Politika

A brüsszeli baloldal ideológiai háborút folytat Magyarország ellen

A brüsszeli baloldal ideológiai háborút folytat Magyarország ellen

2022. május 16., hétfő
A brüsszeli baloldal ideológiai háborút folytat Magyarország ellen

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy egy újabb, Magyarországot elítélő uniós jelentés készül az Európai Parlamentben, ami azt jelzi, hogy a brüsszeli baloldal nem adja fel az ideológiai háborút a magyar kormány ellen.

A Fidesz európai parlamenti képviselője hozzátette, a jelentés szerint 2017-2018 óta minden sokkal rosszabb lett: ez már egy autokrácia, nem igazi demokrácia, és mindenkinek minden joga sérül.

Lehet olyan érzésünk, hogy kihúzták a fiókot, elővették az évekkel ezelőtti Sargentini-jelentést, és most azt kicsit leporolva, kicsit aktualizálva újra Magyarország ellen akarják fordítani

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Úgy értékelt, a jelentés szövege nehezen komolyan vehető, a megfogalmazói képtelenek - még egy háborús helyzetben is – felülemelkedni a saját korlátaikon, és egyre dühödtebben támadják a nekik nem tetsző kormányokat vagy választópolgárokat.

Ez egy hergelés, egy folyamatos uszítás a hagyományos értékeket jobban képviselő vagy felvállaló kormányokkal, döntésekkel szemben

– mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy ezek a körök

az egész Európai Unió működését negatívan befolyásolják.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.