Megújult biztonsági berendezések védik a Szegedi Ítélőtáblát + FOTÓK

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

biztonság1 (1)

Az ítélkezés zavartalanságának biztosítása alapvető érdeke minden bíróságnak. Ez az Országos Bírósági Hivatal elnökének, Handó Tündének is egyik legfontosabb stratégiai célja, ezért országszerte jelentős összegeket költ az OBH a biztonsági rendszerek kiépítésére és korszerűsítésére. E program keretében újult meg a Szegedi Ítélőtábla biztonsági rendszere is. Tovább »

Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a 2017. május 22-től 2023. május 21-ig terjedő időszakra kinevezte Vida-Sós Tündét, a Szegedi Törvényszék bíráját a Szegedi Járásbíróság elnökévé – tájékoztatott a Szeged Törvényszék. Tovább »

Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék május 12-én. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott. Tovább »

Szeviép-per: Durván 7 milliárd volt a különbség vélt és tényleges vagyon között

2017. május 11., csütörtök · 4 hozzászólás

szeviep-per001kf

A Szeviép Zrt. felszámolásának kezdetén 9,5 milliárd forintnyi vagyont adott át a társaság, ám a tételes vizsgálat során kiderült ez mindössze 2,65 milliárdot ér – mondta el a Szegedi Járásbíróságon a társaság felszámolója. Az is elhangzott, hogy a „d” kategóriába sorolt kisvállalkozások követeléseit a felszámolás során valószínűleg nem fogják kielégíteni. Tovább »

Életveszélyt okozó testi sértés miatt került előzetesbe egy nő

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombaton vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. június 9-ig tart. Tovább »

Cégjogi ismeretek nem cégbírák számára – Regionális képzést tartott a Szegedi Törvényszék

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

A Magyar Igazságügyi Akadémia képzési programjának megfelelően tartott regionális képzést május 8-án, hétfőn a Szegedi Törvényszék. Az egész napos oktatáson a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken polgári ügyszakban szolgálatot teljesítő bírák és bírósági titkárok vettek részt. Tovább »

Bírósági ügyintézők képzése a Szegedi Törvényszéken az általuk ellátható egyes feladatok bővülésével kapcsolatosan

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Április 4-én hatályba lépett a bírósági ügyintézők által ellátható egyes feladatokról szóló 56/2008. (III. 26.) Kormányrendelet módosításáról szóló 62/2017. (III. 20.) Korm. rendelet. Ezen rendelet számos új feladattal bővítette a bírósági ügyintézők tevékenységét, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (szabálysértési törvény) január 1-től hatályos 42. § (5a) bekezdése pedig lehetővé tette, hogy a bírósági ügyintézők szabálysértési ügyekben is eljárhassanak. Tovább »

Az integritás értelmezéséről tartott képzést a Szegedi Törvényszék

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Az integritási szabályzatról szóló 6/2016. (V. 31.) OBH utasítás (Integritási Szabályzat) 37. §-a, valamint a Szegedi Törvényszék 2017. évi integritási munkaterve alapján Tóth Katalin, a Szegedi Törvényszék integritásfelelőse oktatást tartott április 27-én a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Törvényszék Cégbírósága, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint a Szegedi Járásbíróság bírái, illetve igazságügyi alkalmazottai számára. Tovább »

Következő oldal »