Sport

Labdarúgás: mórahalmi győzelmet hozott a homokháti örökrangadó + FOTÓK

Labdarúgás: mórahalmi győzelmet hozott a homokháti örökrangadó + FOTÓK

2015. november 14., szombat
Labdarúgás: mórahalmi győzelmet hozott a homokháti örökrangadó + FOTÓK
asotthalom-morahalom27kf

Bár már két góllal is vezetett, mégis izgalmas végjáték után vitte el a három bajnoki pontot a Mórahalom az Ásotthalom otthonából.

Magas iramban indult a találkozó,

Dalibor Crkvenjakov

például már az első percben megeresztett egy pattogós lövést

Vasas Gábor

kapujára. A hálóőrnek a 13. minutumban már komolyabb védeni valója is akadt

K. Tóth Gyula

próbálkozásánál, válaszul pedig

Pálfi Árpád

veszélyeztetett a túloldalon egy közeli fejessel. Nem sokkal később

Balogh Ádám

lepte meg kis híján a kint helyezkedő

Halász Krisztiánt

egy szél által megtámogatott szabadrúgással, majd félóra elteltével Crkvenjakov lőtt alig-alig a hosszú alsó mellé

Vastag Balázs

hibáját követően. Bár a helyzetek száma alapján a lehetőség adott lett volna a gólszerzésre, végül gól nélkül zárták a félidőt a felek. Fordulás után az addig is enyhe mezőnyfölényben lévő vendégek még egy fokozatot kapcsoltak a sebességen, ami az 57. percben hozta meg az eredményét. Ekkor

Szalma Gergely

futott be egy elveszettnek hitt labdát az alapvonal előtt, hogy aztán a mögötte érkező

Zámbori Gáborhoz

továbbítson. A rutinos középpályás beadása a hosszún érkező Crkvenjakovot találta üresen, aki nagyon okos megoldással, a kapus mozgásával ellentétes irányba bólintva mattolta Vasast. (0-1) A folytatásban igyekezett váltani az Ásotthalom, de a rivális kontrái komoly veszélyt jelentettek a hazai kapura. A 71. minutumban éppen egy ilyen támadásból született meg a második találat: Crkvenjakov a felezőtől indulva rohant két védővel a nyakán a tizenhatos sarkáig, ahol a középen szabadon érkező K. Tóth elé tálalt. A társ egy állítást követően védhetetlenül tüzelt a jobb alsóba. (0-2) Mégsem nyugodhattak meg igazán a Magyar-tanítványok, mert negyedórával a vége előtt

Bánáthy János

tizenegyest fújt

Zsoldos Ákos

és

Baji Renátó

tizenhatoson belüli ütközése nyomán. A labda mögé a sértett Baji állt, Halász pedig már csak beleérni tudott a lapos lövésbe. (1-2) A hátralévő időben az ásotthalmiak mindent megtettek az egyenlítésért, nagyobb helyzetig azonban már nem jutottak el. Győzelmével a Mórahalom pontszámban beérte, sőt, jobb gólarányával meg is előzte a táblázaton az örök riválist. A Kószó-legénység legközelebb Csongrádra látogat, míg Zámboriék a Kisteleket fogadják.

Ásotthalom, 200 néző
2015. november 14., 13.30
Ásotthalom TE
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek
Játékvezető: Bánáthy János •* Asszisztens: Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály
1
-
2

Csongrád megyei I. osztály, 14. forduló:

Ásotthalom TE - Mórahalom VSE 1-2 (0-0)

Ásotthalom, 200 néző. Vezette: Bánáthy János (Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály).

Ásotthalom:

Vasas - Grósz, Vastag, Somlyai, Balogh, Pálfi, Szabadi, Mészáros Z., Mihalkó M., Hatvani (Gajdacsi 72'), Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Mórahalom:

Halász - Bokányi, Szücs, Zsoldos, Pócs T., Zámbori (Cseh 81'), Mészáros T., Szalma, K. Tóth, Crkvenjakov (Pócs D. 89').

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Baji (76' - tizenegyesből), ill. Crkvenjakov (57′), K. Tóth (71′).

Sárga lap:

Grósz (86'), ill. Mészáros T. (60'). Kószó László:

"A második félidőben, miután a gólt kaptuk, akkor kezdtünk el csak - pánikszerűen - futballozni. Az első félidő utolsó tíz percében volt nálunk többet a labda, előtte inkább a Mórahalom irányította a játékot. Sajnos a támadásainkban nem volt annyi potenciál, mint az előző mérkőzéseken. Helyzeteket nem igazán tudtunk kialakítani, a Mórahalom első góljánál pedig többen is nagyot hibáztak. A másodiknál egy mélységi felpassznál nem támadtuk meg a labdát, ebből pedig belül létszámfölény alakult ki. 1-2-nél nem volt már olyan számottevő helyzetünk, amellyel egalizálni lehetett volna."

