Elmarad a Dóm térre tervezett sörünnep

2017. szeptember 20., szerda · 11 hozzászólás

A most zárult Bortér után egy darabig biztosan csendes lesz a Dóm tér, ugyanis eldőlt, elmarad Szegedi Nagy Sörfesztivál. A zúgolódások miatt a szervezők előbb ingyenessé tették a részvételt, majd pár nappal ezelőtt váratlanul bejelentették: elmarad a rendezvény.
Tovább »

A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

2017. szeptember 13., szerda · 12 hozzászólás

Szegedi nyugdíjasok zarándoklattal tiltakoztak Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei ellen. Az összegyűltek azt szeretnék elérni, hogy sértések, megaláztatások nélkül zajlódjon le a kampány. Tovább »

A kosztümök szerelmese – Interjú Papp Janó jelmeztervezővel

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

papp_jano _mj02

Papp Janó szegedi jelmeztervező már tíz évesen ámulattal nézte a kosztümös filmeket, és maga elé képzelte Dosztojevszkij világát. Mindig is magával ragadták a textíliák, amely érzés az évek során csak erősödött benne. Operababáinak köszönhetően megismerte a szakma, s tizenkilenc évesen már a Katona József Színházban találta magát. Jelenleg a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Vízkereszt, vagy amit akartok című szuperprodukcióban dolgozik a nyolcszoros Dömötör-díjas jelmeztervező. Tovább »

Újra felcsendül az ének az eső áztatta Szabadtéri színpadán +FOTÓK

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

enek_az_esoben_kozonsegtalalkozo

A hétvégén három alkalommal újra láthatja a közönség az Ének az esőben című film színházi adaptációját. A nagy sikerre való tekintettel a darab visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára. Azonban azok számára is újdonsággal kecsegtet az előadás, akik már tavaly részeseivé váltak a szuperprodukciónak, hiszen a főbb szerepekben a tavalyitól eltérően, más színészek mutathatják meg tehetségüket. A színészek és az alkotók szerdán tartottak közönségtalálkozót a Reök-palotában. Tovább »

Ének az esőben közönségtalálkozó

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Július 12-én, 17 órától kulisszatitkokról rántják le a leplet a tavalyi Dóm téri musicalsiker, az Ének az esőben új szereplői és az alkotók a REÖK-ben. Többek közt az is kiderül, milyen “megpróbáltatások” vezetnek a különleges színpadi esőztetéshez, a hollywoodi történet ikonikus jelenetében. Tovább »

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

szabadteri011kf

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is – közölte Herczeg Tamás igazgató csütörtökön a Tisza-parti városban. Tovább »

Kiállítás és jótékonysági emlékkoncert az I. világháborús katonákért

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

46_os_hosok_emlekmuve

A Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Meritum Egyesület és a Gruppo Speleologico Carsico Egyesület és a Gruppo Ermada Flavio Vidonis Egyesület az első világháború centenáriumának tiszteletére közösen megszervezett kiállítással és emlékkoncerttel emlékezik a Doberdót és az első világháború olasz hadszínterét megjárt katonákra. Tovább »

A város anno és 2017-ben – újból képválogatással ünnepeljük Szeged napját

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

3_zsinagoga_fortepan2

Tíz képpárral mutatjuk be idén is az évszázadokat maga mögött hagyott Szegedet. Egyes házakra, szobrokra szinte már senki sem emlékezik, más épületek viszont állták az idő viharát a gondos kezeknek köszönhetően. Tekintse meg képgalériánkat, s olvassa el a rövid ismertetőket! Tovább »

A Katedrális sikerét a kiváló minőség hozza meg

2017. március 18., szombat · 61 hozzászólás

katedralis_etterem16_gs

Van igény a jó ételekre Zsurka Péter szerint, a dóm lépcsősora alatt nyílt Katedrális étterem üzletvezetője szerint amennyiben a kiváló étkek párosulnak a jó kiszolgálással, sikerre van ítélve a püspökség most nyílt étterme. Tovább »

Tizenharmadik alkalommal emlékeznek a szegedi nagyárvízre a Dóm téren

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

arvizi_emleknap001kf

Március 11-én a dél-alföldi cserkészek és a Szeged-Belvárosi Plébánia munkatársai ismét megrendezik az immár 13 éves hagyománnyal rendelkező Árvízi Emléknapot. Tovább »

Utoljára látható Szegeden a Mamma Mia!

