Sport

Asztalitenisz: venezuelai versenyző is játszott a Challenger-kupán

Asztalitenisz: venezuelai versenyző is játszott a Challenger-kupán

2016. november 1., kedd
Asztalitenisz: venezuelai versenyző is játszott a Challenger-kupán
a_csoportok_egyeni_gyoztesei

A Floratom Szeged AC Probart egy különleges tornát, a Challenger-kupát rendezett, amelyen mindenki a saját tudásának megfelelő ellenfelekkel szemben versenyezhetett.

A Floratom Szeged AC Probart szervezésében került megrendezésre az amatőr asztaliteniszezők számára kiírt Challenger kupa. Kihívást szervezői részről a verseny technikai lebonyolítása, játékos részről a folyamatos erőnlét, koncentráció és az időzített forma megtartása jelentette a sorozatmérkőzések kapcsán. A torna egyediségét az adta, hogy a versenyen mindenki csak olyan egyéni tudásszintű csoportba kvalifikálhatta magát, mint amelyben, a megyei csapatbajnokságban már játszik. Az itt nem szereplő, ám mozogni, játszani vágyó amatőr és szabadidős játékosok, maguk választhattak csoportot. Így különálló, A-B-C-D csoportos egyéni versenyre kerülhetett sor. Ez technikailag négy elkülönült kisverseny, egyidőben történő megrendezését jelentette. Az egyéni küzdelmek előtt „bemelegítésként” páros versennyel indítottak a játékosok, mely során sikerült formába lendülni és leküzdeni a drukkot, a verseny pszichés nehézségeit. A csoportmérkőzések kiélezett, de papírforma szerinti eredményeket hoztak. Bácsi és Szelei ismét döntőzött csoportjában.

Ifj. Zentai Tamásnak

nagyon „megkellett szenvednie” a győzelemért. Óriási összpontosítással, nagyon kiélezett küzdelemben tudta csak 3:2 arányan legyőzni a két szabadkai labdazsonglőrt,

Lenner Csabát

és

Nebojsa Gabricot

. Említésre méltó, hogy

Gádzser László

és

Győrki László

először szerezhettek aranyérmet. Női versenyzők is indultak a férfiak között. Rendkívüli hozzáállás

Vanya Brigittától

,

Zentai Klaudiától

,

Szűcs Tímeától

és

Zsoldos Alexandrától

, hogy fejlődésük érdekében vállalják, a „nem azonos súlycsoportú” koedukált küzdelmeket a férfiakkal. Érdekesség, hogy

Juan Gomez

személyében, Szegeden dolgozó-tanuló Venezuelai versenyző is képviseltette magát. Rendezvényünket meglátogatta a Kiskunmajsai Asztalitenisz Sportiskola vezetője Busi Lajos is. Kuriózumként megmutatta azt a Gergely Gábortól ajándékba kapott üvegszálas JOOLA ütő fáját, mellyel elmondása szerint Gergely 1979-ben Phenjanan, VB győzelmet szerzett csapatban. A négy, külön csoportos egyéni és a páros versenyen, az alábbi végeredmények születettek.

„A” Döntő

1. Szelei Ákos (ATSK) 2.Bácsi Bernát (HMVH) 3.Sztanó László (MOAC) 3. Wang Xiao Zong (ATSK)

„B” CSOPORT

1. ifj. Zentai Tamás (Jánoshalma) 2.Nebojsa Gabric (Floratom) 3.Lenner Csaba (Szabadka) 3. id. Zentai Tamás (Jánoshalma)

„C” CSOPORT

1.Győrki László (MOAC) 2.Zsoldos Alexandra (HMVH) 3. Csanádi Tamás (MOAC) 3.Szöllősi Gábor (Szabadka)

„D” CSOPORT

1.Szűcs Attila (HMVH) 2.Vanya Brigitta (ATSK) 3.Simon Péter (Makó) 4.Nagy Tibor (Röszke)

Páros „A” döntő

1.Szanka Csaba (Tápé)-Bácsi Bernát (HMVH) 2. Sztanó László (ATSK)-Bódi Zoltán (ATSK) 3. Lenner Csaba (Szabadka) -Nebojsa Gabric (Floratom) 3.SzeleiÁkos-Wang Xiao Zong (ATSK)

Páros „B” döntő

1.Gádzser László (MOAC)-Lakatos István (Röszke) 2.Csanádi Tamás (MOAC)-Fülöp András (ATSK) 3.Ruszcsák Gábor (SZTE)-Vanya Brigitta (ATSK) 3.Mészáros Róbert-Simon Péter (Makó)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.