Kultúra

Határvadászok a Klauzál téren + FOTÓK

Határvadászok a Klauzál téren + FOTÓK

2012. július 26., csütörtök
Határvadászok a Klauzál téren + FOTÓK

Idén hetedik alkalommal mutatkoznak be a Thelater Fesztiválon a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatos diákjai. A Klauzál és a Széchenyi téren is megtekinthetik az érdeklődők Határvadász című előadásukat, mely külső és belső határainkról, illetve a külvilággal való viszonyulásról is szól.

Évről évre utcai előadásokkal csatlakoznak a Thealterhez a Szentesen tanuló drámaisok, s most is – mint minden alkalommal – mindannyiunk számára izgalmas és aktuális kérdéseket feszeget előadásuk. Ezúttal határainkról szólnak hozzánk a

Szurmik Zoltán

által rendezett darabbal. Meddig, miért, hogyan és kitől kell őriznünk külső-belső határainkat? Hogyan viszonyul egymáshoz a hagyomány és a multikulturalitás? Ellensége-e az integráció a tradíciónak? Az önállóság, az egyediség elvesztését jelentheti-e a valós és a belső határok átszabása? Külső vagy belső elvárásoknak igyekszünk-e megfelelni, amikor – átmenetileg vagy véglegesen – „kiigazítjuk” a határokat? Mit nyerhetünk, és mit veszthetünk, ha nem vagyunk eltökélt, elvakult „határvadászok”?

Az előadás arra keresi a választ, hogy miként jelennek meg ezek a kérdések a fiatalok mindennapjaiban, önmagukkal és társaikkal vagy a társadalommal, szülőkkel és tanárokkal való kapcsolataikban. Vajon milyen tapasztalatai vannak ennek a korosztálynak, s milyen színházi eszközei? Hiszen ez az a korosztály, amelynek szinte kötelessége a határok feszegetése. A Csapiné Matos Ibolya, Keserű Imre és Majtényi András által felkészített Horváth Mihály Gimnáziumba járó diákokat csütörtökön 17 órakor a Klauzál téren, míg pénteken és szombaton a Széchenyi téren láthatja a nagyérdemű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.