Sport

Síkék nyerték a szétlövést - további döntés délután

Síkék nyerték a szétlövést - további döntés délután

2008. július 4., péntek
Síkék nyerték a szétlövést - további döntés délután

Fotók: Gémes Sándor

Hatalmas csatában 11 századmásodperc döntött a mai férfi K-4 1000 méteres szétlövésen a Maty-éren. Azonban a győztes négyesnek sem minden tagja lehet felhőtlenül boldog, közülük valaki ugyanis nem lehet ott az ötkarikás játékokon. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség délután dönt az ügyben.

Hatalmas várakozás előzte meg a pótválogatót, csapattársak, szurkolók, hozzátartozók, sportvezetők követték figyelemmel a partról a két vetélkedő egység küzdelmét, melyet a szinte elviselhetetlen forróság mellett a viszonylag erős szél is nehezített a szegedi olimpiai vízicentrumban.

Senki sem tudta, ki győzött

A második válogatón győztes

Sík Márton

(Démász-Szeged),

Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor

összeállítású egység és a 2006-os világbajnok, az első idei válogatón is a legjobb magyar kvartettnek bizonyuló

Gyökös Lajos

(Démász-Szeged),

Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor

négyes gyakorlatilag végig egymáshoz közel haladt, habár a céltoronytól szabad szemmel úgy tűnt, kicsivel mindig a frissen, néhány hete alakult Sík-féle gárda járt előrébb. Ez a hajó 500-nál és 800-nál is robbantott egyet, s kétszázzal a vége előtt kisebb előnyre tett szert. Akkor viszont Gyökösék is begyújtották a rakétákat, s centiről centire közelítették meg a riválist. A két hajó egyszerre zuhant a célba

(lásd felső fotónkat)

. Sem a nézők, sem a versenyzők nem tudták, ki győzött. Nem is ünnepelt senki sem. Csak Vereckei érzett valamit, hiszen a vízből kikászálódva arról érdeklődött az edzőknél, hogy vajon most kit hagynak ki a pekingi hajóból azok közül, akik megnyerték a szétlövést...

Valaki itthon marad, de talán nem Sík...

Érthető volt a kiváló versenyző érzelemkitörése, hiszen hazánk hét olimpiai kvótával rendelkezik a férfikajakosok között, de nyolc versenyző áll ezekért sorban, mivel a célfotó Síkék sikerét mutatta. 11 század volt a különbség... Egyesben 500 méteren Vereckei, 1000 méteren

Benkő Zoltán

indul Pekingben, párosban mindkét távon a

Kammerer Zoltán-Kucsera Gábor

duó képviseli a magyar színeket. Mivel a szövetség sikertelenül próbálta a kihasználatlan női kvótákat újabb férfihelyekre cserélni, a győztes négyes ebben az összeállításban semmiképp sem utazhat Kínába. Angyal Zoltán szövetségi kapitány tegnap azt mondta: ebben az esetben valaki helyére Vereckei ül a hajóba. A kapitány a verseny után nem kívánt nyilatkozni a sajtónak, csak annyit jegyzett meg, egyeztet a versenyzőkkel és az edzőkkel, s javaslatát az elnökség 14 órakor kezdődő ülése előtt ismerteti.

Petrovics Kálmán

, a Démász-Szeged klubigazgatója újágíróknak azt mondta: elképzelhetetlen, hogy a remekül sztókoló Sík maradjon itthon, ám Gyököst természetesen nagyon sajnálja.

Bozsik Gábor: meghaltunk a végére

A SZEGEDma.hu Bozsik Gábort

(alsó képünkön jobbra)

csípte el még a kötelező doppingvizsgálat előtt. "Nagyon-nagyon elfáradtam, már 500-nál éreztem, hogy nehezebben mozgok, mint a második válogatón. A végén egyértelműen a szív vitt minket előre, szinte meghaltunk a célban. Hogy mi döntött? Azt hiszen, fejben bizonyultunk jobbnak ellenfelünknél, le tudtuk venni a vállunkról a sorsdöntő csata terhét. Ami pedig ezután következik, az már tiszta sportpolitika. Bárki is marad ki a hajóból, nagyon fogjuk sajnálni, remekül összeálltunk így négyen. Igazságtalan a sors, de ez van, nem tudunk mit tenni, várjuk a szövetség döntését" - kommentálta a történteket Bozsik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.