Kultúra

Vokálfinálé: filmzenék és itáliai életérzés az a’cappella fesztivál zárónapján

Vokálfinálé: filmzenék és itáliai életérzés az a’cappella fesztivál zárónapján

2012. október 12., péntek
Vokálfinálé: filmzenék és itáliai életérzés az a’cappella fesztivál zárónapján

Olaszos könnyedségedet, vidámságot és a legismertebb filmzenék különleges megszólaltatását ígéri a nemzetközi a’cappella fesztivál fináléja október 14-én, vasárnap este 20 órától a Mozaik Kamarateremben, ahol a házigazda, szegedi Fool Moon együttes mellett egy olasz vendégzenekar, a Mezzotono is fellép Hódmezővásárhelyen.

Különleges műsorral kedveskedik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a vokális műfajt rajongóinak: a hétvégén Hódmezővásárhelyen is koncertet adnak az immár nyolcadik Fool Moon a’cappella fesztivál fellépői. A kultúrközpont igazgatója,

Gajdán Bálint

, aki évek óta részt vesz a fesztivál szervezésében is, az a’cappella műfajt kevéssé ismerőknek azt tartja fontosnak kiemelni, hogy e hangszeres kíséret nélküli zene igazi műfaji kuriózum. A koncert nemcsak éneklésből áll, hanem a művészek saját hangjukon szólaltatják meg hangszereket, valamint számos humoros, vicces jelenet és performance-ok is színesítik az előadást. A Fool Moon vokálegyüttes 2001 óta a popa’cappella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés popzenei műfaját népszerűsíti Magyarországon. A hazai slágerek feldolgozásai mellett a csapat énekel angolul, olaszul, franciául sőt, még bantu nyelven is, olyan előadóktól, mint

Sting, Paul Simon

vagy

Eric Clapton

. Gajdán Bálint személyes kötődéséről elmondta, hogy éppen 10 éve első nagyrendezvényeként szervezte meg a Fool Moon szegedi koncertjét és azóta is töretlen a kapcsolata a nemzetközileg is elismert együttessel. A vasárnapi koncertet pedig azért ajánlja a művelődési ház vezetője a vásárhelyieknek, mivel mindenki által ismert filmzenék lesznek a műsoron, azok pedig különösen közel állnak a szívéhez. Az est másik fellépője, a Mezzotono olasz könnyedséget és életvidámságot varázsolja a színpadra, saját dalaikkal, illetve ismert olasz dalok feldolgozásaival. Az együttes először látogat hazánkba: koncertjük az a’cappella zene, a könnyed humor és az olasz kultúra ízes keverékét ígéri. Vasárnap este nyolc órától a szegedi Fool Moon vokálegyüttes lép fel a Mozaik Kamaraterem színpadán, majd 9 órától az olasz Mezzotono fináléja zárja a nyolcadik nemzetközi a’cappella fesztivált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.