Közélet

Munkaügyi rész-kollégiumi ülés Szegeden

Munkaügyi rész-kollégiumi ülés Szegeden

2017. április 18., kedd
Munkaügyi rész-kollégiumi ülés Szegeden

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium április hetedikén munkaügyi rész-kollégiumi ülést tartott, melynek helyszínét a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság biztosította.

A rész-kollégiumi ülésen a kollégiumi tagok mellett részt vett a Kúria képviseletében

Szolnokiné Csernay Krisztina

kúriai bíró, kollégiumi kapcsolattartó. A rész-kollégiumi ülést

Cséffán József

, kollégiumvezető nyitotta meg és köszöntötte a kollégium tagjait.

Vida-Sós Tünde

, a Szegedi Törvényszék bírája az elektronikus kapcsolattartással kapcsolatos aktuális jogalkalmazási kérdésekről tartotta meg nyitó előadását és vezette a konzultációt a vitás kérdések megtárgyalása során. Ezt követően

Szolnokiné Csernay Krisztina

, kúriai bíró, kollégiumi kapcsolattartó a Kúria legfrissebb határozataiból három kiemelkedő jelentőségű kúriai döntést ismertetett. A kollégiumi tagok érdeklődését az állásidővel kapcsolatos kúriai határozat keltette fel a legjobban.

Törőcsikné Gulyás Gabriella

, a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája a munkajogi ítélkezés időszerű kérdéseiről tartott színvonalas előadást. Az előadás a munkaviszony jogellenes megszüntetésével kapcsolatos kúriai kollégiumi véleményre fókuszált. A munkaügyi rész-kollégium megvitatta

Cséffán József

, regionális kollégiumvezető előterjesztése alapján a rendkívüli munkaidő díjazásával, a hitelezői igény érvényesítésével és az utazási idővel kapcsolatos jogalkalmazási kérdéseket.

Rózsavölgyi Bálint

európai jogi szaktanácsadó az Európai Unió Bírósága legfrissebb döntéseit ismertette. Az ülés záró előadását – a vallási szimbólumok munkahelyen történő viseléséről –

Szabó László

európai jogi szaktanácsadó tartotta meg. A rész-kollégium döntött a hitelezői igény érvényesítésével kapcsolatos kollégiumi állásfoglalás III. pontja felülvizsgálatának teljes kollégium előtt történő megvitatásáról. Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium május 26-án tartja ez évi első teljes kollégiumi ülését, a kollégiumi ülés helyszínét a Szegedi Törvényszék biztosítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.