Kajak-kenu olimpiai válogató: három papírforma-győzelem, meglepetés férfi K-2 200 méteren

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

Kozák Danuta, Dombvári Bence, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó, valamint – nagy meglepetésre – a Szomolányi Máté, Horváth Bence kettős győzelmét hozták az első napi döntők a kajakosok és kenusok első olimpiai válogatóján, Szegeden.
Tovább »

800 millió forint a Maty-éri olimpiai központ fejlesztésére

2016. április 27., szerda · Hozzászólok

A kormány által benyújtott jövő évi költségvetési javaslat szerint az állam – az ideihez hasonlóan – 2017-ben is majdnem 36 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását, míg a kiemelt sportágak sportfejlesztési és sportlétesítmény-fejlesztési támogatása 8 milliárd forint lesz.
Tovább »

Alig tíz perc elég a mentéshez + FOTÓK

2016. január 7., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol010kfMutatom, hogyan fogjuk csinálni – hangzott az utasítás a Maty-ér jegéről. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a vízimentők gyakorlatoztak csütörtökön az olimpiai központban, ahol bemutatták, hogyan zajlik a mentés.
Tovább »

Horgászok és vadászok piknikeznek a Maty-éren

2015. szeptember 7., hétfő · Hozzászólok

horgasz_vadasz_mj95Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg szeptember 19-én a Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége, valamint a Vidáman kft. az első szegedi horgász-vadász pikniket, hogy a látogató családok “munka” közben ismerkedhessenek meg a profi szakemberekkel és a hobbipecásokkal.
Tovább »

Kajak-kenu – Baráth Etele: Csepel nem lesz a Maty-ér konkurenciája

2015. június 30., kedd · Hozzászólok

mob_parbeszed28_gs

Sokat kaphat a kajak-kenu sportág, ha Magyarország olimpiát rendezhet 2024-ben – véli Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, az Olimpiai Védnöki Testület tagja. A tervek szerint tovább fejlődhet a gyorsasági szakág infrastruktúrája Szegeden, a szlalom pedig a fővárosban vethetné meg a lábát.
Tovább »

Hátország: négy Titán-érem a diákolimpia szegedi döntőjében

2015. június 18., csütörtök · Hozzászólok

triatlon_diakolimpia

A szegedi önkormányzat és a Magyar Triatlon Szövetség támogatásával június 14-én rendezte meg a szegedi Titán Triatlon Club a Maty-éri Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban a 2015. évi Triatlon Diákolimpia országos döntőjét, hazánk egyik legnagyobb utánpótláskorú triatlon versenyét.
Tovább »

Kajak-kenu válogató: Kárász Anna K-2-ben is felállhatott a dobogó tetejére

2015. június 6., szombat · 2 hozzászólás

Kajak-kenu Eb - A Kárász Anna, Vad Ninetta duó ezüstérmes

Kárász Anna és Vad Ninetta párosa nyerte meg a K-2 500 méter fináléját a szegedi első világbajnoki válogatóversenyen. Kárászék nagy csatát vívtak a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina kettőssel, míg a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó 200 méternél leállt.
Tovább »

Következő oldal »