Merkel: nem marad következmények nélkül a szolidaritás megtagadása

2017. szeptember 16., szombat · 2 hozzászólás

Nem marad következmények nélkül az európai uniós tagállamok közötti szolidaritás megtagadása – mondta Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban a menekültek tagországok közötti elosztásával kapcsolatban, utalva a tagállamoknak juttatott közösségi támogatásokra. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: az uniós vezetők többsége elismeri a magyar migrációs politikát

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

A Politico.eu brüsszeli hírportál pénteki cikke azt jelzi, már az uniós felső vezetők többsége is elismeri, hogy az Orbán Viktor vezette kormányzat migrációs politikája hatékony – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. Tovább »

Szijjártó: kudarc és zsákutca az EU kvótaprogramja

2017. szeptember 13., szerda · 4 hozzászólás

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Tovább »

Kunhalmi után Botka is álproblémának tartja a bevándorlást + VIDEÓK

2017. szeptember 9., szombat · 4 hozzászólás

Botka László most 2017-ben gyakorlatilag ugyanazt üzeni egy videóban, amit Kunhalmi Ágnes 2015-ben. A szocialisták budapesti elnöke akkor az egész bevándorlási kérdést álproblémának nevezte, amikor közel másfél millió migráns tartott Magyarország felé – olvasható a ballator18ker.blogstar.hu-n. Tovább »

Ifj. Lomnici Zoltán: A magyarok nem akarnak Majdant

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Borítékolható volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a kvótaper kimenetele, de határozottan kijelentette, a szétosztási mechanizmus révén egyetlen ember sem fog belépni Magyarország területére. Tovább »

Orbán: nem vagyunk bevándorló ország és nem is leszünk azok

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Sem az uniós joggal, sem a magyar történelmi hagyományokkal nincs összhangban az, ahogy a brüsszeli bizottság elnöke a szolidaritást értelmezi – egyebek mellett ezt írta Orbán Viktor miniszterelnök Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének küldött válaszlevelében, amelynek szövegét a kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan csütörtök délután bocsátotta az MTI rendelkezésére. Tovább »

B. Nagy László: Nem engedünk a kvótaügyben!

2017. szeptember 5., kedd · 8 hozzászólás

A magyar kormány elkötelezett, hogy a választók akaratát érvényesítse, nem engedünk kvótaügyben – szögezte le B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: az európai terrorcselekmények csak tovább erősítik a kabinet eltökéltségét és határozottságát. Az Európai Bíróság szerdai döntésével kapcsolatban az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber úgy fogalmazott, esélyt jelent, hogy „végleg begyógyítsák” a migrációs politikával kapcsolatos „nyílt sebeket”. Tovább »

Hollik István: Nem engedünk az unió nyomásgyakorlásának!

2017. május 22., hétfő · 4 hozzászólás

hollik_istvan02_gs

Hetet-havat összehord az Európai Parlament Magyarországról, de felkészültünk a jogi vitákra – fogalmazott kérdésünkre Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, aki szerint hiába riogatják a kormányt és az itt élőket, nem zárnak ki az unió tagállamai közül. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

Sirok Mihály: Igaza van Pintér M. Lajosnak!

2016. október 9., vasárnap · 29 hozzászólás

Szijjártó Péter; Botka László; B. Nagy László

Ha nincs most elhatározás a rend kialakítására, ha nincs most akarat a változásra a polgári oldalon belül Szegeden, akkor a következő önkormányzati választás eredménye hamarosan borítékolható lesz – reagált főszerkesztőnk, Pintér M. Lajos október 6-i jegyzetére olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

Tóth Péter: Többen szavaztak a kvóta ellen Szegeden, mint Botkára két éve

2016. október 3., hétfő · 9 hozzászólás

toth_peter_sajttaj001kf

A kvótareferendum legfontosabb szegedi eredményének azt tartja a jobbikos Tóth Péter, hogy hétezerrel többen mondtak nemet, mint amennyi támogató voksot a 2014-es helyhatósági választáson Botka László bezsebelt. Tóth szerint az alacsony részvételi arány részben annak köszönhető, hogy a Fidesz „túltolta”, és a pártpreferencia is érvényesült, vagyis sokan a kormány politikájára mondtak nemet otthonmaradásukkal. Tovább »

