Sport

Kosárlabda: Balatontól a békési Riviéráig – így pihennek a Szedeák kosarasai nyáron

Kosárlabda: Balatontól a békési Riviéráig – így pihennek a Szedeák kosarasai nyáron

2015. május 12., kedd
Kosárlabda: Balatontól a békési Riviéráig – így pihennek a Szedeák kosarasai nyáron
nyugagy_nyaralas_nyar_tengerpart_riviera

A történelmi szezon után kicsit kikapcsolódhatnak a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosai. Bár a nyárra vonatkozó tervek különbözőek, egy azonban közös – mindenkinek jól esik a pihenés a jól végzett munka után.

Kiss Zsolttal

még az FK 1899 Szeged és a Tápé

múlt szerdai kupaderbijén

találkoztunk, amelyet többedmagával, így például kisfia társaságában nézett végig a Felső Tisza parti stadionban. „Az első félidőt még nézte, a másodikban már inkább focizott velem, rugdosta a kis gumilabdáját” – válaszolt a tőle megszokott jó kedélyűséggel a csapatkapitány arra a kérdésre, mennyire tetszett az ifjú trónkövetelőnek a találkozó. „Élőben mindig jobb megnézni egy meccset. Én jól szórakoztam,

Marcit

viszont nyilván még nem köti le egy ilyen esemény hosszú ideig” – tette hozzá.

fk_szeged-tape31kf

Mint elmondta, az idény befejeztével egyéni edzéseket végez. Nem szokott teljesen nyáron sem leállni, máskülönben ugyanis nagyon nehéz lenne a visszakapaszkodás az új szezon előtt. Kitért rá, májusban még vár rájuk néhány csapatedzés, utána viszont következik egy kis nyári szünet, amit ő maga a családjával két balatoni kirándulás révén igyekszik kihasználni a kikapcsolódásra. „Nagyon jól esik, hogy sok időt tudok lenni a kisfiammal és a feleségemmel. Az utóbbi időben elég feszített volt a tempó, két-három naponta meccseket játszottunk, sok-sok utazással. Kicsit háttérbe szorult így a családi élet, de most ezt is sikerül egy kicsit bepótolni” – árulta el Kiss Zsolt. Kitért rá, a jövő évről még nem ültek le tárgyalni a Szedeák vezetőségével, ugyanakkor mindenképpen szeretné folytatni az aktív játékot a következő bajnokságban is. „Érzek még magamban erőt és motiváltságot egyaránt” – fogalmazott a 36 esztendős cséká.

Vágvölgyi Ákos minden idegszálával a rehabilitációra koncentrál

szedeak_kecskemet06_gs

„Ahány meccsen csak tudtam, mindig ott szurkoltam a többieknek. Jó volt nézni a játékunkat, a szezon vége felé összeállt a rendszer, amelyet Nikola

(Nikola Lazic, a Szedeák mestere – a szerk.)

megálmodott. Látszott a fejlődés a csapaton meccsről meccsre” – adott hangot ürömben megbúvó örömének

Vágvölgyi Ákos

. A fiatal tehetség kiválóan teljesített a pontvadászat első felében, januárban azonban

mononukleózisa miatt

kidőlt a sorból, majd a visszatérés után keresztszalag-szakadást szenvedett. „Az a legfontosabb szerintem egy ilyen sérülésnél, hogy megértse az ember, miért történt. Én magam nagyon elkeseredtem, mert egy jól sikerült félszezon után éppen a korábbi vírusos fertőzésemből tértem vissza, kezdtem volna már formába lendülni. Az a baj a keresztszalag-szakadással, hogy vannak játékosok, akik egy ilyen sérülés után már nem tudtak ismét ugyanazon a szinten kosarazni, mint korábban. Mindemellett azt mondják, csak a szorgalomtól függ a teljes felépülés. Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni ennek érdekében” – fogadkozott biztatóan a 19. életévét júliusban betöltő játékos. Kifejtette, a rehabilitációs munka, a gyógytorna és az izomerősítés mindennapos elfoglaltságot jelent számára, folyamatosan tartja a kapcsolatot fizioterapeutájával és gyógytornászával. Mindez a nyaralástervezést alaposan megnehezíti, de mint mondta, jelenleg a felépülés a legfontosabb cél. Az orvosok előrejelzése szerint Vágvölgyi Ákos leghamarabb októberben végezhet teljes értékű munkát a csapattal. Ami viszont biztos, hogy Szegeden marad, hiszen szerződése még további egy évig köti a klubhoz, míg tanulmányait az SZTE kereskedelem és marketing szakán folytatja.

Kora reggeli futással indítja a napot Molnár András

szedeak_szolnok57_gs

Nagyszerű teljesítménnyel segítette a Szedeákot fennállása legnagyobb sikerében

Molnár András

, aki a bajnokság végeztével sem lógatja a lábát: négy nyaralóházat vásárolt Békésszentandráson, a Körös partján, amik júniustól fogadják majd a vendégeket. Egyelőre azonban az épületek vendégházzá alakítása foglalja le a kosárlabdázó legtöbb idejét, ami mellett némi gyógytorna, illetve reggel 6 és 7 óra között minden nap egy kis futás teszi ki az edzésmunkát. Molnár András portálunknak elárulta, nem tudja, hogyan alakul majd a jövője, hiszen még nem tárgyalt sem a szegedi, sem bármely más együttessel. „Most még nem is nagyon foglalkozom ezzel a gondolattal. Egyelőre örülök, hogy vége lett a szezonnak, és pihenhetek egy kicsit” – mondta.

A történelmi szezon után kicsit kikapcsolódhatnak a Szedeák játékosai. Bár a nyárra vonatkozó tervek különbözőek, egy...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.