2017. február 8., szerda · 2 hozzászólás

mamma_mia_szabadteri

Plusz előadást hirdetett a Szegedi Szabadtéri az ABBA-musicalből július 6-ra, így ezen a nyáron háromszor, de immár utoljára látható a Dóm téren a nagysikerű produkció. Bérletben árulják a belépőket a Mamma Mia!-ra, többek közt az Alföldi Róbert főszereplésével készülő Shakespeare-vígjátékkal párban. Tovább »

Érezzük, hogy van közünk egymáshoz – tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Szolidaritás Éjszakáját Szegeden

2016. november 17., csütörtök · 4 hozzászólás

szolidaritas_ejszakaja16_gs

Étellel, programokkal és jó szóval várta a hajlétalanokat és a segíteni vágyókat a Dóm téren a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség csütörtök este a Szolidaritás Éjszakáján. Tovább »

Sztárfellépőkkel zár a borfesztivál

2016. május 22., vasárnap · 2 hozzászólás

borfeszt021kf

A XXII. Szegedi Borfesztivál zárónapján érkezik Charlie, Török Ádám és a Blues Bell, Freddy és a Meszecsinka – többek között velük búcsúztathatjuk a tíznapos rendezvénysorozatot, és persze 150 pincészet boraival és 200 kézműves portékáival. Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Hadi játék Szeged újjászületéséről + FOTÓK

2016. március 12., szombat · Hozzászólok

arvizi_emleknap001kf

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Dóm téren az Árvízi Emléknapot. A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek szervezésének célja, hogy megelevenítse az összefogás és az együttműködés erejét, mely európai összetartásból az 1879-es nagy árvíz után szinte a semmiből épülhetett fel újra Szeged.
Tovább »

Február 9­-én látogathatja ismét a nagyközönség a szegedi Dóm altemplomát

2016. február 1., hétfő · Hozzászólok

dom_atado24_gs

Január 31-­én zárult a próbaüzem első szakasza a Fogadalmi templom látogatóközpontjában. A csaknem két hetes próbaüzem alatt mintegy 7500 érdeklődő nézte meg a felújított előlépcső alatti fogadóteret, az egyházmegyei gyűjteményből kialakított, állandó kiállítást és a liturgikus teret. Tovább »

Több ezren voltak kíváncsiak a Dóm ingyenesen látogatható altemplomára

2016. január 29., péntek · Hozzászólok

dom0_gs

Péntek délig mintegy ötezer érdeklődő volt kíváncsi a szegedi Fogadalmi templom ingyenesen látogatható altemplomára. A csaknem két hetes próbaüzem alatt a látogatók megnézhették a felújított előlépcső alatti fogadóteret, az egyházmegyei gyűjteményből kialakított, állandó kiállítást és a liturgikus teret. Tovább »

Több mint egy hónapja lezárult a dómprojekt – január 20-tól látogatható a komplexum (FRISSÍTVE)

2016. január 13., szerda · 23 hozzászólás

dom_atado24_gs

Mivel már tavaly december 9-én lezárult az a több mint 2,1 milliárdos turisztikai projekt, amelynek keretében megújult a székesegyház liturgikus tere, illetve az altemplom új funkciókat is kapott, kíváncsiak voltunk, vajon a nagyközönség mikor tekintheti meg azt. Az egyházmegye arról tájékoztatott, hogy január 20-a és 31-e között ingyenes lesz a látogatóközpont bejárása. Tovább »

Várhatóan március végére felújítják a Dóm téri zenélő órát

2016. január 8., péntek · 6 hozzászólás

orajatek003kfUtoljára húsz éve volt nagyobb felújítás a Dóm téri zenélő óra szerkezetén. Várhatóan március végére a pedellus új combokat kap, a vonuló diákok lámpásai pedig újra világítani fognak. Tovább »

