Fővárosi hangversennyel folytatódott a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

2017. szeptember 27., szerda · Hozzászólok

A jubileumi programsorozat keretében kedd este a fővárosban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen adtak hangversenyt. Az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt immár tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal szegedi szervezésben. Tovább »

Szimfonikus koncerttel nyitott a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

Tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal Szegeden az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt. A jubileumi programsorozat az ünnepi szentmisét követően szimfonikus koncerttel indult a dómban. Tovább »

Kezdődik a jubileumi Szent Gellért Fesztivál

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt immár tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal Szegeden. A jubileumi programsorozat keretében komolyzenei ritkaságok csendülnek fel, fiatal hazai tehetségek mutatkoznak be, kamara- és katonazenekari koncertre, valamint jótékonysági estre invitál a szervező egyházmegye. Tovább »

Elindult a tanév a Gál Ferenc Főiskolán

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A következő tanévtől elindul a szakképzés a Gál Ferenc Főiskola keretein belül, amellyel a hiányszakákra fókuszálnak – jelentette be B. Nagy László, országgyűlési képviselő az intézmény tanévnyitóján. Elhangzott az is, hogy a képzéseivel immár öt településen jelenlévő GFF-nek ezerháromszáz hallgatója van, s ez a létszám biztosan bővülni fog az új képzés révén. Tovább »

Komolyzenei fesztivállal tisztelegnek Szent Gellért előtt

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt immár tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal Szegeden. A jubileumi programsorozatban ezúttal is szerepet kap a jótékonyság, a Korábban Érkeztem Alapítványt támogathatjuk a Zene Világnapjára meghirdetett koncerten való részvétellel. Tovább »

Ahol mindenki kaphat és adhat – Megnyílt a Tágas Tér Fesztivál

2017. szeptember 8., péntek · Egy hozzászólás

Egy találkozási lehetőség, ahol ledőlnek a korlátok, kinyílik a tér és láthatóvá válik egy élhető, szerethető Szeged – ezt kínálja a péntek délután megnyílt Tágas Tér Fesztivál. Négy helyszínen több mint 80 önálló programra, többek között koncertekre, előadásokra, beszélgetésekre invitálnak mindenkit. Tovább »

Augusztus 20.: katonai bemutatóval és elismerésekkel ünnepelt a megye (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer118_gs

Hadi különlegességekkel és a települések közösségi értékeinek felsorakoztatásával ünnepelték az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád megyei Szent István-napot. Az eseményen átadták a megye legrangosabb elismeréseit is. Tovább »

Valós esély a teljes és boldog élethez + FOTÓK

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

agota_tabor_szombat_megnyito123_gs

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el szombat délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, Doboz-Szanazugon. Tovább »

Misszió a fiatalok lelki gondozásért – Megnyílt a Forráspont Szegeden

2017. május 10., szerda · 4 hozzászólás

forraspont21_gs

Megkezdte működését a keresztény értékeket hordozó, mentálhigiénés segítséget nyújtó Forráspont Lelkigondozó Szolgálat Szegeden. A Katolikus Házban rendezett ünnepélyes megnyitón elhangzott, a Forráspont az a hely, ahol meghallgatnak minden betérőt, és azt üzenik minden egyes fiatal számára: nincsenek egyedül. Tovább »

Szoboravatással ünnepel Algyő + FOTÓK

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

szoboravato_algyo21_gs

Az algyői közösség a szoboravatással tudatosítja gyökereit, ápolja értékeit, s ezek segítségével megerősödik identitásában – fogalmazott Kiss-Rigó László megyéspüspök Algyőn a Tisza-gáton, ahol Nepomuki Szent János szobrának avatásával vette kezdetét az Algyői Falunapok rendezvénysorozat. Tovább »

Szoborszenteléssel és Nagy Feróval ünnepel Algyő

2017. április 20., csütörtök · 5 hozzászólás

szobor_atado copy

Nepomuki Szent János szobrát avatják pénteken délután a Fehér Iskola mögötti Tisza gáton – ezzel veszi kezdetét az Algyői Falunapok, amely keretében új produkcióval rukkol elő a Móra Ferenc Népszínház, a civil szervezeteknek részvételével főzőversenyt tartanak, a sztárvendég pedig Nagy Feró és a Beatrice lesz. Tovább »

Emlékfát ültettek a Tesz-Vesz Tavasz keretében a Dugonics téren

2017. március 22., szerda · Egy hozzászólás

tesz_vesz_tavasz32_gs

A hívő ember számára az önkéntesség az nem egy időszakhoz kötött feladat, hanem a keresztény élet elválaszthatatlan része – mondta Kiss-Rigó László megyés püspök a Tesz-Vesz Tavasz megnyitóján. Soltész Miklós államtitkár pedig arra hívta fel a programhoz kapcsolódó fiatalok figyelmét, hogy az önkéntesség révén ők maguk a is erősödnek, másrészt a közösségteremtés hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben megtartsa őket hitükben. Tovább »

