Sport

Labdarúgás: bosszantó vereséget szenvedett a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: bosszantó vereséget szenvedett a Mórahalom + FOTÓK

2016. augusztus 13., szombat
Labdarúgás: bosszantó vereséget szenvedett a Mórahalom + FOTÓK
morahalom_dunaujvaros30_gs

Hiába volt végig egyenrangú partnere a tavaly még az NB II-ben szereplő Dunaújvárosnak a Mórahalom, a homokháti együttes második NB III-as meccsén is pont nélkül maradt.

Több játékosát is nélkülözve fogadta a tavaly még az NB II-ben szereplő Dunaújvárost az idény első hazai mérkőzésén a Mórahalom VSE: mindkét együttes vereséggel nyitotta az új szezont, így az első pontok megszerzésére hajtott a szombati, egymás elleni mérkőzésükön. Nagy lendülettel nyitottak a felek, egyik oldalon sem a védelmek voltak azok, amelyek dominálták volna a meccset: az újvárosiak előtt több kisebb lehetőség is adódott,

Csehi Tamás

bal oldali játékba lépései mellett főleg a sarokból veszélyeztetett sokszor a vendég együttes. Az első hazai helyzet

Dalibor Crkvenjakov

előtt adódott, aki a kapujából kilépő

Vaszócsik Viktor

mellett-felett próbálta az üres kapuba fejelni a labdát, de

Páles Tamás

visszaért, és tisztázni tudott.

Király Bence

laposan előtt labdájánál már nem csak

Halász Krisztiánon

múlt, hogy maradt a gól nélküli állás - egyre veszélyesebben futballozott

Dobos Barna

együttese, ugyanakkor mezőnyben egyenrangú partnere volt ellenfelének a Mórahalom. A félidő utolsó pár perce a vendégeké volt, de komoly feladat elé nem állították a homokhátiak kapusát, így egy mindenképp élvezetes 45 percet követően gól nélkül fordultak a felek. A térfélcserét követően már változott a játék képe, mindkét együttes jóval több energiát fordított a védekezésre, így kevesebb volt a helyzet és a terület is. Tíz perc elteltével

Pogonyi Ferenc

asszisztens intésére fújt be egy kezezés miatt járó büntetőt a Mórahalomnak

Bálint Attila

játékvezető: a labda mögé

Magyar György

állt, akinek félmagas, nem igazán sarokra tartó lövését megfogta Vaszócsik, így kimaradt a mórahalmi tizenegyes. Ez önmagában is bosszantó lett volna, ez viszont csak fokozódott bő tíz perccel később, amikor a vendégek is kaptak egy tizenegyest - ezt

Tóth Tibor

magabiztosan értékesítette, így megszerezte a vezetést a Dunaújváros, 0-1. A hátralévő időben ugyan változtatott mentalitásán a Mórahalom, amely többször is odakerült a Fejér megyeiek kapujához, de mindig volt egy dunaújvárosi védő, aki blokkolni vagy szerelni tudott - így a kihagyott tizenegyes abszolút megbosszulta magát, és a főleg a második félidőben semmiképp sem jobb Dunaújváros egy szoros mérkőzésen nyerni tudott a Mórahalom vendégeként, így két kör után pont nélkül áll az újonc homokháti együttes az NB III Közép csoportjában. A Mórahalomra legközelebb sem vár könnyebb feladat: a következő játéknapon a fővárosban, a tavalyi Nyugati csoport bajnokához, a Ferencváros II-höz látogatnak

Sasa Vojnic-Zelic

tanítványai.

Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 400 néző
2016. augusztus 13., 17.30
Mórahalom VSE
Dunaújváros PASE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bálint Attila •* Asszisztens: Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland
0
-
1

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 2. forduló:

Mórahalom VSE - Dunaújváros PASE 0 - 1 (0-0)

Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 400 néző. Vezette: Bálint Attila •(Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland).

Mórahalom:

Halász - Király D. (Bokányi R. - a szünetben), Magyar, Deák, Pócs D. (Varga K., 72'), Zámbó, Zámbori, Fodor, Busa (Várda, 76'), Szalma, Crkvenjakov.

Edzők:

Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.

Dunaújváros:

Vaszócsik - Hajdók, Csendes, Páles, Ablonczy, Csehi, Dobos (Nyúl, 89'), Dorogi (Abért, 85'), Tóth T., Blatt, Király B. (Kercsó, 59')

Vezetőedző:

Dobos Barna.

