Sport

Súlylökésben csak szegediek álltak a dobogón a súlylökő OB-n

Súlylökésben csak szegediek álltak a dobogón a súlylökő OB-n

2023. július 9., vasárnap
Súlylökésben csak szegediek álltak a dobogón a súlylökő OB-n

Minden kísérletével magyar bajnok lett volna a 128. Magyar bajnokság női súlylökő számában Márton Anita: a Békéscsabai AC szegedi klasszisa 16.74-el kezdett a Nemzeti Atlétikai Központban megrendezett ob-n, majd egy 17.47 méteres második kísérlet után nem sikerült tovább javítania. Egészen az ötödik kísérletig, amikor jött végre az a 18 méter fölötti eredmény, amit előzetesen önmagától remélt az olimpiai bronzéres, fedettpályás világbajnok atléta. Sőt, a 18.33-at még sikerült javítani utoljára, Márton Anita jó szokásához híven hatodikra dobta a legjobbat, 18.40 méterig jutott, ezzel pedig ismét bajnoki címet szerzett súlylökésben – ez az eredmény egyébként szezonbeli legjobbja.

– Mindenképpen szerettem volna idei legjobbat lökni. Picit gyengén kezdtem, de a végére sikerült összeszednem magamat. Az utolsó két lökésem lett igazán jó, valójában az tükrözi, milyen formában vagyok jelenleg. Mostanában a magassággal volt probléma, az első négy körben is picit lecsaptam a bal kezemet, az utolsó két lökésre viszont ez már összeállt. A világbajnokságon az éremért egy 19.50 körüli eredmény kellene majd. Nagyon remélem, a vb-n 19 méter fölött sikerül majd teljesítenem. Még van másfél hónapom, most jön az igazi formaidőzítés– nyilatkozta a szám döntőjét követően Márton Anita.

A dobogóra egyébként csak szegediek állhattak fel: ezüstérmes lett ugyanis az SZVSE atlétája, Veiland Violetta (15.63 méter), míg a dobogó harmadik fokát klubtársa, Beregszászi Renáta szerezte meg, aki 14.80 méteres eredményével szintén szezonbeli legjobbját produkálta. A Vasutas klubból Szanda-Nagy Mirtill 11.25 méterrel 11., míg Péter-Szabó Sára 10.15 méterrel a 12. lett.

Az SZVSE versenyzői közül női 5000 méteren Imre Petra az ötödik lett, akárcsak férfi 400 méteren a 2005-ös születésű Kovács Árpád.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.