Emlékfát ültettek a Tesz-Vesz Tavasz keretében a Dugonics téren

2017. március 22., szerda · Egy hozzászólás

tesz_vesz_tavasz32_gs

A hívő ember számára az önkéntesség az nem egy időszakhoz kötött feladat, hanem a keresztény élet elválaszthatatlan része – mondta Kiss-Rigó László megyés püspök a Tesz-Vesz Tavasz megnyitóján. Soltész Miklós államtitkár pedig arra hívta fel a programhoz kapcsolódó fiatalok figyelmét, hogy az önkéntesség révén ők maguk a is erősödnek, másrészt a közösségteremtés hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben megtartsa őket hitükben. Tovább »

Futsal: a legjobb nyolcba jutott, ötödik még lehet papi válogatottunk az Eb-n

2017. február 22., szerda · Hozzászólok

futsal_labda

A negyeddöntőben a házigazda horvátok állították meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraikban tudó magyarokat. Tovább »

Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

futsal_labda

Az első hat hely valamelyikére aspirál a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a horvátországi Vukovárban rendezendő, papi futsal Európa-bajnokságon. Tovább »

Soltész: a málenkij robot áldozatainak emlékét őrizni és ápolni kell

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

Kiss-Rigó László

A málenkij robot (szovjet kényszermunka-táborok) áldozatainak emlékét őrizni és ápolni kell, a megemlékezés egyúttal figyelmezetés, hogy békében csak a keresztény értékek megőrzésével lehet élni – mondta Soltész Miklós szombaton Gyulán, a németajkúak málenkij robotra hurcolásának 72. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. Tovább »

Kiss-Rigó: 2018-ra felépülhet a Szegedi Ifjúsági Centrum

2016. december 22., csütörtök · 43 hozzászólás

kiss_rigo_laszlo01_gs

A kormány 9,7 milliárd forintot különít el a jövő évi költségvetésből a Szegedi Ifjúsági Centrum létrehozására: a korábban csak az új futballstadionról szóló beruházás jelentősen kibővült feladatkörrel és létesítményekkel valósulhat meg. Kiss-Rigó László megyés püspököt kérdeztük a beruházásról. Tovább »

Ezernél is több gyerek kapott ajándékot az Ágota-karácsonyon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. december 21., szerda · 6 hozzászólás

orszagos_agota_karacsony04_gsTöbb mint ezer állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatal kapott ajándékot az ÁGOTA Alapítvány, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatóitól szerdán, az Ágota-karácsonyon. Az alapítvány és a szolgáltató önkéntesei, munkatársai három napon át csomagolták a személyre szóló meglepetéseket, csupa olyan ajándékot, melyekre a gyerekek régóta vágytak.
Tovább »

Következő oldal »