Advent utolsó vasárnapján fellobbant a negyedik gyertya is a Dóm téren

2015. december 20., vasárnap · Egy hozzászólás

advent_negyedik_gyertya03_gs

Kaplan Pavle szegedi szerb ortodox parochus és Molnár Gyula természetfotós, a Molnár Dixieland zenekar megalapítója és vezetője közreműködésével gyújtották meg vasárnap késő délután a Dóm téri adventi koszorú negyedik gyertyáját.
Tovább »

Ismét bálaszínház a Dóm téren

2015. december 14., hétfő · Hozzászólok

Balaszinhaz+adventi koszoru

Elmúlnak a régi, jó dolgok – merengenek sokan Szegeden -, Szőke Tisza, Virág Cukrászda, a SZUE, a Tisza (Piros) Úszóház… Ha patinájában nem is, hírében és egyediségében ebbe a sorba tartozott a karácsony előtti hetek szegedi bálaszínháza is, melyet az egyik „huszonegyedik századi szegedikumként” emlegettek azok, akik megkedvelték. A Dóm téren állt a kétezres évek elejétől minden adventkor négy hétig. Tovább »

Fellobbant a harmadik gyertya lángja a város adventi koszorúján + FOTÓK

2015. december 13., vasárnap · Hozzászólok

harmadik_adventi_gyertya13_gs

Advent harmadik vasárnapján, azaz az Úr eljövetelének közeledtét ünneplő örömvasárnapon Balogh Barnabás baptista lelkész és Vajda Attila, az EDF Démász-Szegedi VE olimpiai bajnok kenusa gyújtotta meg közösen a város adventi koszorúján a gyertyát. Tovább »

Lezárult a projekt, januártól okostelefonnal is bejárhatjuk a dómot

2015. december 9., szerda · Hozzászólok

dom_atado29_gs

Megkezdődött a 2030-as egyházmegyei millenniumra való felkészülés, a dómprojekt ennek része, de folytatódik a megújulás – fogalmazott Kiss-Rigó László megyés püspök a megújult dóm és a Dömötör-torony átadóünnepségén. A nagyközönség számára januárban nyitja meg kapuit torony és a fogadalmi templom, gyakorlatilag a pincétől a padlásig okostelefonos applikáció segítségével tehetünk majd sétát belépőjegy vásárlása ellenében. Tovább »

Fellobbant a második gyertya lángja is a Dóm téren + FOTÓK

2015. december 6., vasárnap · Hozzászólok

advent_masodik16_gs

„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet” – ez a Biblia-idézet a félelemmentes élet kulcsát Juhász András református lelkész szerint, aki Balogh Elemér díszpolgárral közösen gyújtotta meg a második gyertyát Szeged adventi koszorúján, a Dóm téren. Tovább »

Szolidaritás Éjszakája Szegeden: Sokan nem akarnak az ember mögé látni + FOTÓK

2015. november 19., csütörtök · Hozzászólok

hajlektalanok_ejszakaja12_gs

A Dóm téren felállított sörpadok mellett sokan csak beszélgettek, míg mások jó kedélyűen ping-pongoztak. A Szolidaritás Éjszakáján immár tizenegyedik alkalommal meleg étellel és teával várták a fedél nélkülieket.
Tovább »

Büfé, konferenciaterem és lift – bejártuk a megújuló dómot + FOTÓK

2015. szeptember 25., péntek · 2 hozzászólás

dom_2015_sajtobejaras02_gs

Szeged ikonikus jelképe, a dóm mintegy 2,1 milliárd forintból újul meg, melynek keretében áthelyezték a baldachinos oltárt, új közösségi- és kiállítótereket alakítottak ki. A dóm bejárásán Kiss-Rigó László azt hangsúlyozta, a székesegyház megújítása korántsem ért véget, a cél, hogy a 2030-as egyházmegyei millenniumra befejeződjenek a külső és belső munkálatok.
Tovább »

Balog Zoltán: A szegedi dóm legyen Magyarország megújulásának jelképe! + FOTÓK

2015. szeptember 24., csütörtök · 14 hozzászólás

dom_unnepi_szentmise37_gs

Ahol a hit és a kultúra úgy kapcsolódik össze, mint a szegedi dómnál, ott egy boldog nemzet épül – jelentette ki Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a szegedi székesegyház liturgikus átadóján, az egyházmegye első püspökének, Szent Gellértnek ünnepén a Dóm téren.
Tovább »

Következő oldal »