Mi a valódi tétje október 2-ának? – Öt szegedi politikus érveit ütköztettük a kvótareferendumról

2016. október 1., szombat · 19 hozzászólás

szegedma_kerekasztal005kf

Ötpárti vitaestünk négy résztvevője elmegy vasárnap szavazni, igaz egyikük csak azért, hogy hazavigye magával a szavazólapot – többek között ez is kiderült péntek este a Millenniumi Kávéházban. A résztvevők a migrációról és a kvótareferendumról alkotott véleményük ismertetése mellett egymásnak is beszólogattak, s mint elhangzott, a DK és a PM értelmetlennek tartja a népszavazást, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik azonban arra buzdít, hogy nemmel voksoljanak a választópolgárok október 2-án. Tovább »

Tóth Péter: A baloldali befogadó politikára mondhatunk nemet október 2-án Szegeden!

2016. szeptember 29., csütörtök · 6 hozzászólás

toth_peter03kf

Vasárnap a nem szavazatoknak kell győznie Szegeden is, különben Botka László és Martin Schulz EP-elnök joggal érezheti úgy, hogy Szeged egy valódi befogadó város, ahová bárki jöhet – jelentette ki a Jobbik helyi elnöke, Tóth Péter. Tovább »

Aggodalom: sikertelen népszavazás esetén Szeged lesz a migránsok lakhelye?

2016. szeptember 12., hétfő · 59 hozzászólás

migransok_dugonics_ter04kf

Orbán Viktor szerint, ha Brüsszel nem boldogul az országgal és Budapesttel, akkor a baloldali városokkal egyezik meg a migránsok betelepítéséről, s megpróbálja kicselezni a kormányt. Martin Schulz korábbi kijelentéseitől egyértelműen soha nem határolódott el Botka László, csupán politikai ellenfelei vádjait nevezte nevetségesnek, hazugnak. A Fidesz kétszer szerette volna, ha a szegedi közgyűlés elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, az ezzel kapcsolatos indítványt azonban a balliberális képviselők nem támogatták. Tovább »

B. Nagy László: A népszavazáson a nemzet érdekei az elsők + VIDEÓ

2016. szeptember 6., kedd · 10 hozzászólás

bnagy_sajttaj003kf

Az országgyűlési képviselő szerint egész Európára hatással lesz az október 2-án tartandó népszavazás eredménye. A nem szavazatok győzelmében bízik, de a más véleményen lévőket is a részvételre buzdítja. Tovább »

Thürmer Gyula Szegeden: Nem a migránskvótára, az unió diktátumára!

2016. augusztus 4., csütörtök · 29 hozzászólás

munkaspart_sajttaj002kf

A Munkáspárt szerint nem menekültekre, hanem munkahelyteremtésre, a dolgozók életszínvonalának emelésére kellene költeni, ezért elutasítják a parlamenti ellenzék álláspontját. A békét és a krízis megoldását Aszad támogatásával, s a NATO hadműveleteinek beszüntetésével érnék el. Tovább »

Wilkommenskultur és a menekültszállások felgyújtása – radikalizálódhatnak a németek a múlt hét után?

