Steve Jobs munkásságából is számot adhatnak a bordányiak

2017. október 13., péntek · Hozzászólok

Aktív kikapcsolódást nyújt a fiataloknak a helyi ifjúsági önkormányzat. Szellemi és ügyességi kihívások, valamint jótékonysági vásár is szerepel még az idei programban. Megtudtuk, jövőre ismételten neves fellépők érkezhetnek a községbe. Tovább »

Hulladékot gyűjtve építettek közösséget a bordányi fiatalok

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

A helyi ifjúsági önkormányzat hívó szavára fogtak össze a dolgos kezű segítők a Csongrád megyei községben. Lajkó Bálint ifjúsági polgármester elmondta, a hulladékok gyűjtésének és újrahasznosításának napról napra egyre fontosabb szerepe van környezetünk állapotának megóvásában. A bevételből a közösségi helyiségük infrastruktúráját fejlesztik. Tovább »

Kerékpárra cserélik az autót Csongrádban is

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

„Közös út, közös jövő” – ezzel a mottóval hirdették meg idén az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16-22. között. Több Csongrád megyei település is csatlakozott a környezetbarát és fenntartható települési közlekedés népszerűsítését célzó kiíráshoz. Tovább »

A TeSzeddhez kapcsolódóan „Leszedd” és „Megesz” is lesz Bordányban

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Bordány az idei évben is csatlakozott „A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akcióhoz, amely ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma – közölte Kiss-Patik Péter, a település alpolgármestere. Tovább »

Defibrillátort vásárolt a Bordány Sportkör

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Szombaton elsősegélynyújtó tanfolyam kíséretében a Defibrillátor Plusz Kft. átnyújtotta azt az életmentő készüléket, amelyet a Bordány Sportkör vásárolt – a klub munkatársai, segítői, háziorvosok és civil szervezetek képviselői pedig elsajátíthatták az újraélesztés helyes technikáját, és megtanulhatták használni a készüléket. Tovább »

A jövő nemzedékeit szolgálják a bordányi fejlesztések

2017. szeptember 2., szombat · Hozzászólok

Új parkolósávot alakítottak ki, valamint fekvőrendőröket is kihelyeztek Bordányban, a véghezvitt fejlesztések a szülők és a gyermekek érdekeit is szolgálja. Tanács Gábor polgármester hírportálunknak elmondta, a közeljövőben mintegy négyszázmillió forintból valósulhatnak meg további beruházások a községben, többek között az iskola, óvoda és a bölcsőde épületét is érintve. Tovább »

Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők. Tovább »

Éjszakai futóversenyre várják a sportolókat Bordányba

2017. június 15., csütörtök · Hozzászólok

Homokhat_ejszakai_Felmaraton

A Bordány Sportkör tagjai a minden év áprilisában megrendezendő Homokhát Félmaraton sikereire alapozva, ezúttal érdekesnek ígérkező, éjszakai futóverseny szervezésébe kezdtek. A lelkes bordányi futócsapat augusztus 19-én, szombaton rendezi meg a Homokhátság szíveként is nevezett Bordányban, az I. Homokhát Éjszakai Félmaratont. Tovább »

Hetedhét Cekkeres védjegyet vezetett be hat homokhátsági település

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község – közölte Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Cekkeren innen… és cekkeren túl – Hetedhét cekkeres védjegy Csongrád megyében

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

hetedhet_cekkeresCekkernagyi, cekkerbusz – debütál a Hetedhét Cekkeres márkanév április 27-én, Ruzsán. A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban. Tovább »

Labdarúgás: háromgólos hátrányból nyert a Tiszasziget Bordányban + FOTÓK

2017. március 26., vasárnap · Egy hozzászólás

bordany_tiszasziget21_gs

Hiába vezetett 3-0-ra is a Bordány, a Tiszasziget egy percig nem adta fel, és végül Bernát Péter mesterhármasának is köszönhetően nyerni 4-3-ra nyert. Tovább »

