Nagy sikerrel zajlott a harmadik SZEHOVA + FOTÓK

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Látogatói rekordot döntött a harmadik alkalommal megrendezett Szegedi Horgász-Vadász Piknik és Csongrád Megyei Vadásznap, melyre több mint kétezren látogattak el szombaton a Maty-éri Olimpiai Központban. Tovább »

Schmidt Gábor: Ez a szegedi volt minden idők legjobban megszervezett világkupa versenye

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

kajak-kenu_vilagkupa_sajttaj011kf

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint az eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, viszont a fiatalok bebizonyították, hogy ők lehetnek a jövő reménységei, a nemzetközi szövetség pedig nagyon elégedett volt a hétvégi szegedi világkupa szervezésével. Tovább »

Kajak-kenu: kialakult a vasárnapi döntők mezőnye a világkupán

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

kajak-kenu006kf

A szombat délutáni elő- és középfutamok után kialakult a vasárnap délelőtti döntők mezőnye a Szegeden zajló kajak-kenu világkupa-versenyen: csak férfi C-2 500 és K-1 200 méteren, valamint női K-2 500 méteren nem lesz magyar hajó az A fináléban. Tovább »

Kajak-kenu: minden szombati döntőben lesz magyar hajó a világkupán

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

Rio 2016 - Kajak-kenu

Minden szombati döntőben lesz magyar hajó a szegedi kajak-kenu világkupán: a péntek délutáni középfutamok után eldőlt, hogy a legtöbb döntőben mindkét hazai egység vízre szállhat, ez alól mindössze három szám, a férfi K-1, K-2 és C-2 1000 méter kivétel, ezekben egy magyar jutott be a legjobbak közé. Tovább »

Kajak-kenu: Bordács Blanka és Bodonyi Dóra már a döntőben a világkupán

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

kajak-kenu006kf

A K-1 1000 méteren versenyző Bordács Blanka és Bodonyi Dóra bejutott a döntőbe a péntek délelőtti előfutamból a szegedi kajak-kenu világkupán. A többi hazai egységre a mezőny nagysága miatt délután még középfutam vár. Az utolsó pillanatban történt egy változás is a magyar csapatban: Kulifai Tamás betegsége miatt Tóth Dávid Bán Kristóffal szerepel K-2 500 méteren. Tovább »

Kajak-kenu: egy nap a szegedi Világkupa rajtig

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

kajak_kenu_para

Csütörtökön 14.30-kor a parakenu küzdelmeivel megkezdődik Szegeden a Világkupa. Magyar részről 12 versenyző száll harcba az érmekért, helyezésekért, köztük a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert. A magyar csapat esélyeiről Weisz Róbertet, a szakág szövetségi kapitányát kérdeztük. Tovább »

Kajak-kenu: hatvanhét ország versenyzői Szegeden

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

noi_kajak_vb_mti

A paraversenyekkel csütörtökön délután megkezdődik a szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupa. Mivel minden számban nemzetenként két egység indulhat, idén ez lesz a sportág legnépesebb nemzetközi viadala: a Maty-éri regattára 67 országból több mint ezer résztvevőt várnak. Tovább »

Kajak-kenu: betegség miatt nem indul Szabó Gabriella a szegedi Vk-n

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

szabo_gabriella

Betegség miatt nem áll rajthoz a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella a május 25-én kezdődő szegedi Világkupán. A versenyző az elmúlt időszakban gégegyulladással bajlódott, ezért visszalépett a versenytől. Szabó helyett a négyesben Hagymási Réka, K-2 500 méteren pedig Lucz Dóra és Nagy Flóra párosa szerepel. Tovább »

Kajak-kenu: megvan a szegedi Világkupára készülő csapat

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

Rio 2016 - Kajak-kenu

Kihirdette csapatát a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó szegedi világkupára Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. A mieink 52 felnőtt versenyzővel vágnak neki minden idők legnagyobb szabású gyorsasági világkupájának. Tovább »

Kajak-kenu: meglepetések a Maty-éren a pénteki rangsorolón + FOTÓK

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

kajak-kenu006kf

Már a május 25-én kezdődő szegedi Világkupa jegyében szálltak és szállnak vízre legjobb kajakosaink és kenusaink a Maty-éren, hiszen a hétvégi rangsoroló verseny sokak számára válogató az itthoni Világkupára. A női egyesek között meglepetésgyőzelmet aratott Takács Tamara, míg férfi kajakban Németh Viktor okozott meglepetést, mindketten ott lesznek két hét múlva a szegedi Vk-n. Tovább »

Harminc nap múlva rajtol Szegeden a kajak-kenu Világkupa

2017. április 25., kedd · Hozzászólok

kajak_kenu_vilagkupa_szeged

Pontosan egy hónap múlva kezdődik a gyorsasági kajak-kenu Világkupa Szegeden, az eseménnyel kapcsolatban a Magyar Nemzeti Galériában tartott sajtótájékoztatót a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az sajtótájékoztatón jelen voltak olimpiai bajnok versenyzőink, valamint a kampány arcai, a világbajnok kenus, Lakatos Zsanett és Takács Kincső is. Tovább »

