Gedó György: „Az ökölvívás az idegek és az izmok nagy játéka”

2017. október 8., vasárnap · Hozzászólok

gedo_gyorgy03_gs

Az 1972-es müncheni olimpián a terror árnyékában érte el pályafutása legnagyobb sikerét, dolgozott ökölvívó edzőként, jelenleg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakfelügyelőjeként járja az országot. Egy szerencsétlen edzésbaleset következtében lebénult, de ebből is felépült, nem sok olyan ember van, aki nála többet tenne a magyar ökölvívó sport jelenéért. Gedó Györggyel pályafutásáról, feladatairól és az edzői szakma fortélyairól beszélgettünk. Tovább »

E-sport: billentyűzettel az olimpiára?

2017. szeptember 24., vasárnap · Egy hozzászólás

Sok vitát generál az újgenerációs e-sportok térnyerése a sportvilág berkein belül. Sokan kérdőjelezik meg sportági mivoltát a számítógépes játékoknak, de a tény csak tény marad. Egyre növekvő népszerűsége miatt akár az olimpiai programba is bekerülhet ez a tradicionálisnak cseppet sem nevezhető sportág. Tovább »

MOB-főtitkár: el kell vinni az emberekhez az olimpiai eszmét

2017. augusztus 14., hétfő · 4 hozzászólás

Kozák Danuta; Csipes Tamara; Fazekas-Zur Krisztina; Szabó Gabriella

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új főtitkára szerint a szervezet előtt álló legfontosabb feladat jelenleg a téli olimpiai felkészülés, saját küldetésének pedig azt tekinti, hogy elvigyék az emberekhez az olimpiai eszmét. Tovább »

Munka és alázat – Hajtós Bertalan teljesnek érzi a karrierjét

2017. július 9., vasárnap · Hozzászólok

hajtos_bertaland04_gs

Minden idők egyik legjobb magyar dzsúdósa – vallják Hajtós Bertalanról az egykori versenyzőtársak, szakvezetők. A miskolci születésű olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok a szatymazi II. Őszibarack Judo Fesztivál díszvendége volt. Kérdeztük a jelen kihívásairól, a sportág változásairól és természetesen az ominózus ’92-es barcelonai olimpia emlékeiről is. Tovább »

Kulcsár Krisztián: Szeged erős bástyája lesz a magyar sportnak

2017. május 7., vasárnap · 2 hozzászólás

kulcsar_ktisztian01_gs

Új elnököt választott a Magyar Olimpiai Bizottság, a szervezet tisztújító ülését követően a kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyéniben világbajnok vívót, az eddig Svájcban dolgozó Kulcsár Krisztiánt választotta meg első emberének. A Budapesti Olimpiáért Mozgalom egyik alapítója a SZEGEDma.hu-nak elmondta, továbbra is elkötelezett az iránt, hogy hazánk ötkarikás játékokat rendezzen, ebben pedig fontos szerepet tölthet be Szeged is. Tovább »

Borkai Zsolt, Kulcsár Krisztián és Szabó Bence pályázik a MOB elnökségére

2017. május 1., hétfő · Egy hozzászólás

Kedden dől el, hogy ki vezeti a következő négy évben a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB), amelynek elnöki tisztére hárman pályáznak: a posztot jelenleg betöltő Borkai Zsolt, a korábbi főtitkár Szabó Bence és Kulcsár Krisztián, a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója. Tovább »

Szalay-Berzeviczy Attila: Újra az olimpiai eszme mellé kell állítani a nemzetet

2017. április 19., szerda · 9 hozzászólás

szalay_erzeviczy_attila01_gs

A 2024-es budapesti pályázat bukásának tanulságait levonva szélesítené az olimpiarendezés társadalmi támogatottságát a Budapesti Olimpiáért Mozgalom. Céljuk, hogy országos hálózatot építve segítsék ismét megteremteni a többségi támogatottságot a következő magyar olimpiai pályázat mögött. A BOM immár a jövőre, a következő esélyre, 2028-ra fókuszál – szögezte le a 2005 óta működő civil szervezet elnöke. Szalay-Berzeviczy Attila szegedi látogatása során portálunknak adott interjújában arról is beszélt, hogy a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gazdasági érvelésre a kommunikációban. Tovább »

Borkai Zsolt: Győrben találhatunk vissza az ötkarikás gyökerekhez

2017. március 16., csütörtök · 26 hozzászólás

borkai_zsolt01_gs

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, Győr polgármesterével a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról, a 2017. júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról, a város gazdaságfejlesztéséről, 1 milliárdos sporttámogatásáról, valamint az Európa Kulturális Főváros címre benyújtandó pályázatáról beszélgettünk. Olyan izgalmas kérdésekről, melyek tekintetében Szeged sokat tanulhat a Rába-parti várostól. Tovább »

