A spanyol egységért tüntetők megtöltötték Barcelona utcáit

2017. október 8., vasárnap · Hozzászólok

Spanyolország egységéért tüntetők tömege töltötte meg Barcelona utcáit vasárnap, egy héttel a rendőri erőszakba torkollott katalán függetlenségi népszavazást követően, amelyet az alkotmánybíróság felfüggesztő határozata ellenére rendeztek meg Katalóniában. Tovább »

Cseh EP-képviselők bírálták a spanyol kormány fellépését

2017. október 1., vasárnap · 2 hozzászólás

Elfogadhatatlannak minősítette több cseh európai parlamenti képviselő a spanyol kormány kemény fellépését a katalán népszavazás ellen. Úgy vélik, hogy az üggyel az Európai Parlamentnek is foglalkoznia kellene. Václav Klaus volt államfő brutálisnak és felháborítónak minősítette Madrid beavatkozását Katalóniában. Tovább »

Gulyás: indokolt az elévülési idő meghosszabbítása a korrupciós bűncselekmények esetében

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz – mondta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek. Tovább »

Elutasították Algyőn a zöldek népszavazási kezdeményezését

2017. augusztus 30., szerda · 2 hozzászólás

Három kérdésben lenne kíváncsi az algyőiek véleményére a Nemzeti Zöld Koalíció, furcsa mód a paksiaktól is ugyanazokat a dolgokat kérdeznék, igaz két további kérdéssel megspékelve. Az is minimum érdekes egybeesés, hogy Pakson is szeptember 10-én lesznek időközi választások. Tovább »

A Kúria hitelesített egy az NVB által korábban megtagadott népszavazási kérdést

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egy májusi határozatát megváltoztatva keddi ülésén hitelesített egy népszavazási kérdést, amely azt célozza, hogy az állami vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági cégeknél dolgozók ne kereshessenek többet az államfőnél. A Kúria szerint ugyanis – szemben az NVB határozatával – a kérdés egyértelmű. Tovább »

Franciaország is párbeszédre kéri a török vezetést az ország politikai erőivel

2017. április 17., hétfő · Hozzászólok

Németország után Franciaország is arra kérte a török vezetést, hogy kezdeményezzen párbeszédedet a török társadalmat alkotó valamennyi politikai erővel, miután úgy ítéli meg, hogy az elnöki rendszer bevezetését előirányzó alkotmánymódosításról tartott népszavazás szoros eredménye a tervezett reformokkal szembeni megosztottságot tükrözi. Tovább »

Az elnöki rendszert támogató voksok állnak győzelemre a török népszavazáson a végeredményhez közel

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

Az elnöki rendszer bevezetését támogató igen szavazatok 51,9 százalékon, a változtatást ellenző nem voksok 48,1 százalékon állnak a szavazatok 94 százalékos feldolgozottságánál a vasárnapi referendumon Törökországban – jelentette a török média. Tovább »

Az NVB megtagadta a vagyonosodási vizsgálatokra irányuló népszavazási kérdések hitelesítését

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

Megtagadta a politikusok vagyonosodási vizsgálatát célzó népszavazási kérdések hitelesítését keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A hat kérdést Fábián Zsolt magánszemély nyújtotta be, de a kérdések benyújtását Gémesi György, az Új Kezdet párt elnöke jelentette be. Tovább »

Ferenczi István Szegeden: A városoknak is ki kell állniuk Paks 2 ellen!

2017. április 10., hétfő · 8 hozzászólás

lmp_sajttaj001kf

Mivel sem az unióra, sem pedig a magyar kormányra nem lehet számítani a paksi bővítés kérdésében, az LMP továbbra is azt szorgalmazza, hogy népszavazás legyen a kérdésben – mondta el Ferenczi István a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján. Az párt álláspontja továbbra is az, hogy megújuló energiával váltsák ki az új, tervezett paksi blokkokat. Tovább »

Pálffy Ilona: az NVI kész segíteni a választási eljárási törvény népszavazásokat érintő esetleges módosításánál

2017. április 4., kedd · Hozzászólok

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kész segíteni a választási eljárási törvény népszavazásokat érintő módosítása esetén – közölte az NVI elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Tovább »