Gólszerzők:

Tóth T. (69', büntetőből)

Sárga lap:

Páles (56'), Blatt (58'). Sasa Vojnic-Zelic:

"Az első félidőben sajnos nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, csapatszinten nem úgy védekeztünk, ahogy kellett. Sok helyzet volt mindkét oldalon, az első félidőben több gólt is kaphattunk volna. Az első félidő biztos tetszett a szurkolóknak, de nekem kevésbé. A második félidőben már szervezettebben játszottunk, a labdaszerzéseink után voltak jó kontráink, de nem használtuk ki a helyzeteinket, ahogy a tizenegyest sem rúgtuk be. Ikszes meccs volt, de ha az első félidőben gólokat kapunk, akkor nem mondhattunk volna semmit. A második félidei játékkal elégedett vagyok, sajnálom, hogy nem tudtunk gólt szerezni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Vége, Bálint Attila lefújja: bosszankodhat a Mórahalom, hiszen a látottak alapján az egyik pontra mindenképpen rászolgált volna, azonban mégis pont nélkül marad a Dunaújvárossal szemben.
90+1'
Három perc a ráadás - ennyi ideje maradt a Mórahalomnak, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsa.
90'
Ez is kezezés-gyanús volt Szalma kapuval szembeni lövése után, de a harmadik tizenegyest nem fújta be Bálint Attila.
89'
Ez volt Dobos utolsó megmozdulása, jön a meccs utolsó cseréje: Nyúlt küldi be a vendégek mestere.
88'
Úh, ez nem sokon múlott! Egy villámgyors kontra után Dobos szinte a teljes pályán át vezette, majd tizennégy méterről ballal lőtt, de kevéssel a keresztléc fölé tüzelt - persze, a Mórahalom egyre jobban kinyílt, és át is szervezte csapatát.
85'
Cserél a Dunaújváros: Dorogi helyét Abért veszi át az utolsó percekre.
81'
Ráfordulunk az utolsó tíz percre: az látszik, hogy a Mórahalom egy bátrabb játékot vállal fel a hajrában, de egyelőre ziccerig nem tudott jutni - mindenképpen fájó lenne, ha pont nélkül maradna ma a hazai együttes, amely ha nem is jobb, de rosszabb semmiképp sem volt ellenfelénél.
76'
Jön a harmadik mórahalmi csere is: Várda Ákos száll be a meccsbe, aki Busa Bencét váltja.
72'
Cserél a Mórahalom: Pócs Dániel jön le, az utolsó húsz percre pedig Varga Krisztián száll be.
69'
Gól, Tóth Tibor nem hibázta el a tizenegyest, Halász jobbra ment, a labda pedig a bal alsóba, esélye sem volt a kapusnak, vezet a Dunaújváros!
68'
EZ IS BÜNTETŐ! Felesleges faultnak tűnt, hiszen Hajdók a tizenhatos jobb sarkánál kifelé vitte, de odarúgtak neki - Bálint Attila pedig befújta a második büntetőt is a meccsen.
64'
Blatt tudja átvenni a felpasszt a tizenhatoson belül, kissé rossz szögből, de ballal ellövi - ám a labda elhúz keresztbe a kapu előtt.
59'
Először cserél Dobos Barna: Király Bencét hívja le a vendégek mestere, akinek a helyére druszája, Kercsó Bence áll be.
58'
Blatt is lapot kap, miután a félpályánál szabálytalankodik Szalmával szemben.
57'
KIMARAD! Magyar György állt a labda mögé, de félmagas, kissé középre tartó labdáját megfogta Vaszócsik! Ennél nagyobb lehetősége nem biztos, hogy lesz a Mórahalomnak...
56'
Páles addig reklamálja az esetet, amíg besárgul - ezzel övé a meccs első lapja.
55'
TIZENEGYES! Érdekes volt, mert a hazaiak már elsőre is azt reklamálták, hogy dunaújvárosi kezet ért a labda, jelzett is a partjelző, de mehetett tovább a játék, majd már a szöglethez készülődtek a hazaiak, amikor az asszisztens és a játékvezető megbeszélték az esetet, így Bálint Attila végül a mészpontra mutatott!
52'
A második játékrész első komolyabb eseménye: egy mórahalmi szöglet után Vaszócsik nem tudja kiütni, a lecsorgót a kapunak háttal állva tenné rá Busa, de blokkolják, majd Magyar is próbálkozhat, de ekkora már odavetődik a Dunaújváros kapusa.