Futsal: a legjobb nyolcba jutott, ötödik még lehet papi válogatottunk az Eb-n

2017. február 22., szerda · Hozzászólok

futsal_labda

A negyeddöntőben a házigazda horvátok állították meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraikban tudó magyarokat. Tovább »

Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

futsal_labda

Az első hat hely valamelyikére aspirál a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a horvátországi Vukovárban rendezendő, papi futsal Európa-bajnokságon. Tovább »

Soltész: a málenkij robot áldozatainak emlékét őrizni és ápolni kell

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

Kiss-Rigó László

A málenkij robot (szovjet kényszermunka-táborok) áldozatainak emlékét őrizni és ápolni kell, a megemlékezés egyúttal figyelmezetés, hogy békében csak a keresztény értékek megőrzésével lehet élni – mondta Soltész Miklós szombaton Gyulán, a németajkúak málenkij robotra hurcolásának 72. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. Tovább »

Kiss-Rigó: 2018-ra felépülhet a Szegedi Ifjúsági Centrum

2016. december 22., csütörtök · 43 hozzászólás

kiss_rigo_laszlo01_gs

A kormány 9,7 milliárd forintot különít el a jövő évi költségvetésből a Szegedi Ifjúsági Centrum létrehozására: a korábban csak az új futballstadionról szóló beruházás jelentősen kibővült feladatkörrel és létesítményekkel valósulhat meg. Kiss-Rigó László megyés püspököt kérdeztük a beruházásról. Tovább »

Ezernél is több gyerek kapott ajándékot az Ágota-karácsonyon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. december 21., szerda · 6 hozzászólás

orszagos_agota_karacsony04_gsTöbb mint ezer állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatal kapott ajándékot az ÁGOTA Alapítvány, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatóitól szerdán, az Ágota-karácsonyon. Az alapítvány és a szolgáltató önkéntesei, munkatársai három napon át csomagolták a személyre szóló meglepetéseket, csupa olyan ajándékot, melyekre a gyerekek régóta vágytak.
Tovább »

Isten mindannyiunkat szeret – a hajléktalanokért gyulladt fel az adventi láng Hódmezővásárhelyen

2016. december 12., hétfő · Hozzászólok

adventi_gyertya_hodmezovasarhely13_gs

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató intézményének adventi koszorúján Kiss-Rigó László, Bán Csaba és Ritz Judit gyűjtotta meg a harmadik gyertyát. Tovább »

Adományozás a rendőrségi lelki napon

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

rendorsegiadvent

Immáron hatodik alkalommal adott otthont a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az Adventi Ökumenikus Lelki Napnak. Az eseményen a főkapitányság vezetője adományt adott át a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak. Tovább »

Ég az első gyertya Szeged adventi koszorúján + FOTÓK

2016. november 27., vasárnap · 13 hozzászólás

advent_elso_gyertya08_gsGondoljunk azokra, akik nem tehetik meg, hogy nagy és drága ajándékokat vegyenek karácsonykor, s az ünnepek alatt csillapítsuk lelki szomjunkat is – üzente a szegedieknek Kiss-Rigó László megyés püspök, aki Botka László polgármesterrel gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján vasárnap délután a Dóm téren.
Tovább »

Rétvári: „A kommunizmus egyetlen nagy halálos ellensége az igazság” + FOTÓK

2016. november 25., péntek · 2 hozzászólás

gulag_szobor_aldas30_gs

Felavatták a tegnap megkezdődött Gulág-konferencia zárásaként azt a szobrot, amely a szovjet munkatáborok magyarországi áldozatainak emlékét őrzi. Rétvári Bence államtitkár a kommunista rendszerek bűneiről beszélt, amelyeket nem feledhetünk. Tovább »

Új műfüves pályával gazdagodott Csongrád és Székkutas + FOTÓK

2016. november 19., szombat · 2 hozzászólás

csongrad_palyaavato023kf

Két új pályát is átadtak szombaton. Csongrád megye országosan az első helyre került a lakosságszámra vetített műfüves nagypályák tekintetében. Tovább »

Embertől emberig – Negyed évszázada működik egyházmegyénkben a karitász

2016. november 5., szombat · Hozzászólok

Jubileum_karitasz25_gs

Az egyház karitatív tevékenysége kétezer évre nyúlik vissza, hiszen a közösség alapítója maga elválaszthatatlanná tette az ember-szeretet és az Isten-szeretet kérdését – hangsúlyozta Kiss-Rigó László megyéspüspök a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász huszonöt éves jubileumi ünnepségén. Tovább »

Az ’56-os mártír, Földesi Tibor emlékművét avatták fel Szőregen + FOTÓK

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

BC5K2360

Gyermekei, unokái tisztelői emlékeztek az ’56-os forradalmárra, aki hitt Kádár János hazug ígéreteinek, s ezért életével fizetett. Emlékművét a szőregi templomkertben állították fel. Tovább »

