700 tartalékost várnak a megyében

2017. augusztus 24., csütörtök · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer44_gs

Járási szinten építenek ki tartalékosi rendszert. A szerződéskötés és az akár hétvégenként részletekben teljesíthető kiképzés után számtalan kedvezmény, támogatás jár a csatlakozó civileknek. Gulyás Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese nyilatkozott lapunknak Ópusztaszeren. Tovább »

Ismét katonai konvojokra kell számítani az utakon

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

Hamarosan visszatérnek állomáshelyükre azok a külföldi katonák, akik a Saber Guardian nemzetközi gyakorlaton vesznek részt a térségben, így újra katonai konvojokra kell számítani az utakon – mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Tovább »

Simicskó: A magyar honvédség ismét elindulhat a fejlődés útján

2017. július 8., szombat · 2 hozzászólás

Benkõ Tibor; Simicskó István

A Magyar Honvédség ismét a fejlődés pályájára állhat, a Zrínyi 2026 az elmúlt 25 év legátfogóbb, legkiterjedtebb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja – mondta Simicskó István Szentendrén az altisztek szombati ünnepélyes eskütételén. Tovább »

Koszovói előkészületek Hódmezővásárhelyen + FOTÓK

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

koszovo_elokeszuletek_hmvhely_001

A végéhez közeledik az MH KFOR Kontingens 17. váltás ősszel szolgálatba lépő állományának missziós felkészítése. A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Tovább »

Gulyás Zoltán dandártábornok: az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent, a katonai eskü pedig egy életre szól, ezt akarja bemutatni a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál – mondta Gulyás Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség (MH) Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese Kunszálláson. Tovább »

Tartalékosok szövetsége: fesztiválokon is népszerűsítik a honvédelem ügyét

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Honvédségi táborokban és fesztiválokon is megjelenik a nyáron a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz), hogy népszerűsítsék a honvédelem ügyét, és segítsék a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos erőinek toborzását. Tovább »

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

2017. május 18., csütörtök · Egy hozzászólás

Megkezdődött a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének újjáépítése. Az ország összes járásában felálló századok parancsnokainak többségét már kiválasztották – mondta el a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

Simicskó István: Nincs veszélyben az amerikai-magyar együttműködés

2017. május 18., csütörtök · 4 hozzászólás

simicsko_istvan03_gs

Cáfolta a honvédelmi miniszter, hogy az oroszokhoz való közeledésünk miatt meggyengülhet a magyar-amerikai katonai együttműködés. Elmondta: Európa a keresztény elveinek köszönheti a fennmaradását, és ha ezeket elveszti, akkor megszűnik létezni. A Simicskó Istvánnal készített interjúnkban több témát érintettünk: határvédelem, közös európai hadsereg, haderőfejlesztés és katonai béremelés is szóba került. Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

Honvédek segítik a rendőrök munkáját a déli határon – egy mindenkiért, mindenki egyért…

2016. november 14., hétfő · 2 hozzászólás

katonak_hatar_001

A Magyar Honvédség a migrációs válsághelyzet kezelésében a kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel van jelen. A katonák először az Ideiglenes Biztonsági Határzár kiépítésében vettek részt, jelenleg pedig a határvédelmi, határrendészeti feladatokban támogatják a rendőrség tevékenységét. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) a magyar-szerb-román hármas határtól a Dunáig terjedő, körülbelül 175 kilométeres határszakasz védelmében működik közre. Tovább »

EBESZ-fegyverzetellenőrök látogatnak Magyarországra

2016. június 22., szerda · Hozzászólok

Ötnapos látogatást tesz Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 26 részt vevő államának 71 képviselője jövő hétfőtől, többi között repülőbázist keresnek fel – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Szegedre érkezett a honvédség toborzó országfutása + FOTÓK

2016. április 28., csütörtök · Hozzászólok

toborzo_futas009kf

Szeged volt a szerdai állomása a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága által szervezett „Toborzó Országfutás 2016” elnevezésű programsorozatnak. A Rákóczi téren megrendezett eseményen átvette a stafétát a Bács megyei futó, valamint az érdeklődők megtekinthették a katonaság által használt eszközöket is. Tovább »

Vadai Ágnes Szegeden: A hazát szolgálják a határon a katonák, mégis elképesztő körülmények között látják el feladataikat

2016. április 21., csütörtök · 10 hozzászólás

vadai_agnes_dk_sajttaj02_gs

A Sokak Magyarországa programjavaslatról beszélt, amely a DK szerint megoldást jelentene az ország problémáira. Járt a déli határszakaszon is, véleménye szerint a magyar katonákat törvénytelen módon vetik be. Tovább »

Bakondi György: nem szükséges a sorozáson alapuló sorkatonai szolgálat visszaállítása

2016. január 11., hétfő · Hozzászólok

A magyar kormány nem látja szükségesnek a sorozáson alapuló sorkatonai szolgálat visszaállítását, azt viszont igen, hogy a magyar honvédség tartalékos létszáma megfelelő szinten legyen – reagált Bakondi György, a svéd külügyminiszter kijelentésére vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában. Tovább »

