Lázár: nekünk kell a legjobbaknak lennünk Közép-Európában

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Lázár JánosMa is aktuális, amit egykor Szent István, majd a két világháború között a magyar politikai elit is megfogalmazott: nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Makón. Tovább »

Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Elsőként Makón találkozhatott a lakosság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által, a közelmúltban kapott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A szakemberek a belvárosban tartottak tájékoztató napot – írja a police.hu. Tovább »

Minden eddiginél több jelentkező a Kocsis György színjátszó táborban

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Kocsis_Gyorgy_szinjatszo_tabor_n

Rekordszámú, 64 jelentkezővel zajlik idén a Kocsis György színjátszó tábor Makón. A kiváló színművész 10 éve távozott az élők sorából, és sorrendben ez az ötödik tábor, amely a nevét viseli – így kívánnak az egykori kollégák emlékezni a vérbő humorú, makói származású pályatársra. Az egy hetes intenzív színpadi munka négy korcsoportban folyik, neves és ismert szegedi színművészek vezetésével. A záró előadáson mindegyik társaság számot ad a tanultakról: egy-egy rövid előadással készülnek a szombat délutáni bemutatóra. Tovább »

Berecz András és Berecz Mihály Makón

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

Még öt napig tart az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett mesterkurzus-sorozat, a Művészetek Katedrája Makón. A színművészet Szalma Tamással és a harsona Fejér Andrással már véget ért, a klasszikus ének képzés hallgatói pedig a pénteki záró eseményre készülnek. Szerdán érkezik Makóra az utolsó kurzus mestere, Berecz Mihály zongoraművész, aki vasárnapig dolgozik majd tanítványaival. Pénteken, a Katedra Plusz vendégeként édesapja, Berecz András, Kossuth-díjas mesemondó, folklorista is Makóra látogat, hogy pályájáról, előadó művészetéről valljon Bátori Éva operaénekes, művészeti vezető kérdéseire válaszolva, a város művészetszerető közönségének. Tovább »

Következő oldal »