Nem enyhített a jászhidai gyújtogató büntetésén a Szegedi Ítélőtábla

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki 2014 júniusában behatolt egy idős asszony házába, akit összevert, majd miután kisebb értékeket szedett össze, az eszméletlen nő házának melléképületét felgyújtotta. A sértett még ki tudott menekülni a házból, de otthona lakhatatlanná vált. Tovább »

Előzetesben a vesztegetési pénzt elfogadó felszámolóbiztos

2017. szeptember 27., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a felszámolóbiztosnak, aki a gyanú szerint 2014-2015-ben pénzt kért azért, hogy felszámolási eljárás során kiírt pályázat eredményét befolyásolja. Tovább »

Machetés vitában tett igazságot a Szegedi Ítélőbtábla

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt F. Pál és társa ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék I fokon kimondott ítéletét. Így az I. rendű vádlott jogerős ítélete 3 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás, a II. rendű vádlotté 2 év 8 hónap börtön és 3 év közügyektől eltiltásra lett. Tovább »

Nyolc év fegyház kábítószer birtoklásáért

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Helybenhagyva az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék büntetési tételre vonatkozó döntését nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt, aki 30 millió forint értékű kábítószert rejtett el domaszéki házában. Ugyanakkor megváltoztatta a táblabíróság a büntetés végrehajtásának fokozatát, amit börtön helyett fegyházba rendelte letölteni. Tovább »

Bírósági múlt és jelen – Könyvsorozat a Szegedi Ítélőtábla történetéről

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Az Országos Bírósági Hivatal egyik kiemelkedő fontosságú feladatának tartja a magyar bíróságok épületeinek, infrastruktúrájának korszerűsítését. A OBH kezelésében 112 városban összesen 462.220 négyzetméter alapterületen 185 ingatlan van, melyből ítélkezési célra 153 épületet használnak, közülük védettnek 75 minősül. Tovább »

Hagyó-per – Védenceik felmentését kérték az ügyvédek

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Védenceik felmentését, illetve a felmentő ítéletek helybenhagyását kérték az ügyvédek a Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai ellen indult per másodfokú tárgyalásán csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán. Tovább »

Kiderítenék, honnan lett aranya a szombathelyi MSZP-snek

2017. szeptember 12., kedd · 2 hozzászólás

A szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben – közölte a bizottság elnöke, Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP). Tovább »

Gyakornokok a Szegedi Ítélőtáblán

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Tudományegyetem hat hallgatója kezdte meg gyakornoki munkáját a Szegedi Ítélőtáblán. A táblabíróság immár hatodik éve fogad olyan diákokat a gyakornoki program keretében, akik szeretnének alaposabb ismereteket szerezni a bírósági munkáról. Tovább »

Szabó Bálint szerint Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 8., péntek · 11 hozzászólás

Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse, ezért kötelessége, hogy részt vegyen a helyzet megoldásában – jelentette ki Szabó Bálint. A jogász közölte, a károsultak kormányzati segítségben bíznak, illetve az ügyben eljáró bíró elfogulatlanságát kérdőjelezte meg. Tovább »

Hagyó-per: súlyosítást, illetve hatályon kívül helyezést kért az ügyész

2017. szeptember 7., csütörtök · 3 hozzászólás

Az ügyészi perbeszéddel megkezdődött a Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai ellen indult per másodfokú tárgyalása csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán. A vádlottak egy része esetében a büntetések súlyosítására, mások esetében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. Tovább »

Előzetesben egy szegedi embercsempész banda tagjai

2017. szeptember 4., hétfő · 2 hozzászólás

Három embercsempészettel gyanúsítható szegedi férfi előzetes letartóztatását rendelte el a Békéscsabai Járásbíróság. A banda két tagját már korábban elfogták – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség hétfőn közleményben az MTI-t. Tovább »

Kocsis Máté nem kér bocsánatot a “vicces” perben

2017. szeptember 1., péntek · 4 hozzászólás

Két éve folyik a jogvita a Józsefvárosi önkormányzat, Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester és a Magyar Helsinki Bizottság között, mivel a Soros Györgyhöz köthető jogvédő szervezet szerint Kocsis Máté egy 2015-ös augusztusi Facebook-bejegyzésével zaklatta a Magyarországra érkezett migránsokat. Tovább »

Ahmed H. pere – A legfőbb ügyész a Kúriához fordult jogorvoslatért

2017. augusztus 25., péntek · Hozzászólok

Jogorvoslatért a Kúriához fordult Polt Péter legfőbb ügyész, amiért a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a röszkei közúti átkelőnél 2015 őszén történt tömegzavargás ügyében első fokon terrorcselekmény bűntette miatt elmarasztalt Ahmed H. ítéletét – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Tovább »

Fellebbeztek az előzetes ellen egy szegedi rablás gyanúsítottjai

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a két gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akiket rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása szeptember 22-ig tart. Tovább »

Előzetes letartóztatásban a kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vett szerb férfi

2017. augusztus 18., péntek · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szerb állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 17-ig tart. Tovább »

Elrendelte a vásárhelyi kristály-kereskedő előzetes letartóztatását a bíróság

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak férfinak az előzetes letartóztatását, akit kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség – közölte a Szegedi Törvényszék. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 10-ig tart. Tovább »

Előzetesben a rablással gyanúsított férfi

2017. augusztus 10., csütörtök · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hétfőn vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. szeptember 9-ig tart. Tovább »

Vádemelés háromszázmilliós állami költségvetési hiányt okozó cégvezetőkkel szemben

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy szegedi székhelyű cég tulajdonosával és két ismerősével szemben, akik 2010. és 2012. között fiktív számlákkal csökkentették a cég adófizetési kötelezettségét. Tovább »

Előzetesben a heroint csempésző macedón férfi

2017. július 19., szerda · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a macedón állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, akit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 18-ig tart. Tovább »

Juhász Andor-díjjal tüntették ki a Szegedi Ítélőtábla dolgozóját

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

szegedi_itelotabla_Hargitai_Tiborne

Közel 30 éve tevékenykedik az igazságszolgáltatásban a Szegedi Ítélőtábla tisztviselője, Hargitai Tiborné, akit a Bíróságok napja alkalmából kiváló munkája elismeréseként a Juhász Andor-díj bronz fokozatával tüntettek ki. Az elismeréseket Budapesten, az Országos Bírósági Hivatalban Handó Tünde, az OBH elnöke, Darák Péter a Kúria elnöke és Simon Levente, az Országos Bírói Tanács soros elnöke adta át a kitüntetetteknek. Tovább »

Megkezdődött az ítélkezési szünet a Szegedi Ítélőtáblán

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

A Szegedi Ítélőtáblán – akárcsak az ország összes bíróságán – a Bíróságok Napját (július 15.) követően mától megkezdődött az ítélkezési szünet, amely augusztus 20-ig tart. Ez idő alatt a bíróságok – fő szabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Tovább »

Összekeverték a fiával – 860 kilométert autózhatott a KSE-per „tanúja”

2017. július 7., péntek · Egy hozzászólás

kse-per004kf

Újabb tanúkat hallgattak meg a KSE-per tárgyalásán. A cég korábbi könyvelője részletesen mesélt a kft. működéséről, s a vádlottak szerepéről. Egy kosárlabdaügynök Európában bevett gyakorlatnak nevezte az arculati szerződéseket. Rajtuk kívül tévedésből meghallgattak egy volt kosárlabdázót, akit összekevertek játékosügynök fiával. Tovább »

Migránsok halála – Másodrendű vádlott: tolmács voltam

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

Vallomást tett a másodrendű vádlott a 71 migráns halálát okozó parndorfi embercsempészési ügyben csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken zajló büntetőperben. Azt mondta: sajnálja, hogy nem tudta megakadályozni az emberek halálát, de szerepe ez esetben a tolmácsolásra korlátozódott. Tovább »

Bíróság előtt a mobilt rabló fiatalok

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két makói fiatal férfit, akik június 13-án, Makón, elkérték a sértett mobiltelefonját, majd miután az egyik vádlott fejbe ütötte a sértettet, a mobilt elvitték. Tovább »

Sélley Sándor-díjjal jutalmazták a legjobb bírót és igazságügyi alkalmazottat

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

selley_dij_szegedi_itelotabla

Az idén ötödik alkalommal rendezett díjátadáson Nikula Valéria ítélőtáblai bíró és Német Péterné Laczi Ildikó, a polgári iroda vezetője vehette át a Szegedi Ítélőtábla bírái és igazságügyi dolgozói számára alapított és a kiváló munkát értékelve évente átadott Sélley Sándor-díjat. Tovább »

Öt év börtön a kisteleki késelő büntetése

2017. június 27., kedd · Hozzászólok

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az I. fokon eljáró bíróság ítéletét abban az ügyben, amelyben életveszélyt okozó testi sértés és magánlaksértés bűntettért 5 év börtönre, 5 év közügyektől eltiltásra és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy Magyarországon idénymunkásként dolgozó, román állampolgárságú férfit a Szegedi Törvényszék. Tovább »

Súlyosbította a férjére tőrrel támadó lajosmizsei nő büntetését a Szegedi Ítélőtábla

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Öt évről hat évre súlyosította a Szegedi Ítélőtábla annak a szerelmét megkéselő asszonynak a büntetését, aki 2016 januárjában egy tőrkéssel támadt férfi ismerősére, és annak életveszélyes sérüléseket okozott. Tovább »

Pénzbüntetés és felfüggesztett börtön a kényszermunkásokat dolgoztató makói férfinak

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

A Makói Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. L. M. vádlottat 5 rendbeli kényszermunka bűntettében ezért őt 1 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett fogház fokozatú szabadságvesztésre és 300 napi tétel, összesen 900.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Tovább »

Újrakezdődik a halálos tiszai embercsempészés szervezésével vádolt férfi pere

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

jog_birosag_torveny

A Szegedi Törvényszék megalapozatlanság miatt kedden hatályon kívül helyezte a 2009-ben a Tiszán, Szeged alatt történt, tizenöt halálos áldozattal járó embercsempészési ügy szervezésével vádolt férfit – bizonyítottság hiányában – felmentő elsőfokú ítéletet. Tovább »

Következő oldal »