Sport

Labdarúgás: edzőt váltott a Csongrád

Labdarúgás: edzőt váltott a Csongrád

2014. szeptember 22., hétfő
Labdarúgás: edzőt váltott a Csongrád
fk_csongrad_mjDSC_0850

Az új szezon első edzőváltására Csongrádon került sor, ahol a továbbiakban már nem Dósa Rácz Pál irányítja a megyei I. osztályú együttest. A vezetők már meg is találták az utódot, a csongrádi együttes Kurucz István irányításával készül tovább.

Az első öt fordulóban egyaránt döntetlent játszott a Csongrád TSE, a hétvégi, Mártély elleni mérkőzésen azonban már nem

Dósa Rácz Pál

ült a csongrádiak kispadján. Az újonc elleni bajnokin megbízott edzőként

Schal Sándor

vezette a Csongrádot, a hétvégi Szentes elleni örökrangadón viszont már visszatérhet a csapatot korábban többször is irányító

Kurucz István

. " Átbeszéltük az eddigieket Dósa Rácz Pállal, és közös megegyezéssel döntöttünk úgy, hogy nem ő látja el a vezetőedzői feladatokat." - mondta el portálunk érdeklődésére

Kiss István

, a csongrádi klub elnöke. Dósa Rácz Pál nem távolodik el a klubtól, a jövőben utánpótlás-koordinátorként dolgozik majd Csongrádon. Kurucz István nem ismeretlen a csongrádi drukkerek számára, hiszen korábban többször is volt edzője a csapatnak, többek között bronzérmet szerzett az NB III-ban a Csongráddal. Most újra visszatér a bajnokság egyik veretlen együtteséhez. "Már tavaly nyáron felmerült, hogy újra visszatérek Csongrádra. Úgy gondolom, hogy elég jól tudtunk együtt dolgozni korábban, akár a vezetőket, akár a játékosokat illetően. Akkor még abban maradtunk, hogy az akkori edző kap továbbra is lehetőséget, ami úgy gondolom, nem volt rossz döntés. Idén nyáron ismét megkerestek, hogy gondokat látnak a csapatnál, és ismét azt mondtam, hogy próbálják meg az előző trénerrel végigvinni, mert azért a lelki tényezőket is figyelembe véve sem vezetőnek, sem leváltott edzőnek,sem az új edzőnek, sem a játékosnak nem jó az, ha edzőcsere van. Azért jöhet jól az is, hogy új módszerek vannak, új arc van az öltözőben, új impulzus éri a játékost. Őszintén megmondom, elég sokat kellett gondolkodnom az ajánlaton, mert teljes állásban tanítok, e mellett pedig egy egyesületnél szakmai igazgató vagyok. Nehezen egyeztethető össze a munkámmal a vezetőedzői feladat, de ideiglenes jelleggel, a miatt, mert tényleg jó kapcsolatokat ápolok a mostani vezetéssel, elvállaltam. Úgy éreztem, hogy nehéz helyzetben vannak, így néhány mérkőzés erejéig megpróbálok segíteni a csapaton." - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Kurucz István. A régi-új vezetőedző elmondta, a héten egyeztetni fog a csapatkapitánnyal, valamint néhány játékossal, a hétvégi, Mártély elleni bajnokit pedig a helyszínen tekintette meg. Kurucz István azt szeretné elérni, hogy minél előrébb érvényesüljenek az ő elképzelései, akár edzésmunkában, akár a mérkőzéseken. A tréner elmondta, nem ismeri áthatóan a jelenlegi Csongrád megyei I. osztályt, így elsősorban az ő által elképzelt játékot szeretnék a lehető leghamarabb megvalósítani a pályán is. Kurucz István rögtön egy rangadón debütálhat újra, hiszen a rivális Szentes otthonában lép pályára a csongrádi együttes a hétvégi fordulóban. "Valószínűnek tartom, hogy a két szomszédos város évtizedes rivalizálása tovább folytatódik, azonban nem szeretnék semmi különlegessel készülni. Úgymond "kívülállóként" nekem a szakmával kell foglalkoznom, ami azt igényli, hogy minél előbb hangolódjunk össze, hogy az elképzeléseimhez közel azonos módon játszanak a játékosaim, az ellenféltől, az ellenfél helyétől függetlenül." - mondta el Kurucz István. A Szentesi Kinizsi-Csongrád TSE mérkőzést vasárnap 16 órától rendezik meg a Csongrád megyei I. osztály hetedik fordulójában, immáron Kurucz Istvánnal a kispadon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.