Gulyás: elfogadtuk a Velencei Bizottság kritikáját

2017. október 17., kedd · Hozzászólok

A felsőoktatási törvény módosításával a parlament elfogadta a Velencei Bizottság kritikáját, amely arra vonatkozott, hogy a jogszabály rövid felkészülési időt biztosított a Magyarországon működő külföldi egyetemeknek az előírások teljesítésére – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Fidesz-MSZP tévévita: a kerítés állni fog

2017. október 13., péntek · 8 hozzászólás

Kerítésre szükség van, amíg tart a migránsválság – így vélekedett a Fidesz és az MSZP parlamenti frakcióvezetője is az RTL Klub Magyarul Balóval című vitaműsorának csütörtökön késő esti adásában. Tovább »

Gulyás: aki elhiszi, hogy megnyerte a választást, el fogja bukni

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a kormánypártoknak nem szabad elhinniük, hogy előre megnyerték a jövő évi parlamenti választást. Véleménye szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy Botka László visszalépése az MSZP miniszterelnök-jelölti tisztségétől a centrális erőtér végét jelentené. A fideszes politikus elképzelhetőnek tart valamiféle együttműködést, koordinált kampányt a baloldal és a Jobbik között a választáson, de az szerinte semmiképp nem lesz formális szövetség. Tovább »

Gulyás: Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

A Czeglédy-ügyben a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az egész magyar baloldalnak politikai felelőssége van – mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfőn újságíróknak, miután találkozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével és a megkárosított diákok küldöttségével. Tovább »

Gulyás: Gyurcsány fogságában él az általa vezetett baloldal

2017. október 4., szerda · 3 hozzászólás

Nyolc évvel azután, hogy Gyurcsány Ferenc “botrányos, sikertelen, államcsődhöz vezető kormányzás után” távozott a miniszterelnöki székből, ma is ő a baloldal vezére – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán, azt kommentálva, hogy Botka László lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti tisztségéről. Tovább »

Gulyás Gergely: a magyar állam biztosítani fogja a magyar nyelv oktatását Kárpátalján

2017. szeptember 29., péntek · 2 hozzászólás

A magyar állam, ha szükséges akár magániskolákkal, magánegyetemekkel is biztosítani fogja a magyar nyelv oktatását Kárpátalján – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz megválasztott frakcióvezetője az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban péntek este Budapesten, a “Nemzetpolitika – szorítóban. Aspektus – határok nélkül” című könyv bemutatóján. Tovább »

Indokolt a korrupciós bűncselekmények hosszabb üldözhetősége

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

A korrupciós bűncselekmények hosszabb üldözhetősége helyes és indokolt követelés – ezzel magyarázta a kormánypártok támogató álláspontját hétfőn újságírók előtt Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke. Tovább »

Gulyás: indokolt az elévülési idő meghosszabbítása a korrupciós bűncselekmények esetében

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz – mondta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek. Tovább »

Gulyás Gergely: közös felelősség a kommunizmus évtizedeiben történtek feltárása

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Közös felelősségünk, hogy mindent megtegyünk a Recsken és a többi kényszermunkatáborban történtek feltárásáért és a kommunizmus 40 évének részletes és valós megismertetéséért – jelentette ki az Országgyűlés alelnöke a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott vasárnapi megemlékezésen. Tovább »

Gulyás: szilárd támogatottságot szeretnénk

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

A héten bejelentett nemzeti konzultációval a Fidesz-frakció azt szeretné, hogy szilárd támogatottsága legyen a kormány bevándorláspolitikájának, mivel az Európai Bizottsággal erről folytatott vitának meghatározó a jelentősége – mondta Gulyás Gergely, a párt megválasztott frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Megválasztották Gulyás Gergelyt a Fidesz-frakció vezetőjének (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 14., csütörtök · 2 hozzászólás

Meg kell ismerni a magyar emberek véleményét a “Soros-tervről”, ezért a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt róla – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján, Velencén, a háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés helyszínén. Tovább »

Gulyás Gergely: az uniós tagság az ország alapvető érdeke

2017. augusztus 30., szerda · 3 hozzászólás

Az európai uniós tagság az ország alapvető érdeke, és nem az uniós támogatások miatt – hangsúlyozta a budapesti német nagykövetségen tartott kedd esti pódiumbeszélgetésen Gulyás Gergely (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, aki Stephan Löwensteinnel, a konzervatív német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) magyarországi és ausztriai politikai tudósítójával, valamint Szabados Krisztiánnal, a Political Capital politikai elemző intézet igazgatójával folytatott vitát a magyar-német kapcsolatokról, továbbá az EU jelenéről és jövőjéről.