2016. július 26., kedd · 10 hozzászólás

afgan_wurzburg

Német Ferenc szerint beigazolódtak a szakértők feltételezései, egyes sikertelen migránsok radikalizálódhatnak, 300 ezer fő eltűnt a rendszerből. Úgy gondolja, ha folytatódnak a bevándorlókhoz köthető súlyos bűncselekmények, terrortámadások, az társadalmi robbanáshoz vezethet. Tovább »

B. Nagy László: Az otthonteremtésről és az adócsökkentésről szól a 2017-es költségvetés

2016. május 13., péntek · 7 hozzászólás

b_nagy_sajttaj003kf

A Fidesz országgyűlési képviselője bemutatta a következő évi költségvetéshez kapcsolódó számokat. Az inflációt alacsonyan kívánják tartani, az áfa-csökkentés és a családok támogatása továbbra is prioritás. 2017-ig kiírják az összes uniós pénzekhez kötődő pályázatot, hogy ne kelljen forrásvesztéstől tartani. Az uniós betelepítési kvótával kapcsolatban ősszel várható népszavazás. Tovább »

Bevándorlók Londontól Szegedig: Nem polgármesterként tárgyalt Schulzcal Botka!

2016. május 11., szerda · 41 hozzászólás

migransok_0911_90_gs

A volt szegedi polgármester, Bartha László szerint veszélyes tendenciát mutat a londoni polgármester-választás eredménye: a baloldal egyre inkább a bevándorlókra épít. Problémának látja, hogy nem állt ki Botka László a betelepítési kvóta ellen, sőt az ügy helyi szintű tárgyalását sem támogatta. Úgy érzi, ez azért van, mert nem akarja, hogy kiderüljön, mi a pártjának álláspontja a kérdésben. A Cserepes sori piac ügye is a párbeszéd hiánya miatt alakult botránnyá – vélekedett.
Tovább »

Hová költöztetné Botka a migránsokat, hogy adna nekik munkát? (FRISSÍTVE) + SZAVAZÁS

2015. november 17., kedd · 51 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

Miután nem kapott érdemi választ Botka Lászlótól, a KDNP-s Haág Zalán ismét interpellál az illegális bevándorlás ügyében a pénteki közgyűlésen. Ezúttal arra is kíváncsi, hogy mennyi bevándorlót fogadna be és telepítene le a városban az MSZP-s polgármester, illetve hogyan gondoskodna képzésükről, nyelvtanulásukról, munkahelyhez juttatásukról. Időközben a szegedi városvezető nyílt levélben reagált a hozzá intézett kérdésekre. Tovább »

Sík Márton élete első olimpiájára készül

2008. augusztus 2., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor
Drámai izgalmak és az ezekkel járó egyéni tragédiák kísérték az olimpiai férfi K-4 1000 méteres versenyen induló magyar egység kijelölését. A szétlövésen a Sík Márton sztrókolta hajó (Sík, Boros, Bozsik, Beé) centiméterekkel verte a 2006-os világbajnok Gyökös, Kökény, Vereckei, Horváth négyest. Aztán kvótáink száma miatt ezen az egységen is változtatni kellett: Boros helyére Vereckei került be. A 24 esztendős szegedi Sík Márton vezette csapat ugyan csak nemrég óta tud együtt készülni, mégis – tradicionális magyar számról lévén szó, melyben jelenleg is kétszeres címvédőnek számítunk – komoly várakozások előzik meg pekingi szereplését.
Tovább »

Síkék nyerték a szétlövést – további döntés délután

2008. július 4., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Hatalmas csatában 11 századmásodperc döntött a mai férfi K-4 1000 méteres szétlövésen a Maty-éren. Azonban a győztes négyesnek sem minden tagja lehet felhőtlenül boldog, közülük valaki ugyanis nem lehet ott az ötkarikás játékokon. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség délután dönt az ügyben. Tovább »

Kajakos szétlövés az olimpiáért – szegedi szereplőkkel

2008. július 3., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor


Pénteken 10 órakor a Maty-éri vízicentrumban pótválogatót rendeznek férfi K-4 1000 méteren. Két szegedi érdekeltségű egység csap össze. A szétlövés furcsasága, hogy a hazánk által megszerzett kvóták számából adódóan a második válogatón győztes négyes győzelme esetén nem biztos, hogy az olimpián is ugyanolyan összetételben indul a magyar hajó… Tovább »