12 milliárd árvízvédelemre az Alsó-Tiszán és a Hármas-Körösön (FRISSÍTVE)

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

Az árvízvédelmi kockázatot csökkentő, 12 milliárd forintos költségvetésű beruházás indult uniós támogatással az Alsó-Tisza mindszenti és a Hármas-Körös torkolati szakaszán – közölte a regionális vízügyi igazgatóság vezetője. A fejlesztés kapcsán B. Nagy László azt mondta, hogy a költségek elenyészőek ahhoz képest, amennyit a legutóbb árvízkor költöttek arra, hogy biztonságban legyenek az emberek. Tovább »

Vízgazdálkodási fejlesztések a Tisza mentén

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Vízgazdálkodási fejlesztések valósulnak meg a Tisza mentén, a Közép-Tisza fejlesztései közül folyamatban van például a Szolnok és Kisköre között futó hullámtér kezelési projekt – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) igazgatója kedden Szolnokon, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága kihelyezett ülésén. Tovább »

Két évig bírta a rakpart lépcsősorának „új ruhája”

2017. szeptember 14., csütörtök · 6 hozzászólás

A partfalrekonstrukció után 18 millió forintot csoportosítottak át a büdzséből a környezetgazdáknak arra, hogy rendbe tegyék és lepingálják a rakpart lépcsősorát. A végeredmény mutatós lett, ám korántsem tartós, két év eltelte után egyre több helyen jön le a festék a felületről. Tovább »

Ismét nagy sikert aratott az Algyői Tisza-parti Party

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

Második alkalommal vették birtokba a Tisza partját Algyőn a helyi sportszervezetek képviselői. Az ALTE szervezésében létrejövő sportnap ezúttal is nagy sikert hozott, a kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat. Tovább »

A Tisza mentén kerékpározott végig a 73 éves gyógytornász

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

kerekparral_a_tisza_menten02_gs

A fél évszázada Németországban élő magyar gyógytornásznő megmutatta, hogy időskorban is lehet aktív életet élni. Az utóbbi években gyalogtúrákat tett, idén viszont váltott kerékpárra. GPS-t nem használt, mert jobban bízik az emberi szóban. Sokan segítettek neki, volt, aki szállást adott, volt, aki szalonnát. Tovább »

Kiemelnék a Tiszából a világháborús szovjet harckocsit

2017. július 12., szerda · 17 hozzászólás

t34wiki

A Szegedi Haditechnikai Park még az idén kiemelné az ideiglenes pontonhídról a II. világháborúban a Tiszába esett szovjet páncélost. A legenda szerint egy T-34-es harckocsi található a víz alatt négy-, vagy ötfős személyzetével együtt. Nehézséget jelenthet, hogy szakemberek szerint 21 méter mélyen, a meder közepén van a tank. Tovább »

Megáldották a vízen járókat is az algyői tiszai szezonnyitón + FOTÓK

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

tiszai_szezonkezdes_algyo06_gs

Igaz, Algyő már régen nem halászfalu, de sokan kedvtelésből vízre szállnak vagy épp sportolnak. Nekik, azaz a vízen járóknak szervezett szezonnyitót Algyőn az ALTE, és bár az időjárás nem volt kegyes, délelőtt vízre is szálltak a vendégek. Tovább »

Molnár Áron: Algyő érdeke, hogy megmaradjon a tulajdonrésze az úszóműben!

2017. május 12., péntek · 4 hozzászólás

molnar_aron005kf

A móló Tiszára helyezését tartja jelenleg a legfontosabbnak Molnár Áron, aki továbbra is azon az állásponton van, hogy az önkormányzat érdeke a tulajdonrész megtartása. A polgármester az üzemeltetést végző egyesület elnökével több dologban nem ért egyet, szerinte például igenis egyértelműen meghatározható, mely mólódarabok képezik a település tulajdonát. Tovább »

Közösen fejlesztenék a Dél-Tisza-völgy vízi turizmusát

2017. április 24., hétfő · Egy hozzászólás

algyo_alairas_gs

Nyolc partner írta alá a Dél-Tisza-völgy vízi turizmusának fejlesztését célzó együttműködési megállapodást az Algyői Falunapok keretében. A cél, hogy a térség turisztikai, és az ahhoz kapcsolódó gazdasági és infrastrukturális fejlesztéseket támogassák. Tovább »

Mólóvita újratöltve – az algyői testület többsége megválna a település úszóművétől

2017. április 19., szerda · Egy hozzászólás

algyo_testuleti_ules_komp11_gs

Háromszázezer forintért adná el az algyői Tisza szakaszon lévő úszóművének tulajdonrészét a képviselő-testületi többség, igaz az nem derült ki a rendkívüli ülésen, hogy a vételi ajánlatot tevő hajlandó-e ennyit fizetni érte, ugyanis eredetileg 50 ezret adott volna a mólódarabokért. Tovább »

Elmaradt a mólóvita – határozatképtelen volt az algyői testület

2017. április 13., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_testuleti01_gs

A saját sürgősségi indítványuk miatt összehívott testületin nem vett részt az algyői Fidesz-frakció és a volt polgármester, mert nem az általuk kért időpontot jelölték ki, így határozatképtelenség miatt nem tudtak tárgyalni a jeges ár által tönkretett, egyesületi üzemeltetésben lévő úszóműről. Az egyesület elnöke potom pénzért megvenné az önkormányzat mólórészét, aminek a polgármester szerint alapvetően semmi köze nincs ahhoz, hogy az egyesület köteles április 30-ig vízre bocsátani azt. Tovább »