A moderátor, Prőhle Gergely, volt német nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a beszélgetés elején a közelgő németországi, illetve magyarországi választásokra utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a politikai helyzet egyre feszültebbé válik, a kampány idején nem szabad leegyszerűsíteni a kommunikációt, mert az – mint fogalmazott – nem csak a tartalomnak árt, hanem a kétoldalú viszonynak is. A kérdéskör kapcsán Gulyás Gergely a legfontosabbnak azt nevezte, hogy jobban meg kellene érteni egymás belpolitikáját. Ezzel összefüggésben arra a különbségre utalt, hogy míg a német politikára a kompromisszumkeresés jellemző, a magyar politika sokkal inkább konfliktusos.

Szabados Krisztián ezzel szemben úgy értékelt, hogy a politikai kommunikáció az érzelmeket manipulálja, szavai szerint az győz, aki “hangosabban kiabál”. Stepan Löwenstein azt emelte ki, hogy az újságírónak minden körülmények között informálni, tájékoztatni kell. Olyan kihívásról beszélt, amelyet vállalni kell.

A német-magyar viszonnyal kapcsolatban Gulyás Gergely utalt arra, hogy Európa jövőjével, egyebek között a menekültpolitikával, a kvótákkal kapcsolatban vannak ugyan viták, a kétoldalú kapcsolatokat azonban a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jellemzi. Felhívta a figyelmet arra, hogy Németország és a visegrádi csoport közötti gazdasági együttműködés nagysága felülmúlja a német-francia gazdasági együttműködés volumenét. A német vezető szereppel – mint hangsúlyozta – Európa jár a legjobban.

Szabados Krisztián szerint Orbán Viktor miniszterelnök korábbi bajorországi, a bajor CSU elnökénél, Horst Seehofernél tett látogatásával beavatkozott a német belpolitikába. Gulyás Gergely ezzel nem értett egyet, mint hangsúlyozta: “a CDU/CSU a szövetségesünk, más szövetségesünk nem is lehet”.

A beszélgetésen szó esett a migrációról, illetve a menekültválságról, ennek kapcsán a 2015 szeptember elején történtekről, amikor Németország befogadta a Magyarország felől érkezett menekülteket. Egy újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely nem értett egyet Angela Merkel kancellárnak egy hétvégi német lapban megjelent kijelentésével, amely szerint ezeket az embereket Magyarországon “megtévesztették” volna.

A menekültettek kapcsolatos akkori magyar döntéseket helyesnek nevezte a vita többi résztvevője is, Szabados Krisztián szerint a magyar kormány politikája jogszerű volt, ugyanakkor kifogásolta, hogy a politikai kommunikáció “a gyűlöletre épült”.

Európa jövőjét illetően – újságírói kérdésekre – szó esett a többsebességes, illetve “mag-Európával” kapcsolatos felvetésekről, amelyeket az Országgyűlés alelnöke felületesnek nevezett, és úgy értékelte, hogy Európa jövőjét “a megerősített együttműködések” jelenthetik.

A német kancellárnak azzal a keddi berlini kijelentésével kapcsolatban, hogy Európa nem teljesítette házi feladatait, az MTI kérdésére Stephan Löwenstein hatalmas feladatokról beszélt. Ezek közül is kiemelte a szubszidiaritás erősítésének szükségességét, továbbá annak tudatosítását, hogy Európa nemcsak gazdasági, hanem értékközösség is.

A pódiumbeszélgetés keretében mutatták be Volkmar Wenzelt, Németország új budapesti nagykövetét.

Gulyás Gergely már annak is örül, hogy Szent István tiszteletében más pártok egyetértenek velük

2017. augusztus 23., szerda · Egy hozzászólás

gulyas_gergely05_gs

Nagyinterjút adott SZEGEDma hírportálnak Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, a Parlament Törvényalkotási bizottságának elnöke augusztus 20-án Ópusztaszeren. A politikust nemcsak az első királyunkról alkotott véleményéről kérdeztük, hanem a plakáttörvényről, a kampányról, a magyar családok gyermekvállalásáról és a legális bevándorlásról is faggattuk. Tovább »

Augusztus 20.: katonai bemutatóval és elismerésekkel ünnepelt a megye (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer118_gs

Hadi különlegességekkel és a települések közösségi értékeinek felsorakoztatásával ünnepelték az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Csongrád megyei Szent István-napot. Az eseményen átadták a megye legrangosabb elismeréseit is. Tovább »

Fidesz: kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátot kihelyezni!