Magyar György:

"Azt gondolom, két hasonló képességű fél találkozott, de talán a mi társaságunk csapatként jobban összeforrott. Nem az egyénekről szól ez, inkább azt mondom, hogy az összetartás erősebb nálunk. A helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk, attól függetlenül, hogy valamilyen szinten 14 játékos ellen kellett játszanunk. Nem megbántva a bírókat, de úgy gondolom, billent a mérleg némiképp a hazai pálya felé a kétes szituációknál. Ugyanakkor azt hiszem, megdolgoztunk a sikerért, és remélhetőleg bejön az, amit a meccs előtt mondtam a csapatnak, azaz hogyha most nyerni tudunk, akkor az itt szerzett lendület a hátralévő három fordulóra is elkísér majd minket. Ezen dolgozunk. Nem szabad elszállnunk persze, a földön kell maradnunk két lábbal. Legközelebb a Kistelek látogat hozzánk, ami ugyanolyan nehéz lesz, függetlenül a tabella állásától. Minden mérkőzésünkre ugyanúgy fel kell készülnünk, hiszen mindenki az élmezőnyhöz tartozó csapatokat szeretné elkapni. A mai találkozóhoz pedig még csak annyit, hogy a múlt heti játékunkat ha nem is tudtuk megismételni, az akaratunk viszont ugyanolyan erős volt."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
VÉGE! Egy emberként ünnepel a mórahalmi tábor, miután szoros küzdelemben két vállra fektették az Ásotthalmot a homokháti örök rangadón.
89'
Crkvenjakov egy teknős gyorsaságával ugyan, de elhagyta a gyepet - Pócs Dániel állt be az utolsó percekre.
87'
VASAS GÁBOR! Óriásit mentett a kapus, amint Magyar indításával Szalma és Crkvenjakov mehettek volna szabadon kapura. Az ásotthalmi kapus azonban kiválóan élt együtt a játékkal, és megelőzte a gólra ácsingózó mórahalmi támadókat a térfél közepén.
86'
Grósz kapott kártyát szövegelésért.
85'
Majdnem ott a pont az i-re! Crkvenjakov átadásából K. Tóth forgatta meg Grószt, majd a harmadik húzás után kevéssel durrantott csak a keresztléc fölé.
81'
Cserélnek a vendégek is, Zámborit Cseh Dániel váltotta a hajrára.
80'
Szücs pöröl mérgesen Zsoldossal, miután a társat megelőzte Gajdacsi, aki kis híján így gólpasszt adhatott utána Bajinak. Nagyon nyom ezekben a percekben az Ásotthalom az egyenlítésért.
76'
GÓÓÓL!!! Baji Renátó lapos lövésébe Halász csak beleérni tudott. 1-2!
75'
Tizenegyes! Egy felívelésnél Baji és Zsoldos ütközött a levegőben, előbbi pedig elterült a kontakt hatására. Történt mindez a büntetőterületen belül, így a játékvezető a mészpontra mutatott.
72'
Látva a bajt, Kószó László cseréhez folyamodott: Gajdacsi állt be a mai napon kissé szürke Hatvani helyett.
71'
GÓÓÓL!!! Magyar indításával a felezőről indult Crkvenjakov. Két védő által üldözve a tizenhatos sarkánál középre passzolt, ahol az üresen érkező K. Tóth egy állítás után védhetetlenül lőtte ki a jobb alsót. 0-2!
64'
A bekapott gól feladta a leckét az Ásotthalomnak, Kószó László legénysége igyekszik is támadásba lendülni, ez azonban a Mórahalom szélvészgyors támadói mellett nem teljesen kockázatmentes.
60'
Egy félpályán történt visszarántás következtében Mészáros Tibor kapta a meccs első sárga lapját.
57'
GÓÓÓL!!! Szalma futott be egy elveszettnek hitt passzt, majd a második hullámban érkező Zámborihoz passzolt a szélen. A rutinos szűrő beadása teljesen szabadon találta középen Crkvenjakovot, aki aztán nagyon okosan, a kapus mozgásával ellentétesen fejelt vissza a hálóba. 0-1!
51'
Magyar György nagyjából 25 méteres lökete a labdafogó háló tetején megpattanva száguldott el. Nem volt különösebben jó kísérlet, de azt jól mutatta, mi lehet a megoldás a Mórahalom mezőnyfölényének meddőségére.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik oldalon sem történt csere.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely során egyik együttes sem tudott igazán a másik fölé nőni, talán a vendégek jártak egy hajszállal közelebb a gólhoz, ettől függetlenül azonban döntetlen állásról folytatódik az összecsapás nagyjából negyedóra múlva.
