Sport

Kosárlabda: Rubinék ellen első sikerére hajt a Szedeák

Kosárlabda: Rubinék ellen első sikerére hajt a Szedeák

2011. november 4., péntek
Kosárlabda: Rubinék ellen első sikerére hajt a Szedeák
Igazi presztízscsatát ígér a Soproni KC szombati szegedi fellépése: Molnár András és Janou Rubin együttese győzni érkezik a Tisza-partjára, de a Fodor-legénységének is égetően szüksége lenne az első sikerre. Nagyszerű hangulatú mérkőzést vívott vasárnap a címvédő Szolnokkal a Szedeák, a tizennégy pontos vereség ellenére abból az estéből erőt meríthettek Tanács Attiláék, lendületet vehettek az új hétre, az újabb (komoly) feladatra. Szombaton 18.30-kor a Sopront fogadják a Tisza-partiak. A két együttes márciusi ütközetét emlékezetes csatában nyerték a fergetegesen hajrázó Fodor-fiúk. Valami hasonlóra lesz szükség ezúttal is: meg kell dobbannia a szegedi szívnek, egymásra kell találnia csapatnak és közönségnek ahhoz, hogy megszülessen végre a várva várt első diadal ebben a szezonban is.

Online

Szombaton 18.30-as kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Kis-Rába menti Takarék Soproni KC KK NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről.
"A Sopron azok közé az együttesek közé tartozik, akik ellen eséllyel lépünk pályára, különösen idehaza lehet keresnivalónk. Úgy gondolom, tavalyhoz képest erősödött a mezőnysoruk Molnár András megtartása mellett Thomas és Rubin érkezésével, a magas posztokon viszont gyengültek Townes és Szabó távozásával, még akkor is, ha a Pécsről megszerzett Egemonye hasznos, jól lepattanózó, ügyes kosaras. Talán a négyes poszton kevésbé acélos Horváth Imre kollégám csapata, ugyanakkor játékukat ennek megfelelően alakítják, alapvetően a nagyszerűen dobó 'kicsik' kiszolgálására építenek" - elemzi a riválist Fodor Péter, hozzátéve: óvatosságra int, hogy a cserepadon is olyan rutinos, sokat próbált harcosok ülnek, mint Keresztes, Boldizsár, Vesztergom vagy éppen Lakatos.

Fodor Péter: Fel kell vennünk a kesztyűt!

A Szedeák vezetőedzője szerint csak akkor győzhetik le tanítványai a hűség városának alakulatát, ha nem követik el azokat a hibákat, melyeket a Szolnok elleni derbin. "Sokkal jobban kell büntetőznünk, nem adhatunk el olyan sok labdát, s a védekezésben is végig oda kell figyelnünk, nem hagyhatunk ki. Egy-egy ilyen hőfokú és fontosságú meccsen komoly súlya van a hibáknak, ezért nem engedhetjük meg magunknak a bakikat. Elmondtam a fiúknak, ez nagyrészt rajtunk múlik, hiszen javítható dolgokról van szó - sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint múlt vasárnap" - így a tréner. A szakembertől megtudtuk: Jonathan Levy beépítése nagyszerűen halad, a múlt kedden érkezett amerikai hátvéd erőállapota javult, s az átállásban is jóval előrébb lépett. Problémát okozott viszont, hogy Tanács Attila enyhébb agyrázkódása miatt csak szerdán este kapcsolódhatott be a közös munkába, miközben egy másik magas ember, Varga Dániel is hiányzik, mégpedig betegség miatt. Gyakorlatilag szerda este gyakorolhatott a héten először teljes szerkezetben a csapat.

Nyerteseink

A Szedeák és a SZEGEDma.hu játékán kétszemélyes meccsbelépőt nyertek: Rutai Mónika, Bálint Sándor, Gulyás László, Kalmár László, Hajdu Judit, Szemerédi Zsolt, Fazekas Zsolt, Kunvári Krisztián, Nótári Zsolt, Kordás István. Gratulálunk!
A szombati derbi ezzel együtt is pikánsnak ígérkezik. A vendégek kulcsemberei közül Molnár András testvérei, Miklós és Bence ellen lép pályára, rajta kívül különös elszántsággal készül Janou Rubin is. Az amerikai kosaras tavaly a szegedi csapat legjobbja volt, nyáron szívesen visszatért volna, s a klub is szívesen látta volna, ám a lehetőségek akkor ezt nem engedték meg - nem úgy a soproniak esetében... "Onnan közelíteném ezt meg, hogy a nyolc közé vágyó együtteseknek el kell csípniük idegenbeli győzelmeket is. A Sopron a rajton nyerni tudott Zalaegerszegen, mi pedig nyerhető találkozót veszítettünk Debrecenben, ezért is járnak előttünk. Mindezeket figyelembe véve a látogatóknak extra eredmény lenne az esetleges szegedi diadal a negyeddöntőbe jutásért folyó harcban. Ami a külön egyéni motivációkat illeti, azokkal tisztában vagyunk, s megpróbáljuk megadni a megfelelő válaszokat" - fogalmazott Fodor Péter. Mind a szegedi vezetőedző, mint a csapata pontosan tudja, a négy vereséget követően milyen fontos a szombati mérkőzés. Most van lehetőség a győzelemre, élniük kellene az eséllyel. "Csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk, fel kell vennünk a kesztyűt!" - hívja fel a figyelmet a mester, aki szerint ezúttal is rendkívül sokat jelenthet a hazai közönség biztatása, ezért is várja nagy szeretettel a drukkereket az újszegedi sportcsarnok lelátójára.