46'
Nem jött már ki a második félidőre Király Dávid, akit Bokányi Richárd vált.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt a Mórahalom.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítást követően ér véget az első félidő: mintegy pár perces üresjáratot leszámítva igen magas ritmusú meccsen partiban van a tavaly még NB II-es Dunaújvárossal a Mórahalom - kérdés persze, hogy a második játékrészben is bírják majd-e az iramot Magyar Györgyék.
45'
Szalma megviccelte a nézőket is: Crkvenjakov üres területre passzolt labdája utáni lövése az oldalhálóban kötött ki, a lelátó nagy része azonban gólnak látta - a partjelző végül kisegített mindenkit.
44'
Sarokrúgás már a túloldalon: a dunaújvárosi kornert követően egy kis grundfoci az ötösön, de mindig jó a blokk, nem is csoda, hiszen három embert leszámítva a komplett mezőny a mórahalmi tizenhatoson belül volt.
42'
A meccs legszebb mórahalmi támadása: egy remekül felépített akció végén Busa sarokkal teszi vissza az érkező Fodornak, akinek lapos beadását kellett tisztáznia a dunaújvárosi védelemnek az érkezők elöl. A szögletet végül könnyedén húzza le Vaszócsik.
40'
Egészen eddig: megint egy váratlan és pontos kiugratás Király Bence felé, aki már Halász mellett is el tudta gurítani a labdát, de a visszaérő Pócs Dániel kirúgja azt a gólvonal elől, nagy mentés volt!
39'
Védekezésben nagyon szépen feláll a Mórahalom kettős lánca: nem enged teret a dunaújvárosi támadásoknak a homokháti együttes, így hiába van többet a labda a vendégeknél, helyzeteket ebből nem tudnak kialakítani.
35'
Főképp a pálya középére tevődött át a játék az első fél óra leteltével: az minden esetre látszik, hogy a Mórahalomnak lehet keresnivalója a mai meccsen.
29'
Lövés a túloldalon is: Szalma előtt volt egy kis terület a jobb szélen, aki a tükörszélsőket jellemző játékkal a kapu felé indult, majd ballal a hosszú felsőt célozta meg, de célt tévesztett.
28'
A meccs eddigi legnagyobb lehetősége maradt ki: egy remek ütempassz után Király Bence léphetett ki középen, lapos, tizenhatoson belülről leadott lövése azonban a bal kapufa töve mellett suhant el - intő jel a Mórahalomnak, hátul koncentrálni kell.
26'
Magyar nem tud tisztázni a tizenhatos előtt, szemben a kapuval, a lendületből érkező Dorogi pedig kapásból, laposan lő - Halászról ugyan kipattan, de nincs belőle további helyzet. A félidő feléhez érkezve az mindenképp elmondható, hogy lendületes, élvezhető meccset játszanak a felek.
24'
Ez csúnya volt, a vendégek szögletét követően Busa indulhatott volna meg a mórahalmi térfélen, meg is tolta a labdát, majd Hajdók ütemet tévesztve felrúgta őt: egy szigorú sporttársnál még a piros sem lett volna meglepetés, itt viszont nem húzta elő még a sárgát sem Bálint Attila.
22'
Az első komolyabb hazai lehetőség: egy felpattanó labdára csap le Crkvenjakov, aki a kapus és a védelem meg nem értését próbálná kihasználni fejesével, de az üresen maradt kapu mellett gólba tartó labdára végül visszaér Páles, aki kivágja azt.
21'
Ez elsőre veszélyesebbnek tűnt: egy újabb vendég-szögletet követően a hosszún érkező Csendes fejelhetett, Halász nem mozdult rá, de nem sokkal ment el a labda a bal kapufa mellett.
18'
A középhátvédként játszót Magyar olvasta remekül a játékot, aki jó ütemben lépett ki, és így hozott el egy labdát a félpályánál, majd meg is indult vele, Busával való kényszerítőjét követően a visszacsel is jó volt tőle a tizenhatos bal sarkánál, de lövésszerű beadása már magas volt a társaknak.
16'
