Sport

Labdarúgás: Bordány vagy Székkutas lesz „aranyos”?

Labdarúgás: Bordány vagy Székkutas lesz „aranyos”?

2012. június 15., péntek
Labdarúgás: Bordány vagy Székkutas lesz „aranyos”?

A Bordány és a Székkutas fut versenyt a Csongrád megyei II. osztályban a bajnoki címért: igaz, a kiírás értelmében a megye I-es jogot már mindketten kivívták. Jelenleg a bordányiak egy ponttal vezetnek, vasárnap jön a zárás!

A megye második vonalában is – hasonlóan, mint a megye I-ben – az utolsó fordulóban dől el, hogy melyik csapat játékosainak a nyakába akasztják majd az aranyérmeket. A bajnokságot jelenleg a 81 pontos Bordány vezeti egy ponttal az üldöző Székkutas előtt. Mivel a kiírás szerint két feljutó van ebből az osztályból, így mindkét alakulat gyakorlatilag már megyei I. osztályú indulási jogot szerzett (az FK 1899 Szeged 72 ponttal a harmadik). Mégis hatalmas a tét, hiszen páratlan dicsőséget jelent a képzeletbeli dobogó legfelső fokára lépni. Vasárnap 17 órai kezdettel a Bordány a 7. helyezett Zsombót fogadja, míg a Székkutas a 8 pontos, sereghajtó Szatymazt.

Online

Vasárnap 17 órától élő közvetítést adunk a Bordány - Zsombó és a Székkutas - Szatymaz megye II-es bajnoki meccsekről!

Bordány: visszakerültünk oda, ahol a helyünk van

A bordányiak bizakodók, ünneplésre készülnek. „Sajnos a meghatározó játékosaim közül

Kovács Sándorra

sérülés,

Bán Gergőre

pedig az ötödik sárga lap miatti eltiltás okán nem számíthatok. Mivel a keretem egyébként is szűk, 17 játékos alkotja, így sok variálási lehetőségem nincs, de támadó szellemben lépünk pályára, csakis a győzelem az elfogadható” – nyilatkozta portálunknak

Bozó Csaba

, az éllovas mestere. A szakember elmondta azt is, hogy az őszi összecsapáson 2-1-re kikaptak a Zsombótól úgy, hogy a második félidőben felbillent a pálya, annyi helyzetet kihagytak. „Most nem engedhetjük meg magunknak ezt a luxust, idehaza tavasszal mindenkit megvertük, s így lesz ez most vasárnap is” – ígérte az edző, aki a magasabb osztályba kerüléshez annyit fűzött, hogy végre négy év után ismét visszakerültek oda, ahol a csapatnak helye van!

Székkutas: a keret erősségétől függhet a megye I.

A rivális székkutasiak is lelkesek, habár tudják, nem a saját kezükben van a sorsuk. „Úgy érzem, hogy a Bordány nem fog hibázni a Zsombó ellen, bár nekünk elég lenne egy döntetlen is azon a meccsen, hiszen idehaza fogadjuk azt a Szatymazt, aki utolsó helyezett, s ősszel idegenben is 8-0-ra vertük meg őket. Inkább az a félelmem, hogy nem jön el ellenfelünk – amire már többször volt példa –, így a csatáraink,

Nagy Dávid

és

Balogh László

, akik a góllövőlista harmadik helyére érhetnének, ha megszórják magukat, lemondhatnak erről a lehetőségről” – nyilatkozta portálunknak

Nagy István

, a Székkutas edzője. A szakember a megyei I. osztályú szerepléssel kapcsolatban elmondta, alapvetően attól függ az indulásuk, hogy megfelelően erős keretet sikerül-e felállítaniuk, mert annak nincs értelme, hogy folyamatosan zakózzanak egy osztállyal feljebb. Vasárnap 17 órakor tehát Bordány – Zsombó és Székkutas – Szatymaz derbik, a hármas sípszó pillanatában pedig kiderül, ki lesz a megye II. bajnoka 2012-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.