Sport

Labdarúgás: a bajnokot fogadják a bajnokaspiráns újszegediek

Labdarúgás: a bajnokot fogadják a bajnokaspiráns újszegediek

2014. május 9., péntek
Labdarúgás: a bajnokot fogadják a bajnokaspiráns újszegediek
tape_utc_mj23

Az elmúlt szezonban aranyérmes Tápé együttese a jelenlegi második helyezett UTC otthonában lép pályára a megyei I. osztály 26. fordulójában.

Nagyot fordult a kocka nem egész egy év leforgása alatt Szeged két túlsó felében. Miközben a tápéiak zuhanórepülésben távolodnak a tavalyi bajnoki elsőség fényétől, a

Brinszky Adrián

vezette Kertész utcaiak éppen afelé robognak gőzerővel. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a két gárda ne tudna izgalmas, közönségszórakoztató meccset játszani egymással. Ékes bizonyítéka lehet ennek az

őszi összecsapásuk

, amelyet számtalan fordulat után az újszegediek húztak be 4-3-ra

Gajdacsi Mátyás

utolsó pillanatokban szerzett találatával. A csatár egyébként tavasszal bombaformában futballozik, számolatlanul kézbesíti a gólokat, és szombaton is főszerepet kaphat csapata újabb sikertörténetében – legalább is az oly’ törékeny papírforma ezt jósolja…

Javulna játékban az UTC

ONLINE

Az Ujszegedi TC - Tápé ESK megyei I. osztályú mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Kilenc győzelem, egy döntetlen – ez Brinszky mester tanítványainak mérlege a téli szünet óta a bajnokság, illetve további két sikeresen megvívott csata a

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában

. Utóbbi sorozat okán szerdán Csanádpalotára voltak hivatalosak az újszegediek, és esélyeshez méltóan, 4-1-re páholták el vendéglátóikat. Maximális teljesítményen pöfög tehát az őszi formájához képest teljesen átalakult UTC-masina. Ahhoz azonban, hogy Dürgőék befogják a két pontos előnnyel listavezető Tisza Volánt, mindenképpen szükség lesz a hátralévő meccsek megnyerésére, így szombaton a Tápé ellenében sem megengedett a botlás. „Mi mindig az aktuális ellenfél kilététől függetlenül készülünk, ebben tehát nagy változások nem történtek ezen a héten sem. Szerencsére tavasszal jól alakultak az eredmények számunkra, habár az utóbbi meccseken érzek némi színvonalesést a játékunkban. Éppen emiatt volt nagyon örömteli a produkciónk a hétközi, Csanádpalota elleni kupameccsen. Ott egy viszonylag jó mérkőzést játszottunk, jó teljesítményt nyújtottunk. Ebből kiindulva reménykedem, hogy hétvégén is a szebbik arcunkat mutatjuk majd, amellett, hogy a három pont megszerzése továbbra is egyértelmű szándékunk” – nyilatkozta portálunknak Brinszky Adrián játékos-edző, hozzátéve, kerete minden tagja hadra fogható, így legerősebb összeállításukban léphetnek pályára szombaton.

Lelkesedése révén okozna meglepetést a Tápé

tape_utc_mj30

Nincs könnyű helyzetben

Orosházi László

edző alakulata tavasszal. Bár a közvetlen riválisok közül az

FK otthonából

egy ponttal távoztak, az

Algyőt

pedig meg is verték hazai környezetben, az egyaránt a tabella alsó feléhez tartozó Nagymágocs,

Sándorfalva

,

SZVSE

trió elleni zakók nem passzolnak jól a regnáló bajnok égszínkék mezéhez. Laczkóék az elmúlt egy hónapban négy vereséget szenvedtek, a negatív szériát egyedül az Ásotthalom feletti,

gólhurrikános diadal

töri meg. A Tápé ezzel együtt a kilencedik, és ugyan a hatodik Csanádpalota is lőtávolon belül van, de még a tizenegyedik Csongrád sincs éppen megnyugtató hátrányban. Az Orosházi-tanítványoknak tehát minden pont számít a középmezőny hihetetlenül szoros mezőnyében. „Jelenleg az a legfontosabb feladatunk, hogy saját magunkat rendbe tegyük, mert az utóbbi időben nem vagyunk túl sikeresek. Ez engem ugyanúgy megvisel, mint a játékosokat. Sajnos, vérmes reményeink nem lehetnek, mert úgy tűnik, ez a csapat csak ennyire képes. Mindenesetre abban bízunk, hogy egy olyan teljesítménnyel rukkolunk majd elő az UTC-vel szemben, amire az emberek felkapják a fejüket. Reálisan nézve, az újszegediek nagyobb játékerőt képviselnek nálunk, de ha sikerülne felvennünk velük a versenyt lelkesedésben és hozzáállásban, akkor szorossá tehetnénk a párharcot” – árulta el Orosházi László, majd kitért rá, csapatából egyedül az angliai munkavállalása miatt távol maradó

Bárkányi Bálint

hiányzik majd hétvégén.

Az Ujszegedi TC várható kerete:

Béry, Tombácz (kapusok), Balogh, Bálint, Bánóczki, Bilics, Brinszky, Dürgő, Farkas, Gajdacsi, Hegyesi, Kazi, Mészáros T., Mészáros Z., Puhalák, Szentes Bíró.

A Tápé ESK várható kerete:

Kispéter (kapus), Cindel, Cseh, Dávid, Gonda, Kecskés, Kószó, Kőszegi, Laczkó, Lőrinc, Molnár, Nagy, Németh, Papdi, Pócs, Rácz, Vangel, Varga.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Tápé ESK – Ujszegedi TC 3-4 (1-1)

Tápé, 100 néző. Vezeti: Vereska Mátyás (Csöngető Endre, Gáleg Ferenc Lajos).

Tápé:

Kispéter – Németh, Szélpál (Pöszmet 90+1′), Cindel, Márki, Pócs, Bárkányi, Mike, Dlusztus (Papdi 81′), Péter, K.Tóth.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

UTC:

Tombácz – Ondrejó, Mészáros Z., Bilics, Szűcs, Brinszky (Mészáros T. 68′), Kerepeczki, Bernát (Gajdacsi 88′), Tumbas, Végh, Bitó (Dürgő 90+2′).

Vezetőedző:

Major László.

Gólszerzők:

K.Tóth (41′), Péter (55′ – tizenegyesből), Pócs (82′), ill. Bernát (10′), Végh (70′, 80′- mindkettőt tizenegyesből), Gajdacsi (90′).

Sárga lap:

Mike (31′), Péter (69′), Németh (81′), Kispéter (85′), Márki (87′), ill. Bernát (54′), Mészáros Z. (54′), Végh (62′).

Piros lap:

Mike (90+3′), ill. Végh (89′).

Így játszottak a csapatok a 25. fordulóban:

Sándorfalva SK – Ujszegedi TC 0-1 (0-1)

Sándorfalva. Vezette: Bobás Bottyán Aurél (Szalai Szabolcs, Fodor Lajos).

Sándorfalva:

Zaric – Vizin, Romic, Guberinic, Kanász-Nagy G., Tóth, Takács, Széll, Táborosi (Kakuszi 70’), Szabó, Varga.

Vezetőedző:

Tóth János.

UTC:

Béry – Balogh, Bilics, Bálint, Mészáros Z., Puhalák, Dürgő, Szentes Bíró, Kazi (Bánóczki 76’), Gajdacsi, Hegyesi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerző:

Gajdacsi (7’).

Sárga lap:

Vizin (65’), Kanász-Nagy G. (76’), Romic (78’), ill. Szentes Bíró (75’).

Tápé ESK – Szegedi VSE 0-1 (0-0)

Szeged, tápéi sportpálya. Vezette: Kovács Attila (Boros Máté Dávid, Barna Zoltán).

Tápé:

Kispéter – Gonda, Lőrincz, Cinder, Papdi, Nagy B., Pócs (Dávid 78′), Rácz (Kőszegi 68′), Németh, Cseh, Vangel (Molnár D. 59′).

Vezetőedző:

Orosházi László.

SZVSE:

Pluhár – Báló, Fülöp, Nagypál, Mácsai (Simon I. 52′), Törköly (Major 69′), Kenderesi (Kiss B. 65′), Tanács, Szántó, Busa, Bagi (Ponyókai 75′).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gólszerző:

Kiss B. (79′)

Sárga lap:

Németh (10′), Cinder (82′), ill. Bagi (11′), Busa (64′), Törköly (80′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.