2017. június 7., szerda · 11 hozzászólás

Gulyás Gergely

A Fidesz azt javasolja, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Tiltakozik a Fidesz az Európai Bizottságnál Soros brüsszeli beszéde miatt (FRISSÍTVE)

2017. június 2., péntek · 4 hozzászólás

Gulyás Gergely

Tűrhetetlennek tartja a Fidesz, hogy egy, az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat, és maffiaállamnak nevezheti az Európai Unió egyik tagját, Magyarországot – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Fidesz: Magyarország nem kíván változtatni a migrációs álláspontján

2017. május 15., hétfő · 4 hozzászólás

Bármilyen határozatot fogad el az Európai Parlament (EP) a hét közepén, Magyarország nem kíván változtatni a migrációról képviselt álláspontján – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Gulyás: nem jelent megbélyegzést a civil szervezetek átláthatóságáról szóló javaslat

2017. április 19., szerda · 3 hozzászólás

Gulyás Gergely

Kizárólag az átláthatóság elvét képviseli és semmilyen megbélyegzést nem jelent a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló fideszes javaslat – mondta Gulyás Gergely (Fidesz) az előterjesztés általános vitáját megnyitó felszólalásában szerdán az Országgyűlésben. Tovább »

Fidesz: az átláthatósági javaslatnak nincs szankciós jellege

2017. április 12., szerda · 4 hozzászólás

Gulyás Gergely

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatnak nincs szankciós jellege, csak azt segít világossá tenni, hogy ki kitől és milyen támogatásokhoz jut hozzá külföldről – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Gulyás: az európai együttműködésnek nincs alternatívája

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

Az európai együttműködésnek nincs alternatívája, de nem biztos, hogy van jövője – jelentette ki Gulyás Gergely, az országgyűlés fideszes alelnöke, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója az alapítvány által a XXI. Századi Intézettel közösen tartott hétfői budapesti rendezvényen. Tovább »

Gulyás Gergely: a német-magyar barátság megkérdőjelezhetetlen érték

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

A német-magyar barátság megkérdőjelezhetetlen érték minden magyar kormány számára a rendszerváltás óta – hangsúlyozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke vasárnap Budapesten, a magyarországi német önkormányzatok napján rendezett ünnepségen. Tovább »

November 8-án szavaz a parlament az Alaptörvény módosításáról

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

Az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra – erősítette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke. Tovább »

Gulyás Gergely: példátlan felelőtlenség az alkotmánymódosítás elutasítása

2016. október 30., vasárnap · Hozzászólok

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint példátlan felelőtlenség lenne nem támogatni egy olyan alkotmánymódosítást, amelynek tartalmával és szövegével az ellenzéki pártok közül kettő is egyetért. Tovább »

Kvótareferendum – Gulyás: a kormány olyan erővel tud fellépni, amilyen felhatalmazást a népszavazáson kap

2016. szeptember 23., péntek · Hozzászólok

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke szerint a magyar kormány olyan erővel tud majd fellépni a kötelező betelepítési kvóta ellen, amilyen felhatalmazást a népszavazáson kap.
Tovább »

Gulyás Gergely Berlinben: már Németország szerint is a külső határok védelme a legfontosabb

2016. szeptember 14., szerda · Hozzászólok

A migráció kérdésének megoldásában már Németország is “első számú prioritásként” kezeli az uniós külső határok védelmét – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerdán Berlinben német politikusokkal folytatott megbeszéléseit értékelve. Tovább »

Illegális bevándorlás – Gulyás: az államnak a nemzeti közösség érdekét kell néznie

2016. augusztus 23., kedd · Hozzászólok

Az egyén részéről bármely rászoruló megsegítése nemes cselekedet, az államnak azonban a nemzeti közösség érdekét kell a legelső helyre sorolni. Ezt értik félre sokan – nyilatkozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a Kötőszó evangélikus blognak.
Tovább »

Gulyás: identitáskérdésről szól az októberi népszavazás

2016. augusztus 16., kedd · Hozzászólok

A Fidesz alelnöke, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke szerint évtizedekre, évszázadokra kiható nemzeti sorskérdésről, identitáskérdésről döntünk a kvótareferendumon, hiszem – mint azt a magyarok mellett a többi közép-európai nép is érzékeli – a megmaradásunkról szól ez a téma; Gulyás Gergely erről az InfoRádió Aréna című műsorában kedden este elhangzott interjúban beszélt. Tovább »

Gulyás Gergely: az MSZP felelőtlenségét mutatja, hogy a népszavazástól való távolmaradásra buzdít

2016. július 10., vasárnap · 5 hozzászólás

Gulyás Gergely szerint semmi nem mutatja jobban a Magyar Szocialista Párt felelőtlenségét, mint hogy az október 2-i népszavazástól történő távolmaradásra biztat, miközben a népszavazás érvényessége adja a lehető legerősebb eszközt a kormány kezébe, hogy a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését elkerülhesse. Tovább »

Következő oldal »