Wittner Máriával emlékeztek az 1956-os forradalomra Tarjánban + FOTÓK

2016. november 1., kedd · 2 hozzászólás

56_rol emlekeztek_tarjan31_gsAz 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztek kedden Tarjánban, ez volt az első alkalom, hogy a városrész saját megemlékezést tartott egy nemzeti ünnepen. A rendhagyó ünnepség mögött ugyanakkor hagyományteremtő szándék áll, Tarjában ezentúl kiemelt figyelmet fordítanak a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó megemlékezésekre is.
Tovább »

Először emlékeznek 1956 hőseire Tarjánban

2016. október 30., vasárnap · 4 hozzászólás

otvenhat1

Szegeden is számos megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához időzítve, de eddig Tarjánváros kivételt jelentett. Most a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ is ünnepséget szervez, Hősökre emlékezünk címmel. Tovább »

Kövér és Lázár avatta a vörösterror áldozatának szobrát Makón + FOTÓK

2016. október 28., péntek · 2 hozzászólás

navay_lajos_szobor_mako48_gs

Návay Lajos makói szobrát még 1945 nyarán pusztították el. 71 éves adósságot törlesztve alkották újra a szobrot, amely a makói városháza előtt áll mostantól. Kövér László Wass Albert nyomán homo bestialisnak nevezte a titkos választójog mellett kiálló politikus gyilkosait, Lázár János szerint egy újabb adósságát törlesztettük a rendszerváltásnak. Tovább »

Felavatták Szeged első szabad rádiójának emléktábláját

2016. október 27., csütörtök · Egy hozzászólás

szechenyi_radio_emlektabla36_gs

„Az igazság szeretete benne van mélyen az ember lelkében, és volt 1956-ban 11 olyan nap, amikor itt Szegeden is lehetett hallani az éterben az igazságot” – méltatta Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Széchenyi Rádiót, amely hatvan évvel ezelőtt október 26-a és november 6-a között működött a MÁV-igazgatóság épületében. Tovább »

Trócsányi László mond ünnepi beszédet Szegeden október 23-án

2016. október 18., kedd · 12 hozzászólás

1956_megemlekezes

A lengyel és a magyar nép barátsága, szolidaritása jegyében rendezi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az október 23-i, szegedi rendezvényen, amelynek szónoka Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere lesz, lengyel és magyar forradalmár egyaránt megidézi az 56-os eseményeket. Az ünnepségen Csongrád megye lengyel testvérmegyéje, Łódz vajdaság elöljárói is képviseltetik magukat. Tovább »

„ Szabad Lengyelország – Szabad Magyarország” – Lengyel-magyar közös megemlékezés Szegeden

2016. október 12., szerda · Hozzászólok

A lengyel és a magyar nép barátsága, szolidaritása jegyében rendezi megemlékezését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat. Az október 23-i, szegedi rendezvényen, amelynek szónoka dr. Trócsányi László, Magyarország igazságügyi minisztere lesz, lengyel és magyar forradalmár egyaránt megidézi az 56-os eseményeket. Az ünnepségen Csongrád megye lengyel testvérmegyéje, Łódz vajdaság elöljárói is képviseltetik magukat. Tovább »

A Csillagban működő hadifogolytáborban elhunyt háromezer katonára és civilre emlékeztek + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. október 6., csütörtök · 2 hozzászólás

BC5K1851
Az 600 főre tervezett Csillagbörtönben a szovjet Vöröshadsereg 12 ezer hadifoglyot zsúfolt össze 1944-1945-ben, közülük háromezer katona és civil sosem hagyta el a Mars téri épületegyüttes falait az elégtelen élelmezés és a tífuszjárvány miatt. Rájuk konferenciával és emléktábla-avatással emlékeztek a Szegedi Fegyház és Börtönben. Tovább »

Kiss-Rigó László: A bürokraták embercsempészete helyett valódi segítséget kell adni a menekülteknek + FOTÓK

2016. szeptember 28., szerda · 16 hozzászólás

sajtotajekoztato06_gs

Soltész Miklós és Kiss-Rigó László szerint elengedhetetlen a szolidaritás a menekültekkel, s ezért mind a kormány, mind az egyházmegye jelentős összegeket fordít az afrikaiak, a közel-keletiek megsegítésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a brüsszeli döntéshozók diktátumát is el kell fogadni a migránsok szétosztásával kapcsolatban.
Tovább »

Jó ügyek szolgálatában a Szent Gellért Fesztivál – Hétfőn a koraszülöttekért muzsikálnak + FOTÓK

2016. szeptember 26., hétfő · Hozzászólok

maga_zoltan_koncert040mj

Szombaton Mága Zoltán hegedűművész a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekeiért muzsikált, hétfőn pedig a Korábban Érkeztem Alapítvány javára tartanak koncertet a fogadalmi templomban.
Tovább »

Következő oldal »