Halász védése is kellett ahhoz, hogy maradjon a 0-0! Megint a balon lépett ki Csehi, majd centerezését követően Ablonczy lőtt, de lábbal hárított a hazaiak kapusa, majd a kipattanót Blatt tűzte volna rá egyből, de ez már elhal a blokkban.
15'
Ezúttal is ismételhetett a Dunaújváros a sarokból, de komoly lehetőség ezekből sem adódott: az utóbbi percek azért inkább a vendégek mezőnybeli dominanciájával telnek.
14'
Újra a sarokból jöhet az Újváros: érdekes szituáció volt, mert bár már megindult volna a Mórahalom, Pogonyi partjelző intésére egy korábbi szituációt visszafújt a játékvezető, aminek következtében a jobb oldali oldalvonal mellől ívelhették a kapu elé a labdát a vendégek.
12'
Két szögletet is elvégezhet a Dunaújváros, de végül a másodikat lehúzza Halász, jól zárt most a rögzített szituációknál a mórahalmi védelem.
10'
Egy szép váltás a vendégektől a hazai tizenhatos bal oldalánál: Csehi beadásánál pedig a menteni igyekvő mórahalmi lábáról felperdülő labdánál kellett nagyot fognia Halásznak.
7'
Busa lövését követően hördül fel a közönség: Szalma egy pazar csellel csapta be ellenfelét a jobb oldalon, majd a két védő között középen kibújó Crkvenjakov felé ívelt labdája is pontos volt, azonban a támadó már nem tudott mit kezdeni ezzel a tizenhatoson belülre érve, így végül háttal a kapunak visszagurította Busának, akinek ballábas kapáslövése azonban nem fogott kaput.
3'
Az biztos, hogy nem sok időt töltenek az ismerkedéssel a felek: rögtön igen magas iramban nyitja a találkozót mindkét csapat, a csapongó játékot végül Deák Dorogival szemben elkövetett kemény belépője állítja meg egy pillanatra.
1'
A Mórahalom kezdte a mérkőzést.
17.25 - Érkeznek a csapatok: a vendég Dunaújváros tiszta pirosban, míg a Mórahalom szürke felütésű fehér dresszben és nadrágban lép pályára. 17.22 - A Mórahalomból többen is hiányoznak a mai mérkőzésen: Mészáros Tibor, Gyurkovics Tamás, Pócs Tamás és Zsoldos Ákos sem segíthet ma a csapaton. A kispadról Révész Máté kapus mellett Gólya Martin, Juhász Jónás, Várda Ákos, Varga Krisztián, Bokányi Richárd és Szücs Szasa vár bevetésre a 90 perc során. 17.18 - Köszöntjük olvasóinkat Mórahalomról! Valamelyest javult az idő a homokhátiak első NB III-as hazai mérkőzésére, a felek pedig már be is fejezték a bemelegítő gyakorlatokat. A mérkőzés Bálint Attila sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Több mint három éve, 2013 májusában játszotta utolsó hazai NB III-as bajnoki mérkőzését a Mórahalom, amely az akkori Alföld csoportból hetedik helyezettként (!) kiesve három szezont húzott le a megyei I. osztályban, míg idén nyáron a Gyöngyös elleni osztályozón ki nem harcolta az újabb feljutást a harmadik vonalba. A Magyar György, Sasa Vojnic-Zelic edzőpáros által dirigált együttes egy hete vereséget szenvedett a nyitófordulóban, ám az NB II-ből kipottyant Szigetszentmiklós vendégeként a papírforma szerint sem a homokhátiak voltak a mérkőzés esélyesei. Kiegyenlítettebb erőviszonyokat ígér ugyanakkor az első hazai fellépés, hiszen az a Dunaújváros érkezik a Móradomb körútra, amely ugyan tavaly még szintén a másodosztályban szerepelt, ám a télen kis híján csődbe ment, így tavasszal már szinte kizárólag fiatal tehetségekkel állt ki. Bár a nyáron több rutinos labdarúgó is a Fejér megyei együtteshez szerződött, az első fordulóban az Újbuda így is le tudta győzni Dobos Barna legénységét, így szombaton két nullpontos gárda találkozik egymással Mórahalmon. Remélhetőleg a 90 perc leteltével Pócs Tamásék búcsút inthetnek már nyeretlenségüknek - ehhez viszont kétségtelenül kőkemény út vezet majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.