A Tisza jegére lépni öngyilkosság lenne + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

jegrol_mentes020kfA tűzoltóknak kétszer kellett léket vágniuk a Maty-éri olimpiai központ jegére, hogy megkezdhessék a jégről mentési gyakorlatot, annyira hideg volt még szerda délután is. A szakemberek 25 centis jégpáncélt mértek, ilyen vastagságra egyébként már bátran rá lehet merészkedni a kijelölt helyeken.
Tovább »

Budapest 2024: Csepel csatát nyert, nem Szegeden rendeznék az evezős versenyt

2016. szeptember 29., csütörtök · 27 hozzászólás

maty-er_gs

Több változtatást is elfogadott szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés a budapesti olimpiai pályázat versenyhelyszíneinek listáján. A módosítások Szegedet is érintik.
Tovább »

Ismét piknikezni hívják a horgászokat és a vadászokat

2016. szeptember 21., szerda · Hozzászólok

horgasz_vadasz_mj95Immár második alkalommal várják a horgászat és vadászat iránt érdeklődőket, valamint a különleges hétvégi kikapcsolódást kereső családokat a horgász-vadász piknikre. A Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége és a Vidáman Kft. október elsején számos új programmal készül az eseményre, mely tavaly is nagy népszerűségnek örvendett.
Tovább »

Kajak-kenu: az év utánpótlás-versenyét rendezik Szegeden

2016. szeptember 20., kedd · Hozzászólok

kajakkenu_szeged_ia

Négy kontinensről 31 ország versenyzői vesznek részt Szegeden, az Olimpiai Reménységek Versenyén, amely hagyományosan a 15-17 éves korosztály legnagyobb, évente megrendezett nemzetközi regattája. Ezen a versenyen gyakran előfordul, hogy a fiatalok a saját korosztályuk mellett az idősebbek között is rajthoz állnak, ráadásul nemzetenként minden számban két fő állhat rajthoz, így napkeltétől-napnyugtáig zajlanak majd a futamok egész hétvégén a Maty-éren. Tovább »

Kajak-kenu: Dombvári mindent vitt, Horváth és a Szabó, Kozák duó is duplázott a válogatón

2016. június 11., szombat · Hozzászólok

noi_kajak_vb_mti

A kajakos Dombvári Bence a négyes és az egyes után szombaton Hufnágel Tiborral párosban is nyert 1000 méteren a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóján, Szegeden, a honvédos duó ezzel megismételte egy hónappal ezelőtti sikerét. Tovább »

Kajak-kenu: szétlövés dönt Vajda Attila kvalifikációját illetően + VIDEÓ

2016. június 10., péntek · 2 hozzászólás

Vajda Attila

Dombvári Bence nyerte pénteken a férfi K-1 1000 méteres versenyt a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóján, Szegeden, ezzel megismételte egy hónappal ezelőtti sikerét, három további számban azonban szétlövést rendeznek, miután ezúttal más győztest avattak, mint az első fordulóban.
Tovább »

Kajak-kenu olimpiai válogató: három papírforma-győzelem, meglepetés férfi K-2 200 méteren

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

Kozák Danuta, Dombvári Bence, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó, valamint – nagy meglepetésre – a Szomolányi Máté, Horváth Bence kettős győzelmét hozták az első napi döntők a kajakosok és kenusok első olimpiai válogatóján, Szegeden.
Tovább »

800 millió forint a Maty-éri olimpiai központ fejlesztésére

2016. április 27., szerda · Hozzászólok

A kormány által benyújtott jövő évi költségvetési javaslat szerint az állam – az ideihez hasonlóan – 2017-ben is majdnem 36 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását, míg a kiemelt sportágak sportfejlesztési és sportlétesítmény-fejlesztési támogatása 8 milliárd forint lesz.
Tovább »

Alig tíz perc elég a mentéshez + FOTÓK

2016. január 7., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol010kfMutatom, hogyan fogjuk csinálni – hangzott az utasítás a Maty-ér jegéről. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a vízimentők gyakorlatoztak csütörtökön az olimpiai központban, ahol bemutatták, hogyan zajlik a mentés.
Tovább »

Horgászok és vadászok piknikeznek a Maty-éren

2015. szeptember 7., hétfő · Hozzászólok

horgasz_vadasz_mj95Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg szeptember 19-én a Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége, valamint a Vidáman kft. az első szegedi horgász-vadász pikniket, hogy a látogató családok “munka” közben ismerkedhessenek meg a profi szakemberekkel és a hobbipecásokkal.
Tovább »

Kajak-kenu – Baráth Etele: Csepel nem lesz a Maty-ér konkurenciája

2015. június 30., kedd · Hozzászólok

mob_parbeszed28_gs

Sokat kaphat a kajak-kenu sportág, ha Magyarország olimpiát rendezhet 2024-ben – véli Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, az Olimpiai Védnöki Testület tagja. A tervek szerint tovább fejlődhet a gyorsasági szakág infrastruktúrája Szegeden, a szlalom pedig a fővárosban vethetné meg a lábát.
Tovább »

Hátország: négy Titán-érem a diákolimpia szegedi döntőjében

2015. június 18., csütörtök · Hozzászólok

triatlon_diakolimpia

A szegedi önkormányzat és a Magyar Triatlon Szövetség támogatásával június 14-én rendezte meg a szegedi Titán Triatlon Club a Maty-éri Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban a 2015. évi Triatlon Diákolimpia országos döntőjét, hazánk egyik legnagyobb utánpótláskorú triatlon versenyét.
Tovább »

Következő oldal »