Folytatódnak a helyi ifjúsági kezdeményezések Bordányban

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

bordany_fiatalok

Tovább folytatódhat a Bordányi Ifjúsági Pontban elkezdett külföldi önkéntesek foglalkoztatása, valamint két nemzetközi csereprogram helyszíne is lehetne a település a nemrégiben benyújtott pályázatoknak köszönhetően. Tovább »

Közel hatvanmillió forint érkezik Bordányba

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

almabordany

Sikeresen pályázott az önkormányzati tulajdonnal rendelkező Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. „Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek” című kiírására. Tovább »

Az igényfelmérést követően megkezdődött az utak tervezése Bordányban

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

bordany_utak

Még tavaly ősz végén kezdeményezte és mutatta be Bordány Nagyközség Önkormányzata a jelenleg aszfaltos úttal nem rendelkező utcák lakóinak az 1+1 Közösségi Útépítési Programot. A lakossággal közösen megvalósítandó fejlesztés tájékoztatóját követően megkezdődött a lakossági igényfelmérés azzal kapcsolatosan, hogy az érintett tizennégy utcában támogatják-e az aszfaltos út kialakítását az ott lakók. Tovább »

Hátország: a Szilády RFC csapata nyerte az U9-es korosztály Start 2017 Kupáját

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

15895608_741612209348608_6735241688913049573_o

Január 7-én szombaton vette kezdetét a Start 2017 Kupa Bordányban. A Bordány SK által szervezett utánpótlás teremlabdarúgó torna első hétvégéjén az U9-es korosztály képviselői vették birtokba a termet, a résztvevőket Kiss-Patik Péter sportkör elnök köszöntötte. Tovább »

A vidék nagykövetei Bordányban

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

videk_nagykovetei_bordany

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA korábbi vidék kommunikációs programjainak – Vidék Kaland, Virtuális Falu – folytatásaként hirdette meg a „Vidék fiatal nagykövetei” programot. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok szemüvegén keresztül szélesebb közvélemény számára bemutassa a mai magyar falvak és az ott élő fiatalok mindennapjait. Tovább »

Gáspár Jusztina és Német József lett „Az Év utánpótlás sportolója” 2016-ban Bordányban

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

bordanyevsportoloja

Negyedik alkalommal rendezte meg a Bordány Sportkör évzáró rendezvényét a BSK Sportbált. A rendezvényen a sportolókon kívül részt vettek a szurkolók, támogatók és mindazon sportszerető emberek, akiknek szívügye a helyi sport támogatása. Tovább »

Interneten választanak a bordányiak

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

Az idén négy év után ismét interneten adhatják le voksukat a bordányiak az ifjúsági önkormányzati választásokon. A szavazás így sokkal gazdaságosabb és gyorsabb, ráadásul szívesebben is szavaznak a fiatalok elektronikusan, hiszen akár az iskolából, könyvtárból, a Bordányi Ifjúsági Információs Pontból vagy otthonról is leadhatják voksaikat. Tovább »

Bordányban jártak az UNICEF szakemberei – a Gyerekbarát Település jelzőrendszerének tagjaival tartottak közös szakmai napot

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

bordany_unicef

Az idei évben Bordány Alsómocsolád és Hajdúnánás mellett megkapta az UNICEF Magyarországtól a Gyerekbarát Település címet és az ezzel járó 2 millió forintos pénzbeni támogatást. A szeptember végi díjátadó óta eltelt időszakban folyamatosan egyeztettek a program megvalósításáról az UNICEF munkatársai és a bordányi szakemberek, ennek hatására valósult meg az első közös szakmai nap Bordányi Ifjúsági Információs Pontban. Tovább »

Labdarúgás: kihasználta az FK védelmi hibáit a Bordány + FOTÓK

2016. november 11., péntek · 13 hozzászólás

fk_szeged-bordany012kf

Élvezetes, lüktető meccset játszott a péntek esti villanyfényben az FK Szeged és a Bordány: a hátul kevesebbet hibázó homokhátiak örülhettek a három pontnak. Tovább »

Következő oldal »