Franciaország is párbeszédre kéri a török vezetést az ország politikai erőivel

2017. április 17., hétfő · Hozzászólok

Németország után Franciaország is arra kérte a török vezetést, hogy kezdeményezzen párbeszédedet a török társadalmat alkotó valamennyi politikai erővel, miután úgy ítéli meg, hogy az elnöki rendszer bevezetését előirányzó alkotmánymódosításról tartott népszavazás szoros eredménye a tervezett reformokkal szembeni megosztottságot tükrözi. Tovább »

Az elnöki rendszert támogató voksok állnak győzelemre a török népszavazáson a végeredményhez közel

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

Az elnöki rendszer bevezetését támogató igen szavazatok 51,9 százalékon, a változtatást ellenző nem voksok 48,1 százalékon állnak a szavazatok 94 százalékos feldolgozottságánál a vasárnapi referendumon Törökországban – jelentette a török média. Tovább »

Az NVB megtagadta a vagyonosodási vizsgálatokra irányuló népszavazási kérdések hitelesítését

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

Megtagadta a politikusok vagyonosodási vizsgálatát célzó népszavazási kérdések hitelesítését keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A hat kérdést Fábián Zsolt magánszemély nyújtotta be, de a kérdések benyújtását Gémesi György, az Új Kezdet párt elnöke jelentette be. Tovább »

Ferenczi István Szegeden: A városoknak is ki kell állniuk Paks 2 ellen!

2017. április 10., hétfő · 8 hozzászólás

lmp_sajttaj001kf

Mivel sem az unióra, sem pedig a magyar kormányra nem lehet számítani a paksi bővítés kérdésében, az LMP továbbra is azt szorgalmazza, hogy népszavazás legyen a kérdésben – mondta el Ferenczi István a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján. Az párt álláspontja továbbra is az, hogy megújuló energiával váltsák ki az új, tervezett paksi blokkokat. Tovább »

Pálffy Ilona: az NVI kész segíteni a választási eljárási törvény népszavazásokat érintő esetleges módosításánál

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kész segíteni a választási eljárási törvény népszavazásokat érintő módosítása esetén – közölte az NVI elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Tovább »

20% alatti részvétellel zárult az algyői népszavazás (FRISSÍTVE)

2017. február 26., vasárnap · 24 hozzászólás

algyo_nepszavazas01_gs

Összesen 4409 választásra jogosult lakos él Algyőn, közülük több mint 800-an járultak az urnák elé vasárnap, azaz 20% alatt maradt a részvételi arány. Előzetesen senki sem számít magas részvételre, hiszen egy vegyi üzem tervezett építéséről mondhatnak véleményt a helybéliek, ám a beruházó néhány nappal a referendum előtt bejelentette, nem építi meg a gyárat a településen. Tovább »

Következő oldal »