Amerikai zenész is tiszteleg Jimi Hendrix előtt Szegeden

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Idén lenne 75 éves Jimi Hendrix – ennek apropóján indult turnéra a Halper-Hendrix Experiment zenekar. Az együttes szeptember 19-én, kedden 19 órakor Szegeden, az IH Rendezvényközpontban emlékezik a valaha élt egyik legjobb gitárvirtuózra. Tovább »

Tankcsapda: Szegeden a legnehezebb játszani

2017. szeptember 10., vasárnap · 7 hozzászólás

Ebben a pici országban nem gyűlölködni kéne, hanem örülni, hogy léteznek még zenekarok, akik tömegeket tudnak megmozgatni – véli a debreceni rockzenekar, akik arra készülnek, hogy minden kritika ellenére rátesznek még egy lapáttal. A SZEGEDma.hu-nak adott interjújukban Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos arra is kitértek, hogy miért kezeli méltánytalanul a Tankcsapdát Szeged városa. Tovább »

A Brains sikerének titka a látvány és a zene egysége

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

A zenei nyitottság alakította ki a Brains együttes jelenlegi stílusát, de a banda nem áll le az újításokkal, a korábbi kísérletek már alapként kezelik. Endrei Dávid basszusgitárossal és Lukács Levente billentyűssel a zenekar SZIN-es fellépését megelőzően beszélgettünk. Tovább »

Jön a Modern Love a Baron Mantis-tól

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Modern Love címmel szeptember 13-án jelenik meg a Baron Mantis második nagylemeze. A 16 számos album számtalan aktualitásra, a social mediára, a világpolitikai összefüggésekre, a modern kor felgyorsulására és a szelfimániára reflektál. Az ingyenes lemezbemutató koncertjük a duó dobosának búcsúkoncertje is egyben. Tovább »

Vonósnégyes varázsolt a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Kulturális programnak adott otthont a Csongor téri Közösségi Ház vasárnap este: a Kosztándi vonósnégyes adott jó hangulatú komolyzenei koncertet a tarjániaknak. Tovább »

A Szegedi Ifjúsági Napokon mutatja be első nagylemezét a Belau

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

belau_live_2017

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar egy másfél alatt közel 90 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük, The Odyssey címmel novemberben jelent meg, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéját félbeszakítva, a Szinen mutatja be első nagylemezét. Tovább »

Harmadik alkalommal fogtak össze a retro-zenészek: itt a Hungarian Synthwave Allstars ‘Summer Edition’

2017. augusztus 9., szerda · Egy hozzászólás

Hungarian_Synthwave_Allstars_vol3_cover

Nyári hangulatú dalokat gyűjt csokorba a legújabb magyar synthwave válagotás-lemez, a visszatérő szegedi szereplővel rendelkező kezdeményezés ezúttal is jótékony célt szolgál. Tovább »

Új album, párizsi sikerek – Tandi Flóra meghódítja Nyugat-Európát

2017. július 12., szerda · Egy hozzászólás

tandi_flora_2017_borito

A szegedieknek valószínűleg nem kell bemutatni a fiatal énekesnőt, Tandi Florát, aki a nehezebb utat választotta, hogy az álmait követve franciául énekelve itthon és külföldön egyaránt sikereket érjen el. Második nagylemezének turnéja kapcsán beszélgettünk az énekesnővel. Tovább »

Kass János előtti tisztelgéssel kezdődik a Szeged Art

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

wagner_udvar01_gs

Képzőművészet és zene lepi el Szeged utcáit, parkjait és teraszait, július elsejétől augusztus huszadikáig tart idén a Szeged Art, amelynek legfőbb célja, hogy a napfény városának sokszínű művészeti életét minél közelebb vigyék az emberekhez. A rendezvénysorozat nyitányaként Kass János gyermekkönyv-illusztrációiból nyílik kiállítás a Dugonics téren, így tisztelegve a kilencven éve született Kossuth-díjas művész emléke előtt. Tovább »

Dallamok a képernyőn túl

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

VIASAT6_X_aktak

Libabőrösök leszünk, ha meghalljuk a jelenleg VIASAT6-on futó X-akták címdalát, nosztalgiázunk a Szomszédok zenéjére és elfog az izgalom a Trónok Harca első ütemeinél? Már a 90-es években hódító Simpson család és a Twin Peaks készítői is felismerték a sorozatzenék jelentőségét, amelyek segítettek emlékezetessé tenni azokat. Az Invitel sorozatszakértője, az ELTE adjunktusa, Hermann Veronika most bevezet minket a sorozatok és zenék közös világába. Tovább »

Megtestesült rock’n’roll a Jazz Kocsmában

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

escape-ism_fb cover

Az End Hits eddigi szervezői tevékenységének egyik legfontosabb állomáshoz ért azzal a megtisztelő lehetőséggel, hogy vendégül láthatja azt az előadót, aki nemcsak, hogy közvetlen kapcsolódási pont a Dischord Record-hoz, de előadói stílusával és külső megjelenésével is meghatározó egyénisége a rock’n’rollnak, és aki számos, azóta világhírűvé vált zenekar követendő példaképe volt az elmúlt 25 évben. Tovább »

Komolyzenétől Harry Potter dallamáig – Szegeden koncertezik az ELTE művészeti együttese

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

csello_koncert_hangverseny_zene

„Stílusok keveredése, filmzenék és egyéb zenei csemegék” címmel koncertezik a Szent-Györgyi Albert Agórában az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara június 17-én, szombaton 18 órától. Tovább »

Experimental és alternatív fellépők a negyedik Boureque Festen

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

bourequefestvol04

Negyedik alkalommal rendezi meg Wemsical a Boureque Festet június 9-én, pénteken a Grand Café Várkertben. Két év után újra Szegeden ad koncertet a budapesti Képzelt Város post-rock formáció, a vajdasági Újvidékről érkezik a Kamper zenekar illetve Szeged egy igazán formabontó zenekara, a experimental-noise-synth-waltz stílust képviselő Lajka. A koncertek utáni hangulatról hendrigz gondoskodik. Tovább »

Komolyzenei est, fúvósokkal, verssel és örömzenéléssel a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

cof

A telt házas koncertet családok, nagyszülők, játszóházas gyermekek, lakásotthonban és nevelőcsaládoknál élő fiatalok és nevelőszüleik hallgatták nagy érdeklődéssel szerdán este a Csongor téren. Tovább »

Boros József és tanítványai adnak komolyzenei koncertet a Csongor téren

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

A „Tarjáni zenei estek” programsorozat újabb előadással jelentkezik. Boros József a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának trombita tanára tanítványaival együtt ad komolyzenei koncertet. Tovább »

Kategóriájában a Fool Moon nyerte az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivált és Versenyt

2017. május 9., kedd · Egy hozzászólás

fool_moon_moszkva

A 2001-ben alakult magyar Fool Moon pop-acappella együttes nyerte kategóriájában az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivált és Versenyt, amelyen csaknem 170 acappella együttes vett részt. Magyarország első, többszörös nemzetközi díjnyertes formációja az amerikai és a spanyol vokálegyüttest előzte meg a dobogón. Tovább »

Következő oldal »