Tenisz: továbbra is száz százalékos az Agroázis Sportmánia-SZVTK a másodosztályban

2017. május 24., szerda · Egy hozzászólás

tenisz22_gs

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a másodosztályú küzdelmek a férfi tenisz csapatbajnokságban, ahol az Agroázis Sportmánia-SZVTK szombaton a Metro RSC, vasárnap a Fővárosi Vízművek csapata ellen diadalmaskodott egyaránt idegenben. Tovább »

Tenisz: győzelmekkel kezdte a másodosztályú küzdelmeket az Agroázis Sportmánia-SZVTK + FOTÓK

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

tenisz18_gs

Két győzelemmel kezdte az Agroázis Sportmánia-SZVTK férfi teniszcsapata a másodosztályú küzdelmeket a tenisz csapatbajnokságban. Vasárnap a kiskunfélegyházi csapat látogatott Szegedre és távozott vereséggel. Tovább »

Tenisz: jól indult a Hajnal Tenisz versenyzőinek éve

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

drahota_szabo_dorka08_gs

Remek eredményekkel indították az évet a Hajnal Tenisz iskola sportolói, Drahota-Szabó Dorka egyéniben és párosban ért el szép eredményeket, de a fiatalok is odatették magukat a Play and Stay versenyeken. Tovább »

Utolsó szerva! – Ledózeroltathatja a város a teniszpályát a Ligetben (FRISSÍTVE)

2017. március 6., hétfő · 41 hozzászólás

labdahaz_teniszpalya04_gs

A bíróság szerint nem elbirtokolható a teniszpálya területe. Az ítélet jogerős, hamarosan a földdel tehetik egyenlővé a két világháború között épült sportlétesítményt. Tovább »

Tenisz: bravúros magyar továbbjutás a Davis Kupában

2017. február 5., vasárnap · Hozzászólok

tenisz_gellert10_gs

Fucsovics Márton négyszettes csatában, bravúrral legyőzte Martin Klizant a Szlovákia-Magyarország tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában zajló párharc vasárnapi első egyes mérkőzésén Pozsonyban, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek Tovább »

Tenisz: visszatért Roger Federer – a szegedi sportolókat is megörvendeztette újabb sikerével

2017. február 1., szerda · Hozzászólok

roger_federer_europress

Tizennyolcadik Grand Slam győzelmét aratta a hétvégén a svájci klasszis, Roger Federer. A rutinos játékos térdsérülése miatt féléves kihagyás után tért vissza, és az egyik legnagyobb ellenfele, Rafael Nadal ellen megnyerte az év első Grand Slam torna döntőjét. Federer sikerétől felrobbant a sportvilág: a szegedi sportolók is örömmel fogadták sikerét, akiket kedvencük győzelme után kérdeztünk. Tovább »

“A tenisz az életre tanít” – Hajnal Istvánnal, a Sportmánia Egyesület edzőjével beszélgettünk

2016. december 6., kedd · Egy hozzászólás

hajnal_istvan_tenisz005kf

Hajnal István tizenkét évvel ezelőtt indította el saját tenisziskolját, két éve pedig megalapította a Sportmánia Egyesületet. Az elmúlt bő egy évtizedben tizenhárom magyar válogatott játékost nevelt ki, versenyzői pedig 57 országos és 77 vidék bajnoki címet szereztek. Edzői filozófiája vele együtt változott az évek alatt, szerinte nincs két egyforma versenyző és fontosnak tartja, hogy a pályán kívüli életre is nevelje tanítványait. A Sportmánia Egyesület vezetőjével és edzőjével, Hajnal Istvánnal beszélgettünk a klub múltjáról, jelenéről, sikereiről és a sportágról. Tovább »

Részítélet első fokon: a teniszpálya területe az önkormányzaté

2016. november 17., csütörtök · 16 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A bíróság előtt igyekezett bizonyítani az igazát az önkormányzat és a sportklub is. A teniszezők ugyan 1943-as hivatkozást is találtak arra, hogy a pályát a város átadta, a jogszabályi háttér alapján mégis az önkormányzat számára kedvező döntést hoztak. Tovább »

Tenisz: kiesett az első helyen kiemelt a Vásárhely Open negyeddöntőjében

2016. szeptember 15., csütörtök · Hozzászólok

14364659_355462518118388_6653017992237957329_nA szerb Ivana Jorovic a horvát Tereza Mrdezától kapott ki 7:6, 6:3-ra. Jorovic mellett a másik két top 200-as teniszező a szlovén Dalila Jakupovic, illetve a cseh Jesika Maleckova sincs már versenyben. A magyarok már a korábbi fordulókban búcsúztak az egyes és a páros küzdelmektől is.
Tovább »

Lakossági fórum a ligetről: ezúttal sem győzte meg a városvezetés a teniszezőket + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 8., csütörtök · 18 hozzászólás

liget001kf

Utoljára decemberben tartottak fórumot. Az előző vitához képest most a teniszpálya ügye került előtérbe, amelynek bontását csak pár hónapja döntötték el, de a természetvédelem és a növények miatt is sokan fejezték ki aggodalmaikat. Tovább »

A bíróságnál az iratok – perre megy a teniszpályáért a sportkör

2016. szeptember 8., csütörtök · 16 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A sportkör tárgyalásai eredménytelenek voltak a várossal, így a járásbíróságon kívánják igazukat bizonyítani. Nyitottak a kompromisszumokra, ha ez szeretett pályájuk megőrzését lehetővé teszi. Nagy Sándor szerint viszont mindenképpen meg kell szüntetni a pályát, s más helyen kell folytatnia a sportkörnek. Legjobb esetben is csak arról tárgyalhatnak, tud-e segíteni új helyet találni az önkormányzat. Tovább »

Élhető Szegedért Egyesület: Civil összefogás kell, