Kultúra

Történelmi úszóház – Trianon a Katin

Történelmi úszóház – Trianon a Katin

2008. október 29., szerda
Történelmi úszóház – Trianon a Katin

A Bécsi Kávéház a Tiszára költözött

Fotók: Gémes Sándor

Emlékeznek még Szeged „egyetlen" kávéházára, ami a háromszorosára emelt bérleti díj miatt sajnos végleg bezárta kapuit? Az egykori Bécsi Kávéház volt az utolsó hely Szegeden, amely a nyugatosok hangulatát mind kínálatában, mind pedig küllemében képes volt felidézni. Ótott Ferenc, a kávéház megálmodója és egykori üzemeltetője gondolt egy merészet, és megvásárolta a Kati Büfének helyet adó úszóházat, amely immár Horthy Csónakházként fogadja vendégeit.

„Szerdánként tartunk filmvetítéseket a csónakházon, aminek bár a neve megváltozott, de a tradíciókra való tekintettel a büfét továbbra is Katiként becézzük - nyilatkozta portálunknak

Ótott Ferenc

. „Általában történelmi vagy dokumentumfilmeket vetítünk, amit egy baráti beszélgetés, borozás, sörözés követ. Múlt héten volt az első mozi.

Koltay Gábor Horthy

kormányzóról szóló alkotását nézhették meg az érdeklődők, ma, október 29-én délután hat órakor pedig a rendező Trianonról készült alkotását tűzzük műsorra."

Télen is a Tiszán

A csónakház a Fokára keresztelt partrészen horgonyoz, ahová a Felső Tisza parton, a Széchenyi István Gimnázium utáni lejárónál lehet lejutni. A tulajdonos elmondta, hogy bár egy kicsit későn kezdődött a programsorozat, hiszen lassan beköszönt a hideg, de amíg lehet, fogadnak vendégeket. Tavasztól pedig még több kulturális rendezvényt szeretnének majd megtartani. A Horthy Csónakház egyébként egész télen a Tiszán maradt, mivel a téli kikötő tulajdonosa, a Szeviép cégcsoport apróbb akadályokat gördített az úszóház bevontatás elé, de ez már egy másik történet...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.