39'
A küzdelem dominál a mérkőzésen, harcos játékkal rukkolnak elő a felek. Bár a nézők egyes esetekben hiányolják a sárga lapot, azért elmondható, harcos a meccs, de nem durva.
32'
Magyar csalafintán lepasszolt egy 25 méteres szabadrúgást a sorfal mögé beszaladó Pócsnak, aki igazítás után a rövid alsót vette célba. Az ásotthalmiakat a jól helyezkedő Vasas óvta meg a bajtól.
31'
Mekkora hiba?! Vastag vállal próbált meg átvenni egy felívelést, de a labda átcsorgott rajta, az arra lecsapó Crkvenjakov pedig csak centikkel tüzelt a hosszú alsó mellé.
29'
Az a fránya szél! Balogh Ádám szabadrúgásán éppen annyit tolt a légmozgás, hogy az kis híján behullott a bal felsőbe. Halásznak nagyot kellett nyújtóznia a védéshez.
26'
Mindkét gárda 4-2-3-1-es hadrendben áll föl, ami egyelőre kellően stabilnak is tűnik. Ez magával hozza azt, hogy a játék elsősorban a két tizenhatos között zajlik. Elmondható az örök frázis, hogy egy gól jót tenne a mérkőzésnek.
20'
Szalma zseniális csellel ültette hintába Somlyait, majd a második csele is sikerült, de a lövése elakadt a blokkban. Magyar ismételhetett a lecsorgóból, bombája azonban elzúgott a bal felső mellett.
16'
Kis híján vezet az Ásotthalom! Balogh jobbról érkezett szabadrúgását Pálfi fejelhette tisztán kapura mintegy nyolc méterről, Halász viszont hatalmas bravúrt mutatott be lábbal.
14'
Szalma Gergely jobbösszekötőből vette célba a hosszú felsőt, de a próbálkozása a cél előtt elkanyarodott a kedvező iránytól.
13'
Vasas! Villámgyorsan kellett levetődnie a jobb alsóra a hazai portásnak, amint K. Tóth szúrta rá a tizenhatoson belül flipperként pattogó labdát.
11'
"Valamelyikőtök maradjon vissza!" - szólt a csapatkapitány Szücs a Zámbori, Mészáros Tibor duóhoz, miután Mihalkó Máté indítása nem sokkal lett hosszabb a kelleténél a meglóduló Baji felé.
7'
Magas iramban kezdődik a találkozó, ugyanakkor az már most látszik, mindkét mester jól megszervezte csapata játékát.
1'
Crkvenjakov tesztelte Vasas éberségét, a 20 méteres megpattanó lövés nem okozott problémát az ásotthalmi kapusnak.
1'
A fekete mezes vendégek indították útjára a labdát, a hazaiak szokásos, az argentin válogatottéra hajazó szerelésükben játszanak.
13.30: A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a héten elhunyt egykori válogatott hálóőr, Fülöp Márton emlékére. 13.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már itt vagyunk a helyszínen, a csapatok máris érkeznek a kezdéshez. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a mérkőzést, mert bár az eső éppen nem esik, de a szél elég erősen fúj. Ennek természetesen jelentősége lehet a kapusok számára is. A mérkőzés Bánáthy János sípjelére 13.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Szombaton rendezik a 2015/2016-os szezon első homokháti klasszikusát, a két szomszédvár, az Ásotthalom és a Mórahalom örökrangadóját. A két együttes egyaránt kiváló formának örvend, hiszen Kószó László legénysége az elmúlt öt meccsét kivétel nélkül megnyerte, az utóbbi négyen gólt sem kapva. Eközben Magyar Györgyék a döcögősebb idényrajtot kiheverve immár a 4. kör óta nem találtak legyőzőre, az elmúlt hétvégén pedig két vállra fektették az addig szintén veretlen Szeged 2011 B-t is. Elmondható tehát, a megye topcsapatai ütköznek meg egymással, amit még inkább pikánsabbá tesz, hogy ősi riválisokról van szó. Parázs derbire van kilátás, amihez komoly tét is párosul: a nyertes tovább üldözheti az éllovas Algyőt.

Mórahalmi sikerrel zárult a szezon első homokháti örökrangadója - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=588632

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.