Sport

Kosárlabda: Csorvási Levente nyolcba kerülne a Szedeákkal

Kosárlabda: Csorvási Levente nyolcba kerülne a Szedeákkal

2012. június 11., hétfő
Kosárlabda: Csorvási Levente nyolcba kerülne a Szedeákkal

Az elmúlt szezontól erősíti a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét Csorvási Levente. A fiatalok közül a 211 centiméter magas kosaras kapta a legtöbb játéklehetőséget a szezon folyamán és a MEFOB küzdelmeiben is bizonyított.

A válogatottat is megjárt

Csorvási Milán

Szegedre igazolását megelőzően már tapsolhatott egy Csorvásinak a szegedi közönség, hiszen öccse,

Levente

az elmúlt idényben a Szedeák gárdáját erősítette. "Ez volt az első szezonom felnőttcsapatban. Szerencsére nagyon jó közegbe kerültem, úgy érzem innen még feljebb vezet az út, s jövőre igyekszem kivenni a részem abból, hogy a nyolcba kerüljünk" - összegezte szezonbeli szereplését a 21 éves játékos, aki a fiatalok közül a legtöbb játéklehetőséghez jutott a "nagyok" között, s az U23-as csapatnak is az egyik legnagyobb erőssége. Csorvási Levente tagja volt a Szegedi Tudományegyetem június elején

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot nyert alakulatának

is. "A MEFOB-ot sikerült megnyernünk az egyetem csapatával június első hétvégéjén. Nem várt eredményt értünk el azzal, hogy megnyertük a kiírást. Sajnos az első meccset a Nyugat-Magyarországi Egyetem ellen elvesztettük, pedig a négyes döntőben a talán ők voltak a leggyengébb egység. Ezután igyekeztünk nem leszegett fejjel küzdeni a Szolnok és a Debrecen nagyon jó játékerőt képviselő gárdáival szemben. Egy csapatként játszottunk, és volt egy jó irányítónk,

Vida Máté

, aki sokat dobott a teljesítményünkön, s a meccsek ritmusát is remekül megadta játéka" - értékelte a szereplést a négyesdöntő legponterősebb kosarasa, aki 92 pontot szórt - ebből 7 volt tripla -, amiért különdíjban is részesült. Természetesen megkérdeztük bátyja Szegedre igazolásával kapcsolatban is, hiszen nem túl gyakori, hogy testvérpárok kosarazzanak egy csapatban. "Három évvel ezelőtt NB I/B-ben már játszottunk együtt, de az egészen más színvonal. A csoportos csapatban csak edzettünk együtt Kecskeméten. Arra számítok, hogy ezúttal is nagyon jó lesz együtt játszani Milánnal, inspirálni fogjuk egymást, hiszen nagyon jóban vagyunk" - vélekedett a 4-es és 5-ös poszton bevethető kisebbik Csorvási, hozzátéve, nem ő csábította a Tisza-partra a válogatott centert, aki azonban általa tisztában volt vele, hogy Szegeden milyenek a lehetőségek és a körülmények, így amint megkereste őt a Szedeák vezetése, már aligha volt benne kétség, hogy hova igazoljon. A következő szezon elvárásaival kapcsolatban Csorvási Levente elmondta, Milán leigazolásával Szegeden egy nagyon erős magyar mag tud kialakulni, s ha ehhez még csatlakozik három jó képességű külföldi, akkor nem kérdés, hogy nyolcba kerülhet az együttes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.