A biztonság jelentheti Európában a legnagyobb értéket

2017. október 15., vasárnap · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Közgyűlés Ásotthalmon tartott kihelyezett ülését követően a képviselők megtekintették azt a fizikai határzárat, amely hathatós szerepet tölt be az ország biztonságának megőrzésében. Tovább »

Megyei közgyűlés: előremutató a kínai együttműködés + FOTÓK

2017. október 13., péntek · 3 hozzászólás

Ásotthalmon tartotta kihelyezett ülését a Csongrád Megyei Közgyűlés. Szó esett többek között határrendészeti kérdésekről és a megyei önkormányzat pályázatairól, utóbbi ismertetésénél a kivitelezési költségek emelkedésére is kitértek. Elhangzott, Csongrád megye és Shaanxi huszonhárom éve ápol testvérmegyei kapcsolatot, ami most új lendületet kapott. Tovább »

Labdarúgás: az ETO érkezik a SZEOL-hoz a Magyar Kupában

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A MLSZ elkészítette a Magyar Kupa főtábla második fordulójának párosítását, a SZEOL-hoz az NB II-es ETO FC Győr látogat, míg az Ásotthalom a harmadosztályú Rákosmentével csap össze. Tovább »

Labdarúgás: édesapját szomorította az Ásotthalom csatára

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Bravúrt hajtott végre a szerdai kupafordulóban az Ásotthalom TE, Kószó László együttese az NB III-as Hódmezővásárhelyt búcsúztatta a sorozattól: a homokháti gárdában csereként beállt Major László góllal járult hozzá csapata továbbjutásához az édesapja által irányított ellenféllel szemben. Tovább »

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom közelében

2017. szeptember 17., vasárnap · Egy hozzászólás

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom közelében, a szerb és bosnyák állampolgárok 12 határsértő szállításában vettek részt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. Tovább »

A Liberálisok kikérik az ásotthalmi mezőőrség jelentéseit

2017. szeptember 7., csütörtök · 4 hozzászólás

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylést nyújt be annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen jogkörök alapján működnek és milyen esetekben intézkedtek eddig a mezőőrségek. Az ásotthalmi mezőőrség jelentéseit külön kikérik – mondta el a párt elnökhelyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Harminckét migránst tartóztattak fel Csongrád megyében

2017. szeptember 5., kedd · 2 hozzászólás

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 28 migráns Ásotthalom közelében, Röszkénél négyen próbáltak meg kamionban megbújva bejutni az országba. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket. Tovább »

Megfordulás közben szenvedett baleset egy autó Ópusztaszeren

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral, valamint két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu. Tovább »

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrádban

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

Határzár - Átvágták éjszaka az épülõ kerítést

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra tíz illegális migráns Ásotthalomnál, egy fő pedig Röszkénél, kamionban megbújva próbálkozott. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket – olvasható a police.hu-n. Tovább »

Csaknem 2500 doboz cigarettát foglaltak le Röszkén és Ásotthalmon

2017. április 23., vasárnap · 2 hozzászólás

Csaknem 2500 doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei három személygépjárműben Röszkén és Ásotthalmon. A dohányterméket lefoglalták, a sofőrök ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Tovább »

Toroczkai László: Simicska Lajost is el kell számoltatni

2017. április 16., vasárnap · 13 hozzászólás

toroczkai_foto_alfahir.hu

A Jobbik alelnök ásotthalmi polgármesteri irodájában és a határvédő kerítések tövében beszélt a migráció veszélyeiről, a politikusok és a gazdasági háttéremberek elszámoltatásának szükségességéről, arról, hogy egy valódi betyár, küzdősportokban jártas, két méter feletti munkatársa várja a Magyar Narancs újságíróját, valamint, hogy miért szerencséje hazánknak a radikálisok józansága a CEU-tüntetések, Soros aknamunkája és a „gender-elmélet tenyészállatai” kapcsán. Meglátása szerint nem sok választja el Magyarországot egy Soros György által kirobbantott polgárháborútól. Blogstar-nagyinterjú. Tovább »

Toroczkai: Nem adom fel, mert a történelem engem igazol majd!