20% alatti részvétellel zárult az algyői népszavazás (FRISSÍTVE)

2017. február 26., vasárnap · 24 hozzászólás

algyo_nepszavazas01_gs

Összesen 4409 választásra jogosult lakos él Algyőn, közülük több mint 800-an járultak az urnák elé vasárnap, azaz 20% alatt maradt a részvételi arány. Előzetesen senki sem számít magas részvételre, hiszen egy vegyi üzem tervezett építéséről mondhatnak véleményt a helybéliek, ám a beruházó néhány nappal a referendum előtt bejelentette, nem építi meg a gyárat a településen. Tovább »

Az okafogyott népszavazástól való távolmaradásra buzdít a testületi többség Algyőn

2017. február 24., péntek · Hozzászólok

rendkivuli_testuleti016kf

Az algyői képviselő-testület nem szavazatra buzdító ötfős többsége közleményben köszönte meg a népszavazási kezdeményezést támogató algyőiek aláírását. Mint írják, mivel okafogyottá vált a népszavazás, nem látják értelmét az azon való részvételnek. Tovább »

Inzultálták az olimpia mellett szólókat a Momentum szegedi fórumán + FOTÓK, VIDEÓ (FRISSÍTVE)

2017. február 24., péntek · 155 hozzászólás

momentum11_gs

Szórólapokkal tiltakoztak civilek az „álomgyilkos” új SZDSZ szegedi bemutatkozó estjén. „Nekik csak eszköz, ami sokunknak szent” – többek között ezt üzenték, és értetlenkednek, mit keres vidéken, aki lenézi a vidékieket. Felszólalásaikat hangos pfújolással fogadta a Momentum-szimpatizáns közönség, elhangzott Fidesz-bérencezés is, egy fiatal hölgyet pedig megfenyegettek, a sálánál fogva kötik fel, ha nem hallgat el. Tovább »

Molnár reagált a Lázár-fórumra: két alternatív területet ő ajánlott a görögöknek

2017. február 23., csütörtök · 11 hozzászólás

testuletiules_algyo01_gs

Nyilatkozatában Algyő polgármestere azt írja, nincs mód a vasárnapi népszavazás lefújására, és visszautasította azt a kijelentést, mely szerint üzleti érdekektől vezérelve nem hagyott lehetőséget a görög befektetőnek más helyszín választásához. Tovább »

Elállna a vasárnapi népszavazástól az algyői képviselő-testület (FRISSÍTVE)

2017. február 23., csütörtök · 3 hozzászólás

rendkivuli_testuleti005kf

Visszavonta az algyői képviselő-testület többsége rendkívüli ülésén azt a tavaly decemberi határozatot, amely elrendelte a görög vegyi üzemmel kapcsolatos népszavazást. Varga Ildikó jegyző törvényességi kifogással élt, azt mondta, törvénytelen lenne lefújni a referendumot, és jelezte azt is, hogy csak a Szegedi Törvényszék dönthetett volna a referendum okafogyottság miatti törléséről, ám a jogszabályi határidőkből már kicsúsztak. Tovább »

Molnár Áron: Nem tudunk kibújni az értelmetlen népszavazás alól!

2017. február 23., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_lakossagiforum04_gs

Csorbult Algyő renoméja a népszavazást övező acsarkodás miatt Molnár Áron szerint. A nagyközség polgármestere a faluházban tartott kerekasztal beszélgetésen azt mondta, hiába okafogyott a népszavazás, a Nemzeti Választási Iroda állásfoglalása szerint meg kell tartani, vagyis feleslegesen fog dolgozni több tucat ember, míg a település elkölt erre három millió forintot. Tovább »

Molnár nem szavaz, Pongrácz részt vesz a voksoláson – Tovább folyik a vita az algyői népszavazásról

2017. február 22., szerda · 19 hozzászólás

vegyiuzem_tabla002kf

Felelőtlenül hajszolták bele egy népszavazásba az algyőieket egy olyan témában, amire nincs is ráhatásuk – nyilatkozta portálunknak Molnár Áron polgármester. A fideszes Pongrácz Tamás pedig úgy értékelt, legalább a görög tartotta a szavát, hogy elmegy a településről, ha kiírják a referendumot. Tovább »

