Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a 2017. május 22-től 2023. május 21-ig terjedő időszakra kinevezte Vida-Sós Tündét, a Szegedi Törvényszék bíráját a Szegedi Járásbíróság elnökévé – tájékoztatott a Szeged Törvényszék. Tovább »

Házi őrizetbe került tíz, hivatali vesztegetéssel gyanúsított határrendész

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

Házi őrizetet rendelt el a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa azzal a tíz, hivatali vesztegetéssel gyanúsított határrendésszel szemben, akit több másikkal együtt szerdán vettek őrizetbe – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék május 12-én. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott. Tovább »

Cégjogi ismeretek nem cégbírák számára – Regionális képzést tartott a Szegedi Törvényszék

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

A Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjának megfelelően tartott regionális képzést május 8-án, hétfőn a Szegedi Törvényszék. Az egész napos oktatáson a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken polgári ügyszakban szolgálatot teljesítő bírák és bírósági titkárok vettek részt. Tovább »

Bírósági ügyintézők képzése a Szegedi Törvényszéken az általuk ellátható egyes feladatok bővülésével kapcsolatosan

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Április 4-én hatályba lépett a bírósági ügyintézők által ellátható egyes feladatokról szóló 56/2008. (III. 26.) Kormányrendelet módosításáról szóló 62/2017. (III. 20.) Korm. rendelet. Ezen rendelet számos új feladattal bővítette a bírósági ügyintézők tevékenységét, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (szabálysértési törvény) január 1-től hatályos 42. § (5a) bekezdése pedig lehetővé tette, hogy a bírósági ügyintézők szabálysértési ügyekben is eljárhassanak. Tovább »

Az integritás értelmezéséről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Az integritási szabályzatról szóló 6/2016. (V. 31.) OBH utasítás (Integritási Szabályzat) 37. §-a, valamint a Szegedi Törvényszék 2017. évi integritási munkaterve alapján Tóth Katalin, a Szegedi Törvényszék integritásfelelőse oktatást tartott április 27-én a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Törvényszék Cégbírósága, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint a Szegedi Járásbíróság bírái, illetve igazságügyi alkalmazottai számára. Tovább »

Konyhakéssel követelte a bevételt a dohányboltban

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Makói Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. M. vádlottat rablás bűntettének kísérletében, ezért – mint többszörös visszaesőt – 7 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a szabadságvesztés-büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható – közölte a Szegedi Törvényszék. Tovább »

Következő oldal »