Hamarosan hungarikummá válhat a tiszai halászlé – Algyőn a két világháború közötti ízekben hisznek

2016. július 24., vasárnap · 6 hozzászólás

halaszlefeszt_sajtotajekoztato04kf

A nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé. A bejelentés a Tisza-tónál történt, de az elismerés a szegedi konyha remekének is szól. Barta László szerint ponty nélkül nincs halászlé. Tovább »

Nem haraptak a halak a szegedi harcsafogó versenyen + FOTÓK

2013. szeptember 4., szerda · 2 hozzászólás

horgaszverseny_28_gsNem sok minden akadt horogra hétvégén a VIII. Szegedi Nemzetközi Kuttyogató Harcsafogó Verseny résztvevői számára, a 12 induló csapat alig több mint 13 kiló halat fogott ki. A kuttyogatós módszer titkainak is utánajártunk.
Tovább »

A pangáziusszal hamisítják a halászlét? – miniszteri vizsgálat a cápaharcsára

2012. december 21., péntek · 2 hozzászólás

A távol-keletről importált cápaharcsa fokozott hatósági ellenőrzését rendelte el január végéig Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A pangáziusztermékek alapanyagát adó halakat távol-keleti országokban, gyakran ellenőrizetlen körülmények között tenyésztik, a hosszú szállítási lánc és a bizonytalan eredet élelmiszer-biztonsági kockázatokat jelenthet.
Tovább »

Halászlékörkép: a multi lealázta a szegedi vendéglátósokat?

2011. december 20., kedd · 24 hozzászólás

Nem kis bosszúságot okozott a szegedi vendéglátósoknak a Cora Áruház ünnepek előtti akciója. A multi is beállt az ilyenkor szokásos halászléfőző versenybe, s olyannyira levitte az árakat – 699 forintért kínálja az ünnepi, 0,5 literes, filézett pontyhalászlé adagját , hogy a többiek labdába sem rúghatnak mellette. Egyes vendéglátósok forgalma emiatt az idén állítólag a felére csökken, s szerintük bőven lenne dolga a versenyhivatalnak is.
Tovább »