Kitüntették Algyő büszkeségeit + FOTÓK

2017. október 2., hétfő · Hozzászólok

Húsz éve vált függetlenné Algyő, október elseje és az ünnepi testületi ülés nemcsak a függetlenné válás ünneplése, hanem egyben számvetés is az előző évekről, évtizedekről. A polgármester szerint mozgalmas, bonyodalmakkal teli év áll mögöttük, de építkezéssel, munkával telik a következő. Tovább »

Meglepetéstortával ünnepelték Algyő születésnapját + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap · Hozzászólok

Már 1997 óta, kereken húsz éve Szegedtől függetlenül fejlődik Algyő, a nagyközség a jubileumot színes programcsokorral köszönti a hétvégén. Születésnap nincs torta nélkül, így a Faluház mögött tartott mulatság fénypontja egy húszast formáló óriásédesség volt. Tovább »

Két évtizedes önállóságát ünnepli Algyő + FOTÓK

2017. szeptember 30., szombat · Egy hozzászólás

Immáron húsz éve működik önálló településként Algyő, a jubileumi év alkalmából ünnepi eseménysorozattal készültek. Különleges kiadványt adtak ki az elmúlt évekről, egyedi tárlatot szerveztek, és táncba is viszik a nagyközség apraját-nagyját. Tovább »

Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek az Algyői Tisza-hídon

2017. szeptember 29., péntek · Egy hozzászólás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy az Algyői Tisza-hídon október 2-án, hétfőn a reggeli óráktól kezdődően – a már korábban adott információknak megfelelően – két dilatációs szerkezetet javítanak. Tovább »

A kormányhivatal tett pontot a mólóvita végére Algyőn

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Ellentétes az önkormányzat vagyonrendeletével a mólóeladás – ezt mondta ki a kormányhivatal, így mégsem került magántulajdonba az úszómű. Ezen kívül arról is tárgyaltak a képviselők, hogy több szociális és költségalapú bérlakásra lenne szükség a nagyközségben. Tovább »

Alpolgármestert és bizottsági tagokat szavaztak meg Algyőn

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Gubacsi Enikőt kérte fel alpolgármesternek Molnár Áron, amit a grémium tagjai támogattak első rendes ülésükön. Bizottsági tagokat is választottak, továbbá új szervezeti és működési szabályzatot fogadtak el. Tovább »

Molnár Áron: A józan ész döntött Algyőn!

2017. szeptember 14., csütörtök · Egy hozzászólás

Elsöprő győzelmet aratott az időközi választáson Molnár Áron és csapata, mely eredménnyel kapcsolatban a polgármester azt hangsúlyozta, nagyon jó érzés számára, hogy ilyen arányban támogatták az algyőiek, és nem dőltek be az ellene folytatott lejárató kampánynak. Tovább »

Molnár Áron maradt, új arcok a képviselők közt Algyőn + FOTÓK

2017. szeptember 10., vasárnap · 19 hozzászólás

A régi-új polgármesterre a választáson megjelent 2456 főből 1794 fő szavazott. Roczkó András 622, Budai László 20, míg Barna Zoltán 15 voksot gyűjtött. A nyolcfős testületbe a Molnár-csapat tagjait szavazták az algyőiek. Tovább »

Kézilabda: fényes az FKSE jövője

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Csakúgy mint az előző évben, idén is a Tisza-parti Party keretein belül tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját az FKSE Algyő női és férfi kézilabda csapata. Bella Árpád, a klub elnöke kiemelte, hogy az országban nem sok egyesület mondhatja el magáról, hogy férfi és női vonalon is el tud indítani egy-egy csapatot. Tovább »

Ismét nagy sikert aratott az Algyői Tisza-parti Party

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

Második alkalommal vették birtokba a Tisza partját Algyőn a helyi sportszervezetek képviselői. Az ALTE szervezésében létrejövő sportnap ezúttal is nagy sikert hozott, a kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat. Tovább »

Másodszor is Tisza-parti Party Algyőn

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Második alkalommal rendezik meg Algyőn az ALTE egyesület és az Algyői Önkormányzat szervezésében a Tisza-parti Party-t. A rendezvény célja, hogy bemutassa a Tisza szabadidős és sport, valamint Algyő turisztikai lehetőségeit. Tovább »

Szeptember végére készülhet el a Szeged-Algyő kerékpárút

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

Egy telektulajdonos akasztotta meg perekkel, hogy összeérjen a Szeged és Algyő közötti kerékpárút, majd a közbeszerzési eljárás húzódott el, de végre már épül a bicajút hiányzó szakasza. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint szeptember végére összeér az aszfaltcsík. Tovább »

Elutasították Algyőn a zöldek népszavazási kezdeményezését

2017. augusztus 30., szerda · 2 hozzászólás

Három kérdésben lenne kíváncsi az algyőiek véleményére a Nemzeti Zöld Koalíció, furcsa mód a paksiaktól is ugyanazokat a dolgokat kérdeznék, igaz két további kérdéssel megspékelve. Az is minimum érdekes egybeesés, hogy Pakson is szeptember 10-én lesznek időközi választások. Tovább »

Óvodai tetőcseréről és a lakópark kivitelezéséről tanácskoztak Algyőn

2017. augusztus 24., csütörtök · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Tetőcserére szorul az óvoda egyik épülete – derült ki a képviselő-testület ülésén, ahol a délnyugati lakópark kapcsán kiírt közbeszerzések kivitelezőjét is kiválasztották a beérkezett ajánlatok közül. Az ülésen tájékoztató hangzott el arról is, hogy energetikai korszerűsítést hajtanak végre, pályázati forrásból újul meg az egészségház, a civilek háza, valamint a községháza 2020-ig. Tovább »

