Takács Szabolcs: egyre több EU-tagállam veszi át a magyar gondolkodást a migrációról

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Egyre jobb Brüsszelben magyarnak lenni, ugyanis egyre több európai uniós tagállam veszi át azt a gondolkodást, amelyet Magyarország a migrációs válság kezdete óta következetesen képviselt – jelentett ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács keddi ülését követően Brüsszelben. Tovább »

Szijjártó: az Oroszországgal szembeni szankciók politikai és gazdasági szempontból is kudarcot vallottak

2017. február 6., hétfő · 3 hozzászólás

Szijjártó Péter

Ukrajnával kapcsolatban az Európai Unió rossz válaszokat adott egy kihívásokkal teli helyzetre, az Oroszországgal szemben hozott szankciók politikai és gazdasági szempontból is kudarcot vallottak, mert nem érték el a kívánt hatást – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva hétfőn. Tovább »

Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökével tárgyalt Brüsszelben

2017. január 26., csütörtök · Egy hozzászólás

Orbán Viktor; Daul, Joseph

A jövő heti máltai EU-csúcstalálkozóról, az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokról tárgyalt egymással csütörtök délután Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke az EPP brüsszeli székházában – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Tovább »

Orbán: újra naggyá tesszük Európát

2017. január 26., csütörtök · 12 hozzászólás

Orbán Viktor

Brüsszelben rosszul mennek a dolgok, még az irány is hibás, mindezek ellenére van lehetőség megreformálni és “újra naggyá tenni az Európát” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány csütörtöki brüsszeli rendezvényén mondott beszédében. Tovább »

Brüsszeli lobbiszervezethez csatlakozott az agrárkamara

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csatlakozott a The Association for Better European Access to Nutrients (ABEAN) lobbiszervezethez; a brüsszeli egyesület jelenleg a foszfát nyersanyagok és műtrágyák esetében fennálló 6,5 százalékos uniós importvám eltörléséért küzd, hogy a gazdák, az importőrök és a gyártók minél olcsóbban jussanak hozzá a hatóanyagokhoz. Tovább »

Orbán: minden a határok lezárásán áll vagy bukik (FRISSÍTVE)

2016. december 16., péntek · 3 hozzászólás

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

A migrációs válságban minden azon áll vagy bukik, hogy zárjuk-e a határokat- mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

EU-csúcs: megerősítették elkötelezettségüket az EU-Törökország migrációs megállapodás teljes körű végrehajtása mellett az uniós vezetők

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

Megerősítették elkötelezettségüket az EU-Törökország migrációs megállapodás teljes körű végrehajtása mellett, a nyugat-balkáni migrációs útvonal mentén fekvő országokat pedig további támogatásukról biztosították az uniós országok állam- és kormányfői Brüsszelben csütörtökön. Tovább »

Következő oldal »