Közélet

Utolsó szerva! – Ledózeroltathatja a város a teniszpályát a Ligetben (FRISSÍTVE)

Utolsó szerva! – Ledózeroltathatja a város a teniszpályát a Ligetben (FRISSÍTVE)

2017. március 6., hétfő
Utolsó szerva! – Ledózeroltathatja a város a teniszpályát a Ligetben (FRISSÍTVE)
labdahaz_teniszpalya04_gs

A bíróság szerint nem elbirtokolható a teniszpálya területe. Az ítélet jogerős, hamarosan a földdel tehetik egyenlővé a két világháború között épült sportlétesítményt.

Folytatódott a Kinizsi Húsos Sportklub pere a

Klebelsberg Kunó

idejéből származó teniszpályáért, az előző tárgyalást és az előzményeket

korábbi cikkünkben

foglaltuk össze. A sportolók azt szerették volna elérni, hogy az Erzsébet liget vonatkozó részét minősítsék át közparkról sportpályává. Kérték, hogy az új polgári törvénykönyv alapján ismerjék el, hogy elbirtokolták a területet 2014-ben. Emlékeztettek rá, hogy már több mint nyolcvan éve nem tölt be közpark funkciót a liget ezen része, kerítéssel vették körbe, a klub tagjai játszhattak a pályán, vagy azok, akiknek a játékához hozzájárultak.

Tímár Gyula

elnökhelyettes szerint a kialakult helyzettel, magával az elbirtoklással az önkormányzat is tisztában volt, hiszen nem egy városatya is teniszezett a sportklubnál. Az önkormányzat ügyvédje nem változtatott korábbi álláspontján, érveit változatlanul fenntartotta. 1991-ben került az államtól az önkormányzathoz a liget. A másodfokú ítélet a régi polgári törvénykönyv alapján állapította meg, hogy 15 év elteltével, azaz 2006-ban nem történhetett meg az elbirtoklás, mert önkormányzati törzsvagyonnak minősül az újszegedi terület. Az ítélet jogerős. "Sajnos nem az a döntés született, amire mi vártunk. Nem törődött azzal senki, hogy miként működött a pálya évtizedeken keresztül. A sportklub összehívja a közgyűlést, s eldöntjük majd, hogy mi legyen a következő lépés. Nem szeretnénk elveszíteni a pályát" - nyilatkozta lapunknak a döntés után

Tóth Zoltán

, a Kinizsi Húsos Sportklub vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.