Hamarosan véget ér a magyar katonák balti légtérvédelmi feladata

2016. január 5., kedd · Hozzászólok

A Magyar Honvédség balti légtérrendészeti feladatai keretében tavaly szeptember elseje óta Litvániában szolgáló magyar Gripenek év végéig kereken 100 repülési napot teljesítettek. A magyar légierő utóbbi évtizedeinek egyik legjelentősebb feladata egy héten belül véget ér, a szolgálatot spanyol társaiknak adják át a magyar katonák – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI-vel. Tovább »

Január 1-jétől újabb öt százalékkal nő a katonák bére

2015. december 21., hétfő · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Röszke

Január 1-jétől újabb 5 százalékkal nő a honvédségnél dolgozók bére, és emelkednek a béren kívüli juttatások is – jelentette be a honvédelmi miniszter az erről szóló, a honvéd érdekvédelmi szervezetekkel kötött együttműködési megállapodás aláírása előtt hétfőn Budapesten. Tovább »

Illegális bevándorlás – Simicskó: több mint 400 tartalékos segíti a honvédséget

2015. november 11., szerda · Hozzászólok

Jelenleg 454 tartalékos katona segíti a migránshelyzet kezelésével összefüggő feladataiban a Magyar Honvédséget – számolt be a honvédelmi miniszter szerdán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.
Tovább »

Félidőnél a Magyar Honvédség balti légtérvédelmi missziója

2015. november 8., vasárnap · Hozzászólok

Félidejéhez érkezett a Magyar Honvédség balti légtérvédelmi (Baltic Air Policing) missziója. A Baltic Air Policing 39. váltása idén szeptember elsején vette át a balti országok közös légterének őrzését az olasz és norvég katonáktól – olvasható a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Kun Szabó: a nemzeti és a tartalékos haderő együtt adják az ország teljes védelmét

2015. október 3., szombat · Hozzászólok

A nemzeti és a tartalékos haderő együtt, keretbe foglalva adják az ország teljes védelmét – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton a szentendrei altiszti akadémián, a magyar tartalékosok napja alkalmából tartott ünnepségen. Tovább »

Egyenruhában nem lehet fagyizni! – Fotókiállítás a Móra-múzeumban

2015. október 1., csütörtök · Hozzászólok

Egyenruhaban_Meghivo

A katonai uniformisokkal kapcsolatos írott és íratlan szabályokkal foglalkozik a Móra Ferenc Múzeum új fotókiállítása. Az „Egyenruhában nem lehet fagyizni” című tárlat „katonához nem illő” tevékenységek közben mutatja be az alkotókat. A kiállítást október 2-án, pénteken 16 órakor nyitják meg. Tovább »

Nem támogatja a határt védő rendőröket, honvédeket a szegedi városvezetés

2015. október 1., csütörtök · 25 hozzászólás

migransok_roszkei_hataratkelo_0915_36_gs

Úgy tűnik, elutasította a baloldali városvezetés Póda Jenő képviselő javaslatát, nem jut pénz a Dunántúlon a határzár építésében részt vevő és a határt védő szegediek és családtagjaik kapcsolattartására. Eközben még mindig nem tudni, hogy mennyit költött az önkormányzat a migránsok segítésére. Tovább »

Honvédelmi Minisztérium: köszönet a katonák felé áradó gondokodásért

2015. szeptember 24., csütörtök · Hozzászólok

migransok_0914_02_gs

A Honvédelmi Minisztérium köszönetét nyilvánította ki a katonák munkáját segítő civil és társadalmi szervezetek felé. A minisztérium erről szóló közleményét változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Illegális bevándorlás: a parlament honvédelmi bizottsága támogatta a rendőrségre és honvédségre vonatkozó kétharmados törvényjavaslatot

2015. szeptember 9., szerda · Hozzászólok

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának kormánypárti többsége és a Jobbik támogatta a rendőrségre és honvédségre tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben vonatkozó kétharmados törvényjavaslatot a testület szerdai ülésén. A szocialista és Demokratikus Kolícióhoz (DK) tartozó föggetlen képviselők nemmel szavaztak.
Tovább »

A legmagasabb szintű légvédelmi riasztást rendelték el egy civil gép miatt

2015. augusztus 6., csütörtök · Hozzászólok

A legmagasabb szintű, úgynevezett Alfa riasztást rendelte el a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja szerdán, miután egy brit utasszállító úgy haladt át a cseh és a szlovák légtéren, hogy nem lépett kapcsolatba a légi irányítással – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Iraki misszió – Több alakulatból áll fel a magyar kontingens

2015. július 6., hétfő · Hozzászólok

Több katonai szervezetből is részt vesznek katonák a Magyar Honvédség Iraki Kiképzés-biztosító Kontingensében, lesz köztük lövész, logisztikus, egészségügyi dolgozó – például pszichológus -, valamint tábori lelkész is – mondta Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

Következő oldal »