2017. április 13., csütörtök · 27 hozzászólás

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Továbbra is azt gondolom, hogy a magyar társadalomra veszélyt jelent a politikai jellegű homoszexuális propaganda és a politikai jellegű iszlamizáció egyaránt” – szögezte le Toroczkai László, aki portálunknak elmondta, hiába semmisítette meg az Alkotmánybíróság a helyi rendeletüket, nem adja fel, az Országgyűlés elé szeretné vinni a kérdést, hogy megfelelő szinten szabályozzák. Tovább »

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a muszlim vallás gyakorlását korlátozó ásotthalmi szabályozást

2017. április 12., szerda · 4 hozzászólás

burka_muszlim_muzulman

Az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló ásotthalmi önkormányzati rendeletnek azt a paragrafusát, amely szerint tilos közterületen a müezzin tevékenysége, a burka és a csador viselése, valamint az olyan propagandatevékenység, amely a házasságot nem egy férfi és egy nő életközösségeként mutatja be. Tovább »

Évet értékeltek az ásotthalmi polgárőrök

2017. február 19., vasárnap · Egy hozzászólás

asotthalom_polgaror_evertekelo

Az Ásotthalom Községi Polgárőr Egyesület február 18-án tartotta évértékelő közgyűlését a helyi művelődési központban. Az évértékelőn a tagság és a hozzátartozók mellett a támogatók is megjelentek – közölte honlapján a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. Tovább »

Toroczkai: Ásotthalmon továbbra is tilos a nikábviselés és a melegpropaganda

2017. február 16., csütörtök · 41 hozzászólás

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Nem korlátozzuk senkinek a vallás-, sem pedig a szexuális szabadságát, mi az erőszakos, politikai-jellegű propagandát tiltjuk” – közölte Toroczkai László, miután Ásotthalom képviselő-testülete megerősítette a novemberben elfogadott, nagy vihart kavart helyi rendeletét. Tovább »

Toroczkai: Ragaszkodok a rendeletünkhöz, ki fogja állni a törvényesség próbáját!

2016. december 21., szerda · 11 hozzászólás

korrupciomentes_ovezet02_gs

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához is hajlandó fordulni Toroczkai László, ha végül elveszti a nagy vihart kavart rendeletük elleni jogi „csatát”. Ásotthalom polgármestere a SZEGEDma.hu megkeresésére közölte, sem a kormányhivatallal, sem az ombudsmannal nem ért egyet, és ha megsemmisítik a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletük egyes passzusait, másnap új előterjesztést tesz a képviselő-testület asztalára. Tovább »

Az ombudsman az Ab-hoz fordul az ásotthalmi rendelet megsemmisítéséért

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

Az ombudsman kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál (Ab) az egyebek mellett a müezzin működését megtiltó novemberi ásotthalmi rendelet megsemmisítését, mert az Alaptörvény-ellenes, sérti a vallásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát és az egyenlő bánásmód követelményét – közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-vel. Tovább »

LMP: Az ásotthalmi önkormányzat rendelete egyszerre önreklám, blöff és provokáció

2016. december 14., szerda · 4 hozzászólás

lmp_thumbAz LMP Csongrád megyei területi szervezete tiszteletben tartja a különböző vallások követőinek vallásuk gyakorlásához való jogát éppúgy, mint a különböző szexuális orientációval rendelkezők szólásszabadságának jogát mindaddig, amíg azzal nem sértik mások szabadságát. Éppen a magyarság érdekeire is tekintettel elítéljük a rendeletmódosítás mögött meghúzódó intoleráns, az egyének alapvető emberi jogait semmibe vevő szimbolikát, mely szöges ellentétben áll Magyarország Alaptörvényével és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakkal. Tovább »

Toroczkai: Tegyék nyílttá az összes közbeszerzést értékhatártól függetlenül!

2016. december 14., szerda · 15 hozzászólás

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Korrupciómentes övezet” – immár ez a tábla fogadja az Ásotthalomra érkezőket. A határ menti településen a lakosságtól is várják a korrupciógyanús bejelentéseket, másrészt azt szeretnék elérni, hogy az összes közbeszerzés nyílt legyen. Toroczkai László azt mondja, egyrészt így nemcsak néhány cég profitálhatna a fejlesztésekből, átláthatóbb rendszer jönne létre, illetve megindulna a versengés a beruházásokért, aminek árleszorító hatása is lehet. Tovább »

Következő oldal »