Lázár: fontos hogy az algyőiek döntsenek a vegyi üzem sorsáról

2017. február 18., szombat · 15 hozzászólás

Lázár János

„Minden munkahelyteremtő beruházásnak örülni kell és lehetőség szerint segíteni azt. Ebben az esetben sem az Algyőre betelepülni kívánó gyár létesítése a probléma, de úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegű vegyi üzemnek nem az iskola közvetlen szomszédságában kell működnie” – írja közleményében Lázár János. Tovább »

Élesedik az algyői ipari park vállalkozói és a helyi Fidesz közötti vita

2017. február 18., szombat · 22 hozzászólás

vegyiuzem_tabla001kf

Bírálta az algyői Fidesz-frakció a vegyi üzem mellett kiálló cégeket, többek között azzal, hogy nincs tisztában a félszáz vállalkozás azzal, hogy mit is támogatnak röpirataikkal, weboldalukkal, és eleve nonszensz, hogy bele akarnak szólni a népszavazásba. Most megszólalnak a görög vegyi üzem Algyőre települését támogató cégek, szerintük nem az a nonszensz, amit ők csinálnak, hanem az, amit a Fidesz. Tovább »

A rugós ördögtől a magánérdekekig – A vegyi üzemet támogatókat bírálta az algyői Fidesz (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 17 hozzászólás

algyoi_fidesz_sajttaj002kf

Vitatatja az algyői Fidesz-frakció, hogy a görög vegyi üzem betelepülése mellett röpiratokon érvelő félszáz helyi érdekeltségű cég tudja egyáltalán, hogy mihez adta a nevét. Pongrácz Tamás frakcióvezető sajtótájékoztatóján kijelentette: nonszensz, hogy beleszólnak az ipari park vállalkozói a település belügyének számító népszavazásba. Tovább »

A népszavazásig nem lesz költségvetése Algyőnek (FRISSÍTVE)

2017. február 15., szerda · 8 hozzászólás

algyo_rendkivuli_testuleti005kf

A görög vegyi üzemmel kapcsolatos február 26-ára kiírt referendumot megelőző kampányra hivatkozva halasztatta el az algyői képviselő-testület Fidesz-frakciója és a volt polgármester a február 16-ára összehívott rendes ülést. Így addig nem szavaznak az idei büdzséről, és Molnár Áron szerint akár pályázatoktól is eleshetnek. Tovább »

Nem szavazatra buzdít az algyői népszavazáson a helyi Fidesz

2017. február 10., péntek · 7 hozzászólás

algyoi_fidesz_sajttaj005kf

A vegyi üzemről szóló népszavazás ügyében és az ehhez kapcsolódó kampány kérdésében tartott sajtótájékoztatót az algyői Fidesz. Feljelentést tesznek a beruházást támogató szórólapok miatt, s szeretnék, ha a testületi ülést a népszavazás után tartanák meg. Tovább »

Jó okkal ragaszkodik a görög befektető algyői helyszínéhez

2017. február 6., hétfő · Egy hozzászólás

Algyo__latvanyterv_I_keret_korforgalom_modositas_2

Egy dologban értenek egyet a görög cég Algyőre történő betelepülését támogatók és annak ellenzői: a február 26-ai népszavazás eredményességét mindenki szeretné. Utánajártunk, hogy miért nem feleltek meg a befektetőnek felkínált telkek, ám az még mindig nem tudható, hogy a K&P Chem Kft. odébbáll-e még a népszavazás előtt. Tovább »

Botka, NOlimpia és Komócsin kedd este az Echo Böngészőjében

2017. január 24., kedd · Egy hozzászólás

Olimpia 2024 - A Momentum Mozgalom a budapesti rendezés ellen g

A Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtése, Komócsin Mihály eltitkolt temetése, tevékenységének relativizálása és Botka László miniszterelnök-jelöltsége a témája az Echo TV kedden 21.30-kor kezdődő Böngészőjének. Tovább »

Az MSZP és az LMP is támogatja 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

Olimpia 2024 - A Momentum Mozgalom a budapesti rendezés ellen g

Támogatásáról biztosította a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba, a párt fővárosi közgyűlési képviselője. Tovább »