Szabó László MPB-elnök: Szükségünk lett volna az olimpia közös élményére

2017. február 27., hétfő · 7 hozzászólás

sportkoalicio017kf

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke úgy látja: a budapesti olimpia esélye hosszú évtizedekre elesett azzal, hogy visszaléptünk a pályázattól, azonban a cél még megmaradt. A nemrégen újraválasztott sportvezetővel, Szabó Lászlóval beszélgettünk. Tovább »

Inzultálták az olimpia mellett szólókat a Momentum szegedi fórumán + FOTÓK, VIDEÓ (FRISSÍTVE)

2017. február 24., péntek · 155 hozzászólás

momentum11_gs

Szórólapokkal tiltakoztak civilek az „álomgyilkos” új SZDSZ szegedi bemutatkozó estjén. „Nekik csak eszköz, ami sokunknak szent” – többek között ezt üzenték, és értetlenkednek, mit keres vidéken, aki lenézi a vidékieket. Felszólalásaikat hangos pfújolással fogadta a Momentum-szimpatizáns közönség, elhangzott Fidesz-bérencezés is, egy fiatal hölgyet pedig megfenyegettek, a sálánál fogva kötik fel, ha nem hallgat el. Tovább »

Az olimpia nemzeti ügy, nem lehet politikai propaganda része – Budapest esélyei, Szeged lehetőségei

2017. január 26., csütörtök · 38 hozzászólás

Rio 2016 - Megnyitóünnepség

Balla Attila kommunikációs, marketing- és sportmarketing-szakemberrel elemeztük az olimpiaellenes aláírásgyűjtés veszélyeit és azt, milyen hozadékokkal járhat a Budapest 2024 program az ország, a magyarság számára. Tovább »

Botka, NOlimpia és Komócsin kedd este az Echo Böngészőjében

2017. január 24., kedd · Egy hozzászólás

Olimpia 2024 - A Momentum Mozgalom a budapesti rendezés ellen g

A Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtése, Komócsin Mihály eltitkolt temetése, tevékenységének relativizálása és Botka László miniszterelnök-jelöltsége a témája az Echo TV kedden 21.30-kor kezdődő Böngészőjének. Tovább »

Rövidpályás gyorskorcsolya: teljesítette az elvárásokat Jászapáti Petra az Európa-bajnokságon

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

jaszapatipetra_sanok

Egy arannyal és hat ezüstéremmel tért haza a torinói rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságról a magyar csapat. Az ezüstöt szerző 3000 méteres női váltónak tagja volt az SZKE két versenyzője, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia is. Tovább »

Olimpia 2024 – Huszonkét nemzetközi sportszövetség képviselője járt Budapesten

2016. december 28., szerda · Hozzászólok

A rövid utazási időket, a város- és az olimpiai fejlesztések összhangját, valamint Budapest szépségét dicsérték elsősorban annak a 22 nemzetközi sportszövetségnek a képviselői, akik az elmúlt közel négy hónapban látogattak el a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére pályázó magyar fővárosba. Tovább »

Olimpia 2024 – Budapest továbbjutott, elfogadta a NOB a második pályázati anyagot

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Fellegi Tamás; Rost Andrea; Fürjes Balázs; Szalay-Berzeviczy Attila; Mattheisen, Christopher; Martonyi János; Szép Fruzsina; Habsburg György; Zwack Sándor

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadta Budapestnek a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére benyújtott második körös pályázatát, s úgy döntött, hogy a magyar főváros benyújthatja a harmadik pályázati dossziéját is jövő februárban. Tovább »

Gundel Takács Gábor: A budapesti olimpia az egész világnak jó lenne! + FOTÓK

2016. december 2., péntek · 10 hozzászólás

podiumbeszelgetes_gundel_takacs_gaborral03_gs

Az ismert televíziós újságíró a szegedi reformátusok meghívására érkezett Szegedre. A hit mellett életéről, a televíziós műsorokról, a sporteseményekről is mesélt. Fantasztikus élményt jelentett számára a nyári Labdarúgó-Európa-bajnokság, ahol végre szurkolhatott a magyar csapatnak. Tovább »

„Teljes mértékben megéri áldozatokat hozni” – Olimpikonokat látott vendégül a Dugonics András Piarista Gimnázium