Forgalomkorlátozások az Algyői Tisza-hídon és Szegeden a 43-as főúton

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy az Algyői Tisza-hídon augusztus 21-étől a dilatációs szerkezet javítását fogja végezni a Bitu-Joint Kft. A munkálatok félpályás útzár és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett fognak zajlani, várhatóan 1 hónapon keresztül. Tovább »

Ünnepség Algyőn: nem kérdőjelezhető meg Szent István személyének jelentősége + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

aug20_algyo021kf

Molnár Áron polgármester szerint hiába vonják kétségbe első királyunk fontosságát, nem szabad elfelejteni, hogy ő alkotta meg azt a magyar államot, ami évszázadokig az egyik legsikeresebb volt Európában. Tovább »

Négyen indulnak a polgármesteri székért Algyőn

2017. augusztus 9., szerda · 4 hozzászólás

szegedma_szavazas_gs

Huszonhat egyéni képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság, közülük ketten a polgármesteri székért is ringbe szállnak, de a két további polgármesterjelölt nem kíván a képviselői padsorban helyet foglalni. Tovább »

Szent Anna, a nagyszülői feladatok megtestesítője

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

algyo_anna_nap_bucsu_mj 009

Július utolsó hétvégéjén tartották Algyőn az Anna-napi búcsút. A nagy múltra visszatekintő esemény iránt idén is nagy érdeklődéssel voltak a helybéliek és a távolabbról érkezők is. A búcsú hivatalos napja a vasárnap, amelynek apropóján az algyői Szent Anna templomban gyűltek össze a hívők, ahol a szülői és nagyszülői szerepek lényegességére hívták fel a figyelmet. Tovább »

Gyeviek, elszármazottak és gyüttmöntek találkoztak Algyőn + FOTÓK

2017. július 29., szombat · Hozzászólok

elszarmazottak_mj   016

A szokásokhoz híven pezsgős fogadással vette kezdetét a Gyeviek Baráti Körének találkozója, amelyen mintegy száz Algyőről elszármazott, illetve helybéli gyűlt össze a Faluházban. Az Anna-napi búcsúhoz kapcsolódó rendezvény legfőbb értékének a találkozás örömét tartják a résztvevők immár harmincegy éve. Tovább »

Több mint kétszázan tűztek zöld szalagot – az algyői iskola új vezetője ellen tüntettek

2017. július 25., kedd · 27 hozzászólás

algyoi_tuntetes_mj_39

Nem adta le az éves előírt matematika tananyagot, nem vigyázott az osztálykiránduláson a rábízott gyerekekre, vezetői pályázata idézetekkel teletűzdelt, célok nélküli sablonszöveg – többek között ezeket fogalmazták meg az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére kinevezett Gondáné Pál Ildikóval szemben az intézmény előtt tartott tüntetésen. A résztvevők hangsúlyozták, nem politikai kérdésről van szó, hanem arról, hogy alkalmatlannak tartják szakmailag a poszt betöltésére. Tovább »

Megkezdődött az ajánlások gyűjtése Algyőn

2017. július 25., kedd · Egy hozzászólás

OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

Egy napja lehet az ajánlóíveket felvenni, eddig négyen jelentkeztek be polgármesterjelöltnek Algyőn, illetve huszonketten kezdhetik meg az ajánlások gyűjtését, hogy képviselőjelöltté váljanak. Tovább »

Megduplázta Kopasz Bálint támogatását Algyő

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

Újabb egy évig támogatja Kopasz Bálintot az algyői képviselő-testület – erről is döntött ülésén a grémium. Hamarosan útfelújítások kezdődnek a nagyközségben, ám az iskola külső rekonstrukciója csúszik, érvényteleníteni kellett ugyanis a közbeszerzést, akárcsak a délnyugati lakóparknál az út, járda és csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére vonatkozót, a jelentkezők ugyanis hibás ajánlatokat tettek.
Tovább »

Díjugratás: újabb sikereket érne el az Algyői Sportkör versenyzője

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

bekesi_krisztina_dijugrás

Békési Krisztina, az Algyői Sportkör ifjú lovasa szeptemberben a Csongrád Megyei Díjugrató döntőn szerezte meg a legjobb kezdő lovas kategória első helyét. Az algyői versenyző nagy hangsúlyt fektet versenyei előtt lova felkészítésére és abba is beavatott minket, hogyan készül fel egy ilyen megmérettetésre. Tovább »

Labdarúgás: sok problémával küzdött az Algyő

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

algyo-mako002kf

Ötödik helyen zárta a Csongrád megyei I. osztály 2016/17-es idényét az Algyő SK. Takács Zoltán együtteséből hiányzott a kiegyensúlyozottság, e mellett a sérülések is alaposan felülírták a terveket – a trénerrel értékeltük a mögöttünk hagyott szezont. Tovább »

Októberben kezdődhet az új medence építése Algyőn + FOTÓK

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti001kf

A 450 millió forintos beruházást várhatóan 2018 májusában adják át. A település csütörtöki, négyórás nyílt testületi ülésén ezen kívül műjégpályáról és Bene Zoltán távozásáról is tárgyaltak a képviselők. Tovább »

Következő oldal »