Kiírták a népszavazást Algyőn, a görög befektető egyelőre hallgat

2017. január 12., csütörtök · 9 hozzászólás

OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

Február 26-ára írták ki Algyőn a helyi népszavazást, a nagyközségbe betelepülni kívánó görög vegyi üzemmel kapcsolatban. A befektető információink szerint nem nyújtotta be a Kormányhivatalhoz építési engedélyre vonatkozó kérelmét, holott minden szükséges dokumentummal rendelkeznek hónapok óta. Az, hogy a görög cég hallgatásba burkolózott, egyfajta válasznak is tekintető akár, korábban ugyanis azt kommunikálták, ha összegyűlik a népszavazáshoz szükséges ajánlásszám, nem várják meg a végeredményt, hanem továbbállnak. Tovább »

Pongrácz Tamás: Algyő érdekeit képviselte a Fidesz-frakció

2016. december 31., szombat · 2 hozzászólás

pongracz_tamas01_gs

Nem valósultak meg jelentős fejlesztések Algyőn 2016-ban, de a Fidesz-frakciót vezető Pongrácz Tamás reméli, hogy jövőre beérnek az előző időszak előkészítő munkái, és az önkormányzat eredményes lesz a pályázatok terén. A pénzügyi bizottság elnökével a nagyközségbe betelepülni kívánó vegyi üzemről is beszélgettünk, amellyel kapcsolatban azt hangsúlyozta, nem a beruházást ellenzi, hanem a megvalósítás helyszínét. Tovább »

Molnár Áron: vízválasztó lesz Algyő életében tramtrain és a népszavazás

2016. december 28., szerda · 12 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Meghatározó lesz Molnár Áron szerint a 2017-es esztendő Algyő fejlődése szempontjából, egyrészt a tramtrain nagy lökést adhat a nagyközség gazdaságának, ezzel párhuzamosan viszont a görög vegyi üzemmel kapcsolatos népszavazás akár el is riaszthat befektetőket. Tovább »

Leghamarabb február végén tarthatnak népszavazást Algyőn a vegyi üzemről

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules13_gs

Több mint 2,7 millió forintba fog kerülni a helyi népszavazás az Algyőre betelepülni kívánó görög vegyi üzemről. A téma kapcsán – bár kötelező kiírni a népszavazást, vagyis mérlegelési joga nincs a képviselő-testületnek – több mint egy órán keresztül vitáztak, a jegyzőkönyveket és dokumentumokat kért számon a hivatalon a Fidesz-frakció, illetve azt sérelmezték, hogy a befektető ezúttal sem jelent meg a testületi ülésen, hiába invitálták őket újfent. Tovább »

Kúria: nem lehet népszavazást tartani az olimpiarendezésről szóló törvényről

2016. december 14., szerda · Egy hozzászólás

Rio 2016 - Rodrigo de Freitas Lagúna

A Kúria szerint sem lehet népszavazást rendezni a budapesti olimpiai játékok rendezéséről szóló törvény hatályon kívül helyezéséről. A kérdés ugyanis azt a látszatot kelti, mintha a törvény visszavonása az olimpiai pályázat visszavonását is jelentené – áll a Kúria szerdai – a Nemzet Választási Bizottságnak (NVB) a népszavazási kérdés hitelesítését megtagadó határozatát helybenhagyó – végzéséből. Tovább »

Molnár Áron: Kormányrendelet-módosítás vagy a görög cég belátása hozhat megoldást a vegyi üzem kapcsán

2016. november 8., kedd · Egy hozzászólás

molnar_aron005kf

Nem Algyő gerjesztette a görög vegyi üzemmel kapcsolatos problémát, nem a nagyközség hozta ide a befektetőt, mégis úgy tűnik, hogy a népszavazással járó anyagi terheket is a nagyközségnek kell viselnie, ami nem korrekt – hangsúlyozta Molnár Áron. Az ügy rendezése érdekében – a legutóbbi Kormányinfón elhangzottak tükrében – a kormányt és a befektetőt egyaránt felkeresi a település első embere. Tovább »

Következő oldal »