Sport

Kosárlabda: nem óv a Szedeák

Kosárlabda: nem óv a Szedeák

2013. február 26., kedd
Kosárlabda: nem óv a Szedeák

Bár a szombat esti Körmend elleni mérkőzés több, kétes játékvezetői döntését követően felmerült, hogy óvni fog a Naturtex-SZTE-Szedeák, a klubvezetés végül eltekintett a lépéstől.

A klub honlapján

az alábbi hivatalos nyilatkozat jelent meg kedd kora délután a szombati, Körmend elleni bajnoki mérkőzés eseményei kapcsán:

A Naturtex-SZTE-Szedeák–Lami-Véd Körmend mérkőzés a rájátszásba kerülés szempontjából kiemelt fontosságú összecsapás volt mindkét csapat számára. Ilyen mérkőzésen is természetesnek tekinthetjük egy-egy játékhelyzet téves bírói megítélését, de nem tekinthetjük természetesnek a dekoncentráltságot, a holtidőkben tapasztalható komolytalan magatartást, az „így láttam” típusú kijelentések mögött némelykor megbúvó cinizmust és sérthetetlenséget. Szeretnénk, ha a játékvezető sporttársak tisztában lennének azzal, hogy egy-egy mérkőzés kimenetele csapatok többéves munkáját, annak megítélését, játékosok és edzők egzisztenciáját döntően befolyásolhatja. Ezért elvárjuk, hogy munkájukat ennek megfelelő alázattal végezzék. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy önmagában a téves bírói döntések nem alapozzák meg egy óvás jogszerűségét. Ennek ellenére tény, hogy az ilyen döntések akár nagyobb mértékben is befolyásolhatják egy mérkőzés végkimenetelét, mint egy – óvás jogszerű alapjául szolgáló – ún. műhiba. A jelenlegi szabályok alapján sajnos az általunk benyújtandó óvás nyilvánvalóan elutasításra kerülne. Mindezek alapján – noha minden morális alapunk megvan a játékvezetői ténykedés kifogásolására – a pályán elért eredményt elfogadjuk, óvással nem élünk. Dr. Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák elnöke Szeged, 2013. február 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.