2016. november 26., szombat · Hozzászólok

olimpikonok_a_piarista_gimnaziumban001kf

Könnyűnek tűnhet az élsportolók élete, hiszen „csak” edzenek és versenyekre járnak. A sikerek elérésehez viszont rengeteget kell dolgozni, az edzések, a felkészülés és a feszes menetrend pedig sok áldozatot követel meg a versenyzőktől. Hogy megéri-e? Erre is választ kaptak a Dugonics András Piarista Gimnázium diákjai, akiknél négy olimpikon vendégeskedett csütörtökön. Tovább »

Szabó Tünde: Budapest olimpiai pályázatának is kedvez majd az új rendszer

2016. november 14., hétfő · Hozzászólok

Szabó Tünde

Szabó Tünde szerint Budapest 2024-es olimpiai pályázatának is kedvez majd az az új sportirányítási rendszer, amelyről a parlament által a múlt héten elfogadott új sporttörvény rendelkezik. Tovább »

Fidelitas sportkonferencia – Reális esély mutatkozik a 2024-es budapesti olimpia megrendezésére + FOTÓK

2016. november 7., hétfő · 10 hozzászólás

fidelitaskonferencia

Hétvégén tartotta a Fidelitas sportkonferenciáját Szegeden, ahol a program egy vasárnap délelőtti kerekasztal-beszélgetéssel zárult. Az eseménysorozat záróprogramján András Krisztina közgazdász, Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára és Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő járta körbe több aspektusból, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie egy sikeres olimpia megrendezéshez. Tovább »

Szegedről Rióba kerékpárral – dél-amerikai túrájuk után már Tokiót tervezik Bozsó Istvánék + FOTÓK

2016. október 22., szombat · Hozzászólok

kerekparral_a_rioi_olimpiara002kf

A Katolikus Ház aulájában tartott élménybeszámolót kalandos kerékpártúrájáról Bozsó István, Czimbalmos Zsolt és Makra Csaba, akik több mint háromezer kilométert tekertek Dél-Amerikában a nyáron, hogy végül eljussanak a riói olimpiai játékokra. Tovább »

Olimpia 2024 – Schmitt Pál: Róma visszalépése Párizs esélyeit növeli

2016. szeptember 30., péntek · 6 hozzászólás

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke szerint Róma visszalépése elsősorban Párizs esélyeit növeli a 2024-es nyári ötkarikás játékokért zajló, a francia főváros, valamint Los Angeles és Budapest közötti versengésben.
Tovább »

Ötkarikás nap sztársportolókkal az algyői suliban + FOTÓK

2016. szeptember 23., péntek · Hozzászólok

olimpikonok_algyo20_gs

Az algyői Fehér Ignác Általános Iskolában tartott élménybeszámolót a kézilabdázó Laluska Balázs, valamint a riói olimpián részt vett kajakos, Kopasz Bálint. Az iskola aulája figyelő és érdeklődő szempárokkal volt tele, a végén pedig azt is megtudhattuk, hány gólt lőtt pályafutása során az FKSE Algyő visszavonult játékosa, valamint pontosan hol lakik Kopasz Bálint. Tovább »

Olimpia 2024: visszavonja Róma olimpiai jelölését a város főpolgármestere

2016. szeptember 21., szerda · 2 hozzászólás

olimpiai_jatekok

Virginia Raggi római főpolgármester a korábbi bejelentésekkel ellentétben nem találkozott Giovanni Malagóval, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnökével a szerdára meghirdetett sajtótájékoztatója előtt, amelyen az olasz főváros vezetője az értesülések szerint visszavonja Róma olimpiai jelölését. Tovább »

Kopasz Bálint „Algyő arca” – szponzori szerződést kötöttek a kajakossal

2016. szeptember 21., szerda · 2 hozzászólás

algyo_szerzodes_kopasz_balint02_gs

Egy éven keresztül támogatja anyagilag Kopasz Bálintot, az Algyő SK kajakosát a nagyközség. Az erről szóló szerződés aláírásakor a sportoló a SZEGEDma.-hu-nak elmondta, marad a „királyi távnál”, azaz a K-1 1000 méteren, s célja, hogy Tokióból már éremmel térjen haza. Tovább »

Vízilabda: Manhercz Krisztián nem fizikális gondot érzett

2016. augusztus 26., péntek · Hozzászólok

manhercz_krisztian_rio_mti_illyes_tibor

Az ötödik helyen végzett a riói olimpián a magyar vízilabda-válogatott: Benedik Tibor együttesében helyet kapott a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián is, akivel a nemzeti csapat ötkarikás játékokon nyújtott produktumát értékeltük. Tovább »

Következő oldal »