Halált okozó járművezetés tiltott átengedése miatt ítéltek el egy férfit

2017. április 25., kedd · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Csongrádi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki átadta gépjárművét annak az ittas személynek, aki később balesetet szenvedett vele és annak következtében elhunyt. A vádlottat egy év hat hónap szabadságvesztésre, valamint két év közügyektől való eltiltásra ítélték, valamint négy évre eltiltották a közúti járművezetéstől. Tovább »

Sikeresen szerepelt a Szegedi Törvényszék a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Gyulai Törvényszéken került megrendezésre 2017. március 31. napján a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Verseny. A már hagyományosnak számító versenyen a Gyulai, a Kecskeméti, a Szegedi és a Szolnoki Törvényszék bírósági titkárai mérhették össze tudásukat civilisztikai és büntető ügyszakban. Tovább »

Az elektronikus eljárásról és a közérthetőségről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék április 6-án a polgári perekben megvalósuló elektronikus kommunikáció gyakorlati kérdéseivel foglalkozó regionális képzést tartott a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék igazságügyi alkalmazottai részére. Tovább »

Börtönbüntetésre ítélték a dohányboltokat kirabló férfit

2017. április 7., péntek · Hozzászólok

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki egy budapesti és egy szegedi dohányboltot is kirabolt. Halmazati büntetésül 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Tovább »

Regionális képzést tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a költségvetési csalás főbb kérdéseiről

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

SZITB_kepzes_17_04_03

Mik a költségvetési csalás alapvető jellemzői, hogyan illeszthető az ezzel kapcsolatos magyar törvénykezés az uniós jogba? Egyebek mellett ezzel is foglalkoztak azok a bírák és bírósági titkárok, akik tegnap, április 3-án részt vettek a Szegedi Ítélőtábla regionális képzésen. Tovább »

Előzetesben a hatvankét kilogramm marihuanával lebukott két férfi

2017. március 31., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akiket kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása április 30-ig tart. Tovább »

Következő oldal »