Négy évre ítélték a balesetet okozó pilótát

2017. október 3., kedd · Egy hozzászólás

Első fokon négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki 2014 nyarán súlyos balesetet okozott a pusztaszeri reptéren. Hamis tanúzásra felhívás miatt pedig – másik eljárásban – felfüggesztett büntetésre ítélték – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t. Tovább »

Perrendtartásról tartanak képzést a Szegedi Törvényszéken

2017. szeptember 28., csütörtök · Hozzászólok

Kétszer rendez képzést a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla a törvényszék civilisztikai ügyszakos bírái, bírósági titkárai és bírósági forgalmazói számára, az új perrendtartásról szóló törvénnyel kapcsolatban. Tovább »

Felfüggesztett börtönre ítélték a fejszés támadót

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. S. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és rongálás vétségében, ezért 1 év 6 hónap végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Tovább »

Ásóval ütött a vásárhelyi nő

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus hó 21-ig tart – tájékoztatott a Szegedi Törvényszék. Tovább »

Pénzbüntetés és felfüggesztett börtön a kényszermunkásokat dolgoztató makói férfinak

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

A Makói Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. L. M. vádlottat 5 rendbeli kényszermunka bűntettében ezért őt 1 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett fogház fokozatú szabadságvesztésre és 300 napi tétel, összesen 900.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Tovább »

Újrakezdődik a halálos tiszai embercsempészés szervezésével vádolt férfi pere

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

A Szegedi Törvényszék megalapozatlanság miatt kedden hatályon kívül helyezte a 2009-ben a Tiszán, Szeged alatt történt, tizenöt halálos áldozattal járó embercsempészési ügy szervezésével vádolt férfit – bizonyítottság hiányában – felmentő elsőfokú ítéletet. Tovább »

Hatályon kívül helyezte a bíróság az elsőfokú ítéletet a terrorcselekménnyel vádolt szír férfi ügyében + FOTÓK

2017. június 15., csütörtök · 3 hozzászólás

ahmed_targyalas004kf

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. elsőfokú ítéletét, és új eljárás lefolytatását rendelte el. Tovább »

Előzetes letartóztatásban a korrupt határrendészek

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa megváltoztatta az elsőfokú bíróság azon döntését, melyben elrendelte annak a tíz határrendésznek a házi őrizetét, akiket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe korábban a rendőrség. A másodfokú bíróság mind a tíz gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte június 17-ig. Tovább »

Felfüggesztett börtönre ítélte a Szegedi Törvényszék a szegedi késes támadót

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék jogerősen bűnösnek mondta ki H. B. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében ezért 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Tovább »

Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a 2017. május 22-től 2023. május 21-ig terjedő időszakra kinevezte Vida-Sós Tündét, a Szegedi Törvényszék bíráját a Szegedi Járásbíróság elnökévé – tájékoztatott a Szeged Törvényszék. Tovább »

Házi őrizetbe került tíz, hivatali vesztegetéssel gyanúsított határrendész

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

Házi őrizetet rendelt el a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa azzal a tíz, hivatali vesztegetéssel gyanúsított határrendésszel szemben, akit több másikkal együtt szerdán vettek őrizetbe – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék május 12-én. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott. Tovább »

Cégjogi ismeretek nem cégbírák számára – Regionális képzést tartott a Szegedi Törvényszék

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

A Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjának megfelelően tartott regionális képzést május 8-án, hétfőn a Szegedi Törvényszék. Az egész napos oktatáson a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken polgári ügyszakban szolgálatot teljesítő bírák és bírósági titkárok vettek részt. Tovább »

Bírósági ügyintézők képzése a Szegedi Törvényszéken az általuk ellátható egyes feladatok bővülésével kapcsolatosan

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Április 4-én hatályba lépett a bírósági ügyintézők által ellátható egyes feladatokról szóló 56/2008. (III. 26.) Kormányrendelet módosításáról szóló 62/2017. (III. 20.) Korm. rendelet. Ezen rendelet számos új feladattal bővítette a bírósági ügyintézők tevékenységét, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (szabálysértési törvény) január 1-től hatályos 42. § (5a) bekezdése pedig lehetővé tette, hogy a bírósági ügyintézők szabálysértési ügyekben is eljárhassanak. Tovább »

Az integritás értelmezéséről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Az integritási szabályzatról szóló 6/2016. (V. 31.) OBH utasítás (Integritási Szabályzat) 37. §-a, valamint a Szegedi Törvényszék 2017. évi integritási munkaterve alapján Tóth Katalin, a Szegedi Törvényszék integritásfelelőse oktatást tartott április 27-én a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Törvényszék Cégbírósága, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint a Szegedi Járásbíróság bírái, illetve igazságügyi alkalmazottai számára. Tovább »

Konyhakéssel követelte a bevételt a dohányboltban

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Makói Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. M. vádlottat rablás bűntettének kísérletében, ezért – mint többszörös visszaesőt – 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a szabadságvesztés-büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható – közölte a Szegedi Törvényszék. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 11 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Fókuszban a bíróság – vándorkiállítás a Szegedi Törvényszéken

2017. április 19., szerda · Hozzászólok

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2016-ban is meghirdette az immár hagyományosnak mondható „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatot, amelynek célja a bírósági épületek újszerű, kreatív módon történő bemutatása. A pályázat amatőr fotográfusok részére került kiírásra és azon – a pályázati feltételek elfogadása mellett – bárki részt vehetett. Tovább »

Sikeresen szerepelt a Szegedi Törvényszék a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Gyulai Törvényszéken került megrendezésre 2017. március 31. napján a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Verseny. A már hagyományosnak számító versenyen a Gyulai, a Kecskeméti, a Szegedi és a Szolnoki Törvényszék bírósági titkárai mérhették össze tudásukat civilisztikai és büntető ügyszakban. Tovább »

Az elektronikus eljárásról és a közérthetőségről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék április 6-án a polgári perekben megvalósuló elektronikus kommunikáció gyakorlati kérdéseivel foglalkozó regionális képzést tartott a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék igazságügyi alkalmazottai részére. Tovább »

A gyermekközpontú igazságszolgáltatással kapcsolatos szakmai napot tartott a Szegedi Törvényszék

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek_gyermekjog

Az Országos Bírósági Hivatal 2015-ben indította útjára a „Gyermekközpontú igazságszolgáltatás” elnevezésű programot, amelynek célja, hogy az igazságszolgáltatási rendszer az elérhető legmagasabb szinten biztosítsa a gyermekek jogainak tiszteletben tartását és hatékony érvényesítését. Tovább »

Sakkozó bántalmazása – Hatályon kívül helyezte a táblabíróság az elsőfokú ítéletet

2017. március 14., kedd · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla kedden a Szegedi Törvényszék Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségekbeli sakkvezető 2012-es bántalmazása ügyében született elsőfokú ítéletét. Tovább »

Következő oldal »