Növelnék a beépítési százalékot és új területet jelölnének ki cégeknek Algyőn

2017. március 23., csütörtök · 4 hozzászólás

susnyas003kf

Felülvizsgálják a rendezési tervet Algyőn, ami többek között azt is tartalmazza, hogy növeljék a beépítési korlátot, akár az egész településen. Ezen felül új területre települhetnének vállalkozók, míg a 47-es mentén végig véderdő lehetne a jövőben. Tovább »

Aki mindig színész volt – Kátó Sándorra emlékeztek Algyőn + FOTÓK

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

kato_sandor_emlekest_algyo_17-03-19

Március 14-én este a Móra Ferenc Népszínház Egyesület, valamint az Algyői Faluház és Könyvtár szervezésében a tavalyi év végén elhunyt Kátó Sándorra emlékeztek barátai és tisztelői az Algyői Faluházban. Az emlékesten a 2007-ben készült, Becan Aurel rendezte portréfilmből választott részletek és kerekasztal-beszélgetések által idézték meg Kátó Sándor arcait: a színészt, a rendezőt, a sportolót. Tovább »

Kátó Sándorra, az ökölvívóra és színészre emlékeznek Algyőn

2017. március 14., kedd · 2 hozzászólás

kato_sandor_emlekest_algyoPótolhatatlan veszteség érte tavaly a Móra Ferenc Népszínházat, hiszen elhunyt a társulat alapítója, művészeti vezetője, kinek szellemi hagyatékát továbbörökíti a teátrum – írta meg korábban az Algyői Hírmondó. Kátó Sándor élete a sport és a színház volt, az Algyői Faluházba szervezett búcsúesten is az ezerarcú algyőire emlékeznek.
Tovább »

A kenderföldtől a kenderházig – Algyőn tanácskoztak az ipari növény jövőjéről

2017. március 11., szombat · Egy hozzászólás

kenderforum030kf

Komplex vidékfejlesztési programot dolgozott ki a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amelynek célja a Kárpát-medencében jelenleg még szigetszerűen elindult kenderprogramok összeszervezése – hangzott el az első magyar kenderház szakmai konferencián. A három pilléren nyugvó projektben Csongrád megye, s azon belül is Algyő integrátori szerepet kaphat. Tovább »

Újabb építési telkek keresik gazdájukat Algyőn

2017. március 7., kedd · 2 hozzászólás

algyo_lakopark03_gs

Hamarosan újabb telkeket kínálnak Algyőn licitálás útján eladásra a délnyugati lakóparkban – erről a képviselő-testület februári ülésén döntött a grémium. Ezúttal összesen huszonnégy telket hirdetnek meg. Tovább »

Szirénapróbát tart Algyőn a katasztrófavédelem

2017. március 3., péntek · Hozzászólok

Hangos szirénapróbát tart március 6-án, hétfőn 11 órakor a veszélyes üzemek közelében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) – tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője pénteken az MTI-t. Számos település mellett Algyőn is hallható lesz a szirénapróba. Tovább »

Következő oldal »