Fradi-gála avatta a modern makói sportkomplexumot + FOTÓK

2017. október 8., vasárnap · 3 hozzászólás

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, a 402 millió forintos – 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult – beruházást a Makó – FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap. Tovább »

Előzetesben az élettársát kirabló makói férfi

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak az előzetes letartóztatását, aki hosszú időn keresztül erőszakoskodott élettársával és még ki is rabolta. Tovább »

Együttműködéseit bővíti az SZTE és a ContiTech

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

Az egyetem stratégiai célja ipari kapcsolatainak élénkítése, amelynek egyik újabb állomása, hogy a duális képzés fejlesztéséről és egy ösztöndíjprogramról írtak alá együttműködési megállapodást a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-vel. Elhangzott az is, hogy a közeljövőben „Continental kurzus” indítását is tervezik a felek. Tovább »

Semmi köze az MSZP-hez a Rója mellett korábban tüntetést szervező férfinak

2017. augusztus 24., csütörtök · 4 hozzászólás

mako_tuntetes_no_mszp

Elhatárolódik az MSZP-től az a makói férfi, aki annak idején szimpátiatüntetést szervezett Rója István mellett, akit Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje nevezett meg a szocialisták országgyűlési képviselőjeként a Csongrád megyei 4-es körzetben. Tovább »

Lázár: nekünk kell a legjobbaknak lennünk Közép-Európában

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Lázár JánosMa is aktuális, amit egykor Szent István, majd a két világháború között a magyar politikai elit is megfogalmazott: nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Makón. Tovább »

Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Elsőként Makón találkozhatott a lakosság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által, a közelmúltban kapott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A szakemberek a belvárosban tartottak tájékoztató napot – írja a police.hu. Tovább »

Minden eddiginél több jelentkező a Kocsis György színjátszó táborban

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Kocsis_Gyorgy_szinjatszo_tabor_n

Rekordszámú, 64 jelentkezővel zajlik idén a Kocsis György színjátszó tábor Makón. A kiváló színművész 10 éve távozott az élők sorából, és sorrendben ez az ötödik tábor, amely a nevét viseli – így kívánnak az egykori kollégák emlékezni a vérbő humorú, makói származású pályatársra. Az egy hetes intenzív színpadi munka négy korcsoportban folyik, neves és ismert szegedi színművészek vezetésével. A záró előadáson mindegyik társaság számot ad a tanultakról: egy-egy rövid előadással készülnek a szombat délutáni bemutatóra. Tovább »

Berecz András és Berecz Mihály Makón

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

Még öt napig tart az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett mesterkurzus-sorozat, a Művészetek Katedrája Makón. A színművészet Szalma Tamással és a harsona Fejér Andrással már véget ért, a klasszikus ének képzés hallgatói pedig a pénteki záró eseményre készülnek. Szerdán érkezik Makóra az utolsó kurzus mestere, Berecz Mihály zongoraművész, aki vasárnapig dolgozik majd tanítványaival. Pénteken, a Katedra Plusz vendégeként édesapja, Berecz András, Kossuth-díjas mesemondó, folklorista is Makóra látogat, hogy pályájáról, előadó művészetéről valljon Bátori Éva operaénekes, művészeti vezető kérdéseire válaszolva, a város művészetszerető közönségének. Tovább »

Négy mestertanár, 40 hallgató – Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

Katedra_kiadvany_plakatLezárult a jelentkezés, melynek eredményeként négy kurzussal indul el augusztusban az első Művészetek Katedrája – Összművészeti Szabadegyetem Makón. A klasszikus ének Bátori Éva vezetésével, a színművészet Szalma Tamás irányításával, a Berecz Mihály által vezetett zongora és a Fejér Andrással induló fúvós kurzusokon összesen mintegy 40 fiatal kezdi meg a munkát. A mesterkurzus kísérő rendezvényére, a Katedra Plusz beszélgetésre Makóra érkezik a Kossuth-díjas operaénekes Gulyás Dénes, valamint a szintén Kossuth-díjjal kitüntetett Berecz András, mesemondó. Tovább »

VIP-parkolóbotrány: Botka MSZP-s kifizetőhellyé tette Szegedet?

2017. július 14., péntek · 19 hozzászólás

szabo_balint_mako

Költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt tett feljelentést a Makói Rendőrkapitányságon Szabó Bálint. A jogász állítja, több mint másfél millió értékben kapott kombinált szegedi parkolóbérleteket egy korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő, akinek semmi köze nem volt az érintett időszakban a megyeszékhelyhez, s ezzel megvalósulhatott a tiltott pártfinanszírozás is. Tovább »

Bíróság előtt a mobilt rabló fiatalok

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két makói fiatal férfit, akik június 13-án, Makón, elkérték a sértett mobiltelefonját, majd miután az egyik vádlott fejbe ütötte a sértettet, a mobilt elvitték. Tovább »

Következő oldal »