Brüsszeli lobbiszervezethez csatlakozott az agrárkamara

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csatlakozott a The Association for Better European Access to Nutrients (ABEAN) lobbiszervezethez; a brüsszeli egyesület jelenleg a foszfát nyersanyagok és műtrágyák esetében fennálló 6,5 százalékos uniós importvám eltörléséért küzd, hogy a gazdák, az importőrök és a gyártók minél olcsóbban jussanak hozzá a hatóanyagokhoz. Tovább »

Orbán: minden a határok lezárásán áll vagy bukik (FRISSÍTVE)

2016. december 16., péntek · 3 hozzászólás

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

A migrációs válságban minden azon áll vagy bukik, hogy zárjuk-e a határokat- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

EU-csúcs: megerősítették elkötelezettségüket az EU-Törökország migrációs megállapodás teljes körű végrehajtása mellett az uniós vezetők

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

Megerősítették elkötelezettségüket az EU-Törökország migrációs megállapodás teljes körű végrehajtása mellett, a nyugat-balkáni migrációs útvonal mentén fekvő országokat pedig további támogatásukról biztosították az uniós országok állam- és kormányfői Brüsszelben csütörtökön. Tovább »

Szijjártó: a NATO-nak nagyobb szerepet kell vállalnia a bevándorlási válság leküzdésében

2016. december 6., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter; General Debate. HUNGARY

A bevándorlási nyomás továbbra is fennálló biztonsági kockázatot jelent az Európai Unió és az európai kontinens jövője szempontjából, ezért Magyarország azt kezdeményezi, hogy a NATO nem csak tagállami szinten, hanem mint katonai szövetség vállaljon szerepet a bevándorlási válság leküzdésében – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos brüsszeli tanácskozását megelőzően magyar újságíróknak nyilatkozva kedden. Tovább »

Dömötör Csaba: Brüsszel nem vonja vissza a kényszerbetelepítésről szóló döntéseit

2016. november 18., péntek · Hozzászólok

EP-választás - Fidesz - Dömötör Csaba sajtótájékoztatój

Az uniós belügyi tanácsülés újra egyértelművé tette, hogy az Európai Bizottság továbbra sem vonja vissza a kényszerbetelepítésre vonatkozó döntéseit. “Ez azt jelenti, hogy elhúzódó vitára kell számítanunk” – nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára péntek délután az MTI-nek.
Tovább »

Halász János: védjük meg együtt az országot

2016. november 5., szombat · 2 hozzászólás

A kormánypártok ismételten arra kérik az ellenzéket, hogy “próbálják most félretenni a pártpolitikai és egyéni hatalmi érdekeiket, és védjük meg együtt az országot a migránsok betelepítésétől” – mondta a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján. Tovább »

Az afrikai migrációs hullám megfékezését sürgették az uniós állam- és kormányfők a brüszeli EU-csúcson

2016. október 21., péntek · Hozzászólok

Fokozni kell az erőfeszítéseket a migrációs hullám, és különösen az Afrikából érkező bevándorlóáradat megfékezése, illetve a jogosulatlan menedékkérők visszaküldése érdekében – hangsúlyozták az európai uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának első, csütörtöki napján az ebben a témában elfogadott zárónyilatkozatban. Tovább »

Megkezdődött az uniós vezetők csúcstalálkozója Brüsszelben

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

Megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója csütörtök délután Brüsszelben, az ülés középpontjában az Oroszországgal való kapcsolatok, a folyamatban lévő szabadkereskedelmi megállapodások, illetve a migrációs válság kérdései állnak. Tovább »

Kakas Béla: A kohéziós politika révén lehet kitörni a szegény rokon kategóriájából

2016. szeptember 29., csütörtök · 10 hozzászólás

kakas_bela_gs

A 2020 után megvalósuló megújult uniós regionális politikáról tanácskoztak Brüsszelben az Európa régióinak és helyi szervezeteinek képviselői, amelyen a Megyei Önkormányzatok Szövetsége egy deklarációt is átadott. Kakas Béla megyei közgyűlési elnök a tanácskozás kapcsán leszögezte, erős Európára van szükség, és a később csatlakozott tagállamok a kohéziós források révén törhetnek ki a szegény rokon kategóriájából. Tovább »

Következő oldal »