Közélet

Emlékeztet a kötelességre, hűségre - csapatzászlót adományoztak a Dóm téri Fogadalmi Templomban (Galéria)

Emlékeztet a kötelességre, hűségre - csapatzászlót adományoztak a Dóm téri Fogadalmi Templomban (Galéria)

2023. október 5., csütörtök
Emlékeztet a kötelességre, hűségre - csapatzászlót adományoztak a Dóm téri Fogadalmi Templomban (Galéria)

A Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnoksága és az MH 4. Területvédelmi Ezred közös részvételével zajlott a rendezvény. A ceremónián Novák Katalin, Magyarország Köztársasági Elnöke csapatzászlót adományozott a 2023. január 1-én alakult MH 4. Területvédelmi Ezrednek, melynek ünnepélyes átadását rendezték meg. A köztársasági elnök személyesen nem volt jelen.

Egy katonai alakulat életében az egyik legfontosabb esemény, ahol az Elnök asszony által adományozott zászló kerül átadásra Huszár Ferenc ezredes, ezredparancsnok részére - írták.

Az eseményen több prominens személy között részt vett dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. Kun-Szabó István vezérőrnagy, Magyarország Köztársasági Elnökének főhadsegédje és Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar Főnökének helyettese is.

Arról beszélt dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, hogy a zászló a katonai becsületet, helytállást szimbolizálja évszázadok óta, emlékeztet a hűségre és hazára. A katonai csapatzászló fontosságát mutatja, hogy éltük árán sem hagyják elveszni.

Emlékeztet a kötelességre, hűségre, azokra akik évszázadokkal ezelőtt életüket adták a hazáért

mondta a helyettes államtitkár.

Hangsúlyozta, hogy legyenek büszkék az ezeréves magyar tradíciókra, legyenek büszkék arra, hogy magyar honvédek. A zászló szögbeverése egyfajta aláírás a katonák részéről, a megköttetett köteléket jelképezi.

Kun-Szabó István vezérőrnagy, Magyarország Köztársasági Elnökének főhadsegédje adta át a csapatzászlót.

A haderőfejlesztés ugyanakkor nem csupán technikai eszközfejlesztésből áll. Része a személyi állomány fejlesztése is. A 2017-ben létrehozott önkéntes tartalékos rendszer ma már a Magyar Honvédség nélkülözhetetlen része

fogalmazott.

Huszár Ferenc az MH 4. Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka kiemelte, mennyit is fejlődött az önkéntes katonai rendszer. Az eddig elért eredmények a közös munkának és szaktudásnak a gyümölcse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.