Sport

Labdarúgás: Élni kell az első helyzetekkel

Labdarúgás: Élni kell az első helyzetekkel

2008. szeptember 13., szombat
Labdarúgás: Élni kell az első helyzetekkel

A hétvégén újabb fordulót bonyolítanak le a labdarúgó NB III Alföld csoportjában és a megyei bajnokságokban is. A SZEGEDma.hu szokásához híven folyamatosan nyomon követi a történéseket, s tájékoztatja olvasóit a legfrissebb eredményekről és részletekről. Tartsanak most is velünk!

Kulcsfontosságú, vagyis "hatpontos" mérkőzés vár az NB III-ban a Tisza Volán SC-re: a szegediek vasárnap 16.30-kor az FC Dabas otthonában lépnek pályára a 6. fordulóban.

Buchholcz Gábor

együttese jó passzban van, hiszen múlt hétvégén Gyulán megszerezte első bajnoki győzelmét, szerdán pedig Csanádpalotán diadalmaskodott kupatalálkozón. A Volán 4 ponttal jelenleg a tabella 12. helyén áll, míg a vendéglátók egyelőre nyeretlenek: 2 ponttal a 15. helyen tanyáznak. Ami a Dabas hazai meccseit, illeti, a Hódmezővásárhellyel 2-2-t játszottak, az Orosházától pedig 4-3-ra kikaptak. Egyáltalán nem verhetetlen, de masszív együttesről van tehát szó! Érzi ezt a szegediek vezetőedzője is. "Örülök neki, hogy lendületből érkezik csapatom a dabasi derbire, hiszen komoly jelentőséggel bír, hogy pontosan, lehetőség szerint győzelemmel távozzunk a Pest megyeiektől. Ha sikerülne nyernünk, megkezdhetnénk a felzárkózást, s a szurkolóknak is buzdítást adnánk a jövő heti kettős rangadóra, míg ellenfelünknek is létfontosságú a siker, hiszen egy újabb kudarccal végleg a veszélyzónában ragadhatnak. A társaságot feldobták a győzelmek, de igyekeztem keményen fogni őket az edzéseken, nehogy a fiatal alakulat átessen a ló túlsó oldalára. Mostanában több mérkőzést játszottunk, így kicsit kevesebb volt az edzésterhelés, több a regeneráció, de a péntek esti gyakorláson még azért meghajtottam őket, hiszen szombaton pihenőnapot kaptak a dabasi út előtt" - mondta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor. A mester szerint a vasárnapi találkozó kulcsa a helyzetkihasználás lehet. A szegediek eddig a Budafok kivételével mindenkin felülkerekedtek fizikailag, de eltékozolták a lehetőségeket. Ha végre sikerülne gólt, gólokat elérni az első helyzetekből, igazán megindulhatna a szekér. A keretből

Udvari Szabolcs

bajlódik kisebb sérüléssel, de jövő héten már rá is számíthat a szakvezetés.

Frank Attila

és

Szlobodnyik Gábor

is újrakezdték az edzéseket.

Vida Gergő

is felépült betegségéből, de a hétvégén még az U-19 A-ban szerepel. Lassan megkezdődik tehát az egészséges versengés a kezdőbe kerülésért, egyelőre viszont a "győztes csapaton ne változtass!" elv alapján a gyulai tizenegy vonul ki Dabason is a zöld gyepre. A Tisza Volán SC tehát a

Dongó - Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó A. - Szilágyi, Mórocz - Baji R., Huszárik, Beretka - Kazi

összeállításban veszi fel a harcot. A megyei I. osztály 6. körében érdekesnek ígérkezik az ugyancsak vasárnapi SZVSE-Gyálarét - Csongrád találkozó. A megye II-ben ma 16.30-kor szegedi rangadóra kerül sor: az Újszegedi TC az Universitas SC Tanárképzőt fogadja. A megye III-ban még csak az ötödik fordulónál tartanak: az éllovas FK 1899 Szeged vasárnap 16.30-kor Földeákon szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.