Tizenharmadik alkalommal emlékeznek a szegedi nagyárvízre a Dóm téren

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

arvizi_emleknap001kf

Március 11-én a dél-alföldi cserkészek és a Szeged-Belvárosi Plébánia munkatársai ismét megrendezik az immár 13 éves hagyománnyal rendelkező Árvízi Emléknapot. Tovább »

Megérkezett a jeges ár Csongrád megyébe

2017. február 18., szombat · Egy hozzászólás

jeg_tisza_szemet02_gs

A Közép-Tiszáról származó nagy mennyiségű uszadékkal kevert jégtömeg elérte az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) működési területét. Jelenleg Csongrád térségében tart, itt a jégzajlás 60 %-os. A felsőbb tiszai szakaszoktól eltérően az Alsó-Tiszán a jégzajlás széthúzódó, 20-70 %-os váltakozó intenzitással vonul le – közölte az ATIVIZIG. Tovább »

Az ATIVIZIG fokozott figyelmet kér a hajótulajdonosoktól a jeges árvíz miatt

2017. február 15., szerda · Hozzászólok

jegzajlas_befagyott_tisza004kf

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ismét felhívja a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak figyelmét, hogy a Tiszán levonuló jeges árvíz miatt az elkövetkezendő időszakban az Alsó-Tiszai folyószakaszon (Csongrád – déli országhatár) tetemes mennyiségű, nagy kiterjedésű és vastagságú jégtáblák megjelenésére kell számítani. Tovább »

Csoki fodrozik a Tisza medrében + FOTÓK

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

csokifesztival003kf

Természetesen nem a valódi folyóban, hanem csak miniatűr másában. Egy csokimester avatott be minket a készítés rejtelmeibe, s tanácsot is adott, hogy milyen ár felett nem tévedhetünk az édességválasztásban. Tovább »

OVF: már több mint 120 kilométeren másodfokú az árvízi védekezés

2017. február 8., szerda · Hozzászólok

Több mint 120 kilométeren már másodfokú, csaknem 600 kilométeren elsőfokú az árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, és további szakaszokon rendeltek el belvízvédelmi készültséget – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel. Tovább »

A szakemberek folyamatosan figyelik a várható másodlagos jégzajlást a Tiszán

2017. január 27., péntek · Egy hozzászólás

jegzajlas_befagyott_tisza004kf

A szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik a várható másodlagos jégzajlást a Tiszán, a folyókon a téli, alacsony vízállás tapasztalható – mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában. Tovább »

Csak óvatosan a jégen! – Jó tanácsok a rendőrségtől

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol005kf

A jégre lépés veszélyeire hívják fel a figyelmet a vízirendőrök. A jégre lépés, vagy a lékvágás szabályai mellett baj bekövetkeztét követő teendőkről is szóltak. Tovább »

Algyői Tisza Party – Újra élettel telt meg a szőke folyó partja + FOTÓK

2016. szeptember 11., vasárnap · 4 hozzászólás

algyo_tisza-party031kf

Benépesült szombaton a Tisza-part Algyőnél, ahol a folyó nyújtotta sportolási lehetőségeket is ki lehetett próbálni, Kopasz Bálinttal, Nagy Péterrel és az FKSE kézilabdázóival is találkozhattak az érdeklődők, illetve bemutatták azokat a fejlesztési terveket, amelyekkel újból élettel töltenék meg a Tiszát. Tovább »

Idén is rotyog majd a halászlé augusztus 20-án a Sárgán

2016. augusztus 15., hétfő · 6 hozzászólás

augusztus20_tape_halfozo_verseny15_gs

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Tisza-parti Szent István Népünnepélyt a Rákóczi Szövetség szegedi szervezete a nemzeti ünnepen. Tovább »

Helyettes ombudsman: aggasztóak a tiszai szennyvíz-szennyezésről szóló hírek

2016. július 22., péntek · Hozzászólok

Aggasztónak nevezte a Tisza vásárosnaményi szennyvíz-szennyezéséről szóló híreket Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes, aki arra kérte az illetékes hatóságokat és az érintett önkormányzatokat, hogy hozzák nyilvánosságra a szennyezésről rendelkezésükre álló adatokat, illetve tájékoztassák a lakosságot a megtett és a várható intézkedésekről. Tovább »

Jótékony célból versenyeztet ötezer gumikacsát a Rotary Club Szeged Dóm

2016. július 16., szombat · 4 hozzászólás

gumikacsa_kacsa

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztálya a kedvezményezettje az akciónak: már ötszáz forinttal is lehet jegyet váltani, amely – ha szerencsés kacsára szól – wellnesshétvégét is érhet az adományozónak. Tovább »

Jön a tiszavirágzás – a hűvösebb idő miatt késik a kérészek látványos rajzása

2016. június 17., péntek · Hozzászólok

keresz_tiszaviragzas_varga_andrasMindszentnél már kikeltek a kérészek, azonban még csak egy-egy bátrabb példány merészkedett elő az elmúlt napok esős, változékony időjárása miatt. Nem kizárt, hogy a hirtelen felmelegedésnek köszönhetően akár most hétvégén megindul a rajzás, érdemes lesz tehát délutánonként lenézni a Tisza partra.
Tovább »

Összefogás az algyői Nepomuki Szent János szobor visszaállításáért

2016. június 13., hétfő · Hozzászólok

algyo_szobor004

Lassan feledésbe merül, hogy Algyő egykor halászfalu volt, pedig erre az 1950-es évekig még egy Nepomuki Szent János szobor is emlékeztetett a töltésen, tekintetével a Tisza algyői szakaszát őrizte. A szobor visszaállítását határozta el az ALTE, a nagyközség életében egyedülálló módon gyűjtést is hirdetett az egyesület, hogy részben a helybéliek összefogásával emeljék újra a szobrot. Tovább »

Következő oldal »