Bizalmatlanság vagy megfontoltság? – Cégvezetői pályázatról vitáztak Algyőn

2017. január 20., péntek · Egy hozzászólás

testuletiules_algyo11_gs

Bene Zoltán marad a faluház vezetője, de arról nem született döntés, hogy a Gyevitur vezetői posztjára pályázatot írjanak-e ki, továbbá az is kiderült az algyői képviselő-testület ülésén, hogy egyelőre nem sikerült mindenben megegyezni a Klikkel. Tovább »

Lépjünk olajra – futófesztivál Algyőn

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

futas_sport_mozgas

Nem áprilisi tréfa! Április 1-jén, szombaton első alkalommal rendezik meg az ALGYŐ-MOL Futófesztivált, mely mind a profi, mind az amatőr futóknak színvonalas sportolási lehetőséget kínál. Az algyői Faluháztól elrajtoló versenyzők, illetve családtagjaik a futás mellett számos egyéb rekreációs programon vehetnek részt a fesztivál kiegészítő rendezvényén. Tovább »

Kiírták a népszavazást Algyőn, a görög befektető egyelőre hallgat

2017. január 12., csütörtök · 9 hozzászólás

OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

Február 26-ára írták ki Algyőn a helyi népszavazást, a nagyközségbe betelepülni kívánó görög vegyi üzemmel kapcsolatban. A befektető információink szerint nem nyújtotta be a Kormányhivatalhoz építési engedélyre vonatkozó kérelmét, holott minden szükséges dokumentummal rendelkeznek hónapok óta. Az, hogy a görög cég hallgatásba burkolózott, egyfajta válasznak is tekintető akár, korábban ugyanis azt kommunikálták, ha összegyűlik a népszavazáshoz szükséges ajánlásszám, nem várják meg a végeredményt, hanem továbbállnak. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK

2017. január 9., hétfő · Egy hozzászólás

ujevi_koncert008kfÉvekre visszanyúló hagyomány Algyőn, hogy az új év első napjaiban koncertre hívják a zene szerelmeseit, hogy minden alkalommal más stílussal örvendeztessék meg őket. A Faluház színpadán szombaton egy olyan páros elevenítette meg a férfi-női viszonyokat a dzsessz tolmácsolásával, kiknek tanár-diák kapcsolatuk a közös zenélésig vezetett.
Tovább »

Pongrácz Tamás: Algyő érdekeit képviselte a Fidesz-frakció

2016. december 31., szombat · 2 hozzászólás

pongracz_tamas01_gs

Nem valósultak meg jelentős fejlesztések Algyőn 2016-ban, de a Fidesz-frakciót vezető Pongrácz Tamás reméli, hogy jövőre beérnek az előző időszak előkészítő munkái, és az önkormányzat eredményes lesz a pályázatok terén. A pénzügyi bizottság elnökével a nagyközségbe betelepülni kívánó vegyi üzemről is beszélgettünk, amellyel kapcsolatban azt hangsúlyozta, nem a beruházást ellenzi, hanem a megvalósítás helyszínét. Tovább »

Molnár Áron: vízválasztó lesz Algyő életében tramtrain és a népszavazás

2016. december 28., szerda · 12 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Meghatározó lesz Molnár Áron szerint a 2017-es esztendő Algyő fejlődése szempontjából, egyrészt a tramtrain nagy lökést adhat a nagyközség gazdaságának, ezzel párhuzamosan viszont a görög vegyi üzemmel kapcsolatos népszavazás akár el is riaszthat befektetőket. Tovább »

Következő oldal »