Szeged

Mestereket avatott és diákokat köszöntött az iparkamara

Mestereket avatott és diákokat köszöntött az iparkamara

2024. május 6., hétfő
Mestereket avatott és diákokat köszöntött az iparkamara

Az év első felében sikeres mestervizsgát tett szakembereket köszöntötte hétfőn a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK), melynek elnöke, Dr. Kőkuti Attila adta át ünnepélyesen a mesterleveleket.

14 friss mestert köszöntenek hegesztő, kőműves és villanyszerelő szakmákban.

 

Hangsúlyozta, a mesteri cím nem csak többlet tudást jelent, a mesteri címnek rangja, presztízse van, a szakma csúcsát jelenti. Jelezte, a cím megszerzése egyben komoly kamarai segítség is, hiszen sok esetben a vállalkozások indításának egyik feltétele. Rámutatott, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara arra törekszik, hogy a rangja, értéke megmaradjon mind a mesterképzésnek, mind a mesteri cím megszerzésének.

A kőműves és a villanyszerelő mesterek támogatott formában kapcsolódtak be a mesterképzésbe. Ezen képzéseket több mint 80 százalékban finanszírozta a kamara, ami így 84 ezer forint önerőt jelentett a képzésben részt vevőknek.Az idei évben rendhagyó módon a hegesztők számára csak mestervizsgát rendezett a gazdasági önkormányzat, a jelentkezők önállóan készültek fel, amit a kamara által szervezett konzultációk segítettek. A jelentkezők az ország minden pontjáról érkeztek, többen közülük külföldön dolgoznak a szakmájukban.

Ugyanakkor hétfőn nemcsak a friss mestereket köszöntötte az iparkamara, hanem a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében sikeresen szereplő diákokat és felkészítőiket is. Az országos válogató versenyekről 16 vármegyei tanuló jutott be az országos döntőbe, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara április 24. és 26. között szervezett meg a XVII. Szakma Sztár Fesztivál részeként Budapesten. A fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. Az országos döntőn vármegyénkből 5 fő első helyezést, 4 fő második helyezést és 4 fő harmadik helyezéssel állhatott az eredményhirdető dobogóra.

Az eseményről készült képeket az alábbiakban tekinthető meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.