Ünnepség Algyőn: nem kérdőjelezhető meg Szent István személyének jelentősége + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

aug20_algyo021kf

Molnár Áron polgármester szerint hiába vonják kétségbe első királyunk fontosságát, nem szabad elfelejteni, hogy ő alkotta meg azt a magyar államot, ami évszázadokig az egyik legsikeresebb volt Európában. Tovább »

Forgalomkorlátozások az Algyői Tisza-hídon és Szegeden a 43-as főúton

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy az Algyői Tisza-hídon augusztus 21-étől a dilatációs szerkezet javítását fogja végezni a Bitu-Joint Kft. A munkálatok félpályás útzár és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett fognak zajlani, várhatóan 1 hónapon keresztül. Tovább »

Négyen indulnak a polgármesteri székért Algyőn

2017. augusztus 9., szerda · 4 hozzászólás

szegedma_szavazas_gs

Huszonhat egyéni képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság, közülük ketten a polgármesteri székért is ringbe szállnak, de a két további polgármesterjelölt nem kíván a képviselői padsorban helyet foglalni. Tovább »

Szent Anna, a nagyszülői feladatok megtestesítője

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

algyo_anna_nap_bucsu_mj 009

Július utolsó hétvégéjén tartották Algyőn az Anna-napi búcsút. A nagy múltra visszatekintő esemény iránt idén is nagy érdeklődéssel voltak a helybéliek és a távolabbról érkezők is. A búcsú hivatalos napja a vasárnap, amelynek apropóján az algyői Szent Anna templomban gyűltek össze a hívők, ahol a szülői és nagyszülői szerepek lényegességére hívták fel a figyelmet. Tovább »

Gyeviek, elszármazottak és gyüttmöntek találkoztak Algyőn + FOTÓK

2017. július 29., szombat · Hozzászólok

elszarmazottak_mj   016

A szokásokhoz híven pezsgős fogadással vette kezdetét a Gyeviek Baráti Körének találkozója, amelyen mintegy száz Algyőről elszármazott, illetve helybéli gyűlt össze a Faluházban. Az Anna-napi búcsúhoz kapcsolódó rendezvény legfőbb értékének a találkozás örömét tartják a résztvevők immár harmincegy éve. Tovább »

Következő oldal »