Horváth Imre: "A Szedeákot riválisunknak tekintjük"

Ami a soproniakat illeti, vezetőedzőjük, Horváth Imre egyetért Fodor Péterrel abban, hogy a bajnokság erőviszonyai alapvetően kialakultak. A Szolnok, az Albacomp, a Paks, a Körmend, a Falco és a Kecskemét hatosa kiemelkedik, attól lefelé viszont gyakorlatilag bármi megtörténhet, bárki megverhet bárkit. Minden siker aranyat ér tehát - hát még ha idegenben szerzi meg valaki! "Igazából minden mérkőzés rendkívül fontos számunkra, így a szegedi is. Azért utazunk, hogy győzzünk! A Szedeákot riválisunknak tekintjük a pozíciókért folytatott harcban már így a szezon elején is, ezért is szeretnénk két vállra fektetni a hazaiakat" - kezdte. A korábban az Atomerőmű csapatát vezető szakember nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy Molnár András és Rubin számára ez a szombati kicsit talán más lesz, mint a többi mérkőzés. "Ha van is bármiféle extra motivációjuk, nem gondolom, hogy sokat változtat játékunkon. Profi kosarasokról van szó, akik minden meccsen ugyanolyan elszántsággal, ugyanolyan hozzáállással lépnek pályára a Sopron színeiért." Megtudtuk: a vendégeknél néhány játékost kínoznak ugyan apróbb nyavalyák, ám várhatóan szombatra mindenki a fedélzeten lesz. 18.30-kor kezdődik a nagy csata az újszegedi sportcsarnokban - és mint évek óta megszokhatták, élőben itt a SZEGEDma.hu-n.

Így alakult a nyáron a Sopron kerete:

Érkezett: Janou Rubin (Szeged), Jermaine Thomas (Wels), Benson Egemonye (Pécs), Takács Norbert (MAFC), Lakatos Péter (Kecskemét), Vesztergom Zsolt (Szolnok), Boldizsár Ferenc (Körmend), Horváth Imre – edző (ASE). Maradt: Keresztes Rafael, Gombás Gábor, Ugaros Máté, Molnár András. Távozott: Darian Townes (Körmend), Szabó Zsolt (Falco), Robert Jarvis, Thomas Kelley (Kecskemét), Pojbics Szabolcs (visszavonult), Helmeczi András (Jászberény), Meszlényi Róbert – edző.

Így játszott a Sopron a legutóbbi bajnokiján:

A férfi kosárlabda NB I/A 4. fordulójában: Kis-Rába menti Takarék Soproni KC - Factum Sport Debrecen 80-70 (25-17, 12-15, 20-16, 23-22). Kis-Rába menti Takarék Soproni KC: THOMAS 9/9, RUBIN 14/3, MOLNÁR A. 29/12, Gombás 6/3, EGEMONYE 9 Csere: Boldizsár 3/3, Vesztergom 4, Keresztes 4, Lakatos 2. Vezetőedző: Horváth Imre.

Emlékeztetőül a két együttes legutóbbi bajnokiján (2011. március 23.):

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Kis-Rába menti Takarék Soproni KC 96-84 (22-26, 16-28, 26-14, 32-16). Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ádám J., Király L., Vétek F.; ellenőr: Faidt M. Szedeák: DRAHOS 22/9, RUBIN 19/3, MOLNÁR M. 10, DUKICS 22/6, McKenzie 2. Csere: TANÁCS 15/3, Nyilas 4, Kiss Zs., Vida 2. Vezetőedző: Fodor Péter. Sopron: KELLEY 18/6, Jarvis 8/6, MOLNÁR A. 20/3, Szabó Zs. 11/9, TOWNES 16. Csere: Helmeczy, Pojbics 7/3, Keresztes 3, Gombás 1. Vezetőedző: Meszlényi Róbert. Kipontozódott: Szabó Zs. (40′)

Az 5. forduló műsora:

Szolnoki Olaj KK - Marso-Vagép NYKK péntek 19.00 Factum Sport Debrecen - Falco-Szova KC Szombathely szombat 17.00 Kaposvári KK - Pécsi VSK-Pannonpower szombat 18.00 Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK szombat 18.00 Albacomp Fehérvár - T.O.M. Controll-Kecskeméti KSE szombat 18.00 MJUS-Fortress Körmend - Atomerőmű SE szombat 18.00 Naturtex-SZTE-Szedeák - Kis-Rába menti Takarék Soproni KC szombat 18.30 (vezeti: Papp P., Gorka Sz., Márton L.; ellenőr: Bodrogváry I.) A bajnokság állása a forduló előtt: 1. Szolnoki Olaj 4 4 – 354–251 1.000 2. MJUS-Fortress Körmend 4 4 – 372–266 1.000 3. Kecskeméti KSE 4 4 – 316–232 1.000 4. Albacomp 4 3 1 356–272 0.875 5. Atomerőmű SE 4 3 1 343–319 0.875 6. Falco-Szova KC Szombathely 4 3 1 315–300 0.875 7. Soproni KC 4 2 2 305–322 0.750 8. Marso Nyíregyháza KK 4 2 2 288–319 0.750 9. Jászberényi KSE 4 1 3 300–333 0.625 10. Pécsi VSK-Pannonpower 4 1 3 277–329 0.625 11. Factum Sport Debrecen 4 1 3 283–374 0.625 12. Naturtex-SZTE-Szedeák 4 – 4 300–340 0.500 13. Kaposvári KK 4 – 4 291–361 0.500 14. Zalakerámia ZTE KK 4 – 4 241–323 0.500

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.