Közélet

Harcsaivadék telepítés zajlott a Tisza-folyó Algyői szakaszán

Harcsaivadék telepítés zajlott a Tisza-folyó Algyői szakaszán

2023. július 6., csütörtök
Harcsaivadék telepítés zajlott a Tisza-folyó Algyői szakaszán

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége július 5-én 21 000 darab kisharcsa telepítését végezte. Korábban, június 28-án 513 000 darab pontyivadék kapott új otthont.

Különlegessége a harcsa ívásának, hogy a hím egyed védi a fészket az ikrák kikeléséig, minden vélt vagy valós ellenséget igyekszik távol tartani az utódoktól. Másik rendkívül fontos feladata, hogy folyamatosan friss oxigénben dús vizet áramoltasson a fészekre farkának mozgatásával. Az ikrák kikeléséhez körülbelül három nap szükséges.

Az első táplálékát a harcsivadék természetes körülmények között szerzi meg. Elsősorban ágascsápú rákok és kandicsfélék képezik a táplálkozását, de hamar az árvaszúnyog lárvák is megjelennek az étlapján.

A most érkezett 21 000 db kisharcsa már készen állnak arra, hogy részben ragadozó életmódra áttérjen. Az év végére 16-20 cm-es, második évben 35-40 cm-es méretet érnek el és kedvező körülmények esetén harmadik évük végére, vagy negyedik életévükben érik el a jelenleg fogható méretet jelentő 60 cm-es testhosszt"

– írja a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége facebook oldala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.