Sport

Kosárlabda: szegedi MEFOB-arany Szombathelyről

Kosárlabda: szegedi MEFOB-arany Szombathelyről

2012. június 3., vasárnap
Kosárlabda: szegedi MEFOB-arany Szombathelyről

A Szegedi Tudományegyetem csapata nyerte meg Szombathelyen a férfi kosarasok Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságát.

A négyes döntő a körbeverések miatt óriási izgalmakat hozott: a szegediek mögött végül a legutóbbi három kiírás győztese, a Szolnoki Főiskola zárt a második helyen, megelőzve a Debreceni Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem együttesét. Az SZTE sikeréből a Naturtex-SZTE-Szedeák három kosarasa,

Csorvási Levente, Vida Máté

és

Varga Dániel

is kivette a részét. A torna legeredményesebb játékosának 92 ponttal Csorvási Levente bizonyult.

A Szegedi Tudományegyetem eredményei:

SZTE-NYME 85-88

Legjobb szegedi dobók: Csorvási L. 25/3, Vida 21, Grezsa B. 14/9, Varga D. 12.

SZTE-Szolnok 90-82

Legjobb szegedi dobók: Csorvási L. 29/12, Vida 20, Grezsa B. 19/12, Varga D. 18.

SZTE-Debrecen 76-63

Legjobb szegedi dobók: Csorvási L. 38/6, Grezsa 11/3, Lippai 9/3. Vida Máté: "A miénk volt a legegységesebb csapat, ezért nyertünk. A három MEFOB-aranyérmem közül számomra ez a legkedvesebb, hiszen az előző kettőnél a Szolnokkal abszolút esélyesek voltunk, ez a siker viszont egyértelműen bravúrnak számít." Csorvási Levente: "Már a négy közé jutásnak is nagyon örültünk, így a döntőben nem volt teher a vállunkon, a papírforma nem mellettünk szólt. Most először vettem részt a MEFOB-on, nagyon tetszett a torna hangulata. Természetesen örülök a különdíjnak, de a legfontosabb a csapat sikere." Varga Dániel: "Csalódottak voltunk az első vereség után, de a folytatásban két bravúrgyőzelmet arattunk. A Szolnok elleni győzelem után reménykedtünk, hogy érmesek lehetünk, de az arany a legmerészebb várakozásainkat is felülmúlta. „Csorihoz" hasonlóan nekem is ez volt az első MEFOB-győzelmem." Szablics Péter, edző: "Azzal tudtunk nyerni, hogy minden mérkőzésen óriási szívvel küzdöttünk. Jó védekezésünkre alapozva a megszerzett lepattanókból könnyű kosarakat tudtunk dobni. A sikerhez kellett néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, így például Csorvási Levente végjátékban bedobott triplái a Szolnok és a Debrecen ellen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.