Sport

Labdarúgás: az utolsó percekben egyenlített a Makó

Labdarúgás: az utolsó percekben egyenlített a Makó

2013. április 6., szombat
Labdarúgás: az utolsó percekben egyenlített a Makó

Az első félidőben alárendelt szerpet játszottak Bányék, de a másodikban magukra találtak, így megérdemelten rabolták el az egy pontot a Kecskeméttől.

Az NB III Alföld csoport küzdelmeit is egyre zaklatottabbá teszi a télies tavasz. Először teljes fordulót kellett halasztani, legutóbb a nyolcból négy mérkőzés maradt el, de ezen a hétvégén is akad olyan derbi (Mórahalom - Soroksár), melyet a pálya használhatatlansága miatt töröltek. Így aztán nem a legegyszerűbb áttekinteni, miként is állnak a bajnoki címért, a dobogós helyekért, illetve a bennmaradásért küzdő alakulatok. A hátsó régióból felzárkózni szándékozó Makó FC és Kecskeméti TE II. számára így is viszonylag egyszerű volt a képlet a 18. fordulót megelőzően: győzni mindenáron, hiszen csak így marad esély a megkapaszkodásra! A házigazda Maros-partiak 16 pontjukkal a tizenegyedik, míg a vendég Bács megyeiek 18 pontjukkal a tizedik helyről várták a szombati derbit.

Bány Tamás

gárdája a Nagykőrös elleni 1-1 és a Hódmezővásárhellyel szembeni 1-0-s siker után harmadszor is hazai környezetben futballozhatott a pontokért, tavaszi veretlenségének megőrzéséért. Ami a "kis" KTE-t illeti, számukra eléggé vegyesre sikeredett a március, hiszen előbb 4-1-re megverték s vásárhelyieket, utána azonban 1-0-ra kikaptak az éllovas Dunaharaszti otthonában, majd hatpontos találkozón nem bírtak odahaza a Dabassal, kétszer is hátrányból egyenlítve 2-2-re mentették a meccset. A vendéglátók igyekeztek kihasználni, hogy a Kecskemét első számú együttese ugyanezen a napon (Pápán) focizik az élvonalban, ez mindenképpen a Csongrád megyeiek mellett szólhatott, a futballszerető közönség ezzel együtt izgatottan és kíváncsian várta, mire megy egymással a két szervezett, masszív, ám igen fiatal legénység. Az első félidőben felborult a pálya annyit támadt a Kecskemét, futószalagon jöttek a helyzetek. A második játékrészben magára talált a Makó, feljebb tolták a védekezést, letámadtak, helyzeteket dolgoztak ki. A vendégek a mezőnyfölényüket a 20. percben váltották góllá. Egy bal oldali beadásra érkezett jól

Kalmár Ferenc,

és a hosszú oldalba fejelt. A Makó egy nagy Bány-bedobással egyenlített, ami a felugró kapus és

Varga Csaba

között pattant be, a vendégjátékos még beleért, így csorgott be a zsuga a hálóba. Ami a folytatást illeti, a Makó FC előbb április 10-én (szerdán) 15 órakor bepótolja a Dunaharasztiban elmaradt bajnokit, majd április 14-én (vasárnap) 16.30-kor a Monori SE-t látja vendégül. Korántsem lesz könnyű dolguk Puskáséknak, hiszen az NB III Alföld csoport első két helyezettjével csapnak össze néhány nap alatt...

Az NB III Alföld csoport 18. fordulójában:

Makó FC - Kecskeméti TE II. 1-1 (0-1).

Makó, 200 néző, vezette: Budai Balázs (Czerovszki Márton, Feith Zsolt).

Makó:

Czirbus - Kulacsik, Varga Cs., Rakonczai, Horváth G., Tóth T. (Bány 75'), Siket, Puskás, Bakos, Tóth A. (Bakos 46'; Horváth K. 65')), Kohajda. Játékos-edző: Bány Tamás.

Kecskemét:

Marton - Kalapács, Sztehlik, Szántó, István, Nagy P., Nagy D., Bertus, Ioseliani (Maszlag 76'), Kalmár (Bozsóki 81'), Gréczi. Vezetőedző: Kemenes György.

Gólszerzők:

Varga Cs. (92'), illetve Kalmár F. (20') Bány Tamás:

"Az első félidő rossz játéka után a folytatásban jelentősen feljavultunk és megérdemelten szereztük meg az egyenlítő találatot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.