Közélet

Ebben a parlamenti ciklusban már nem lesz népszavazás

Ebben a parlamenti ciklusban már nem lesz népszavazás

2017. április 21., péntek
Ebben a parlamenti ciklusban már nem lesz népszavazás
Gulyás Gergely

Csak a 2018-as országgyűlési választások után tarthatnak már referendumot - nyilatkozta a Magyar Időknek Gulyás Gergely, Fidesz frakcióvezető-helyettese.

gy most benyújtandó népszavazási kérdés csak egészen extrém esetben juthatna el a voksolásig a következő országgyűlési választást megelőzően - közölte a politikusra hivatkozva a

Magyar Idők

. Az alkotmányos rendszer nem tenné lehetővé népszavazás lefolytatását, főként annak tekintetében, hogy a parlamenti választást megelőző és követő 41 napon belüli időpontra nem tűzhető ki országos népszavazás. Hiába ostromolják a Nemzeti Választási Bizottságot kezdeményezések sokaságával, formai vagy törvényességi okokra hivatkozva, egyetlenegy kérdést sem hitelesített a testület (április 18-ig hatvan országos népszavazási kezdeményezést nyújtottak be olyan témakörökben, mint például a CEU, Paks II vagy a kormányfői poszt betölthetőségének korlátozása). A cikk szerint a népszavazás intézményével kapcsolatos problémák orvoslására a jövő évi országgyűlési választás előtti kevesebb mint egy év nem a legalkalmasabb idő, így a következő parlamentre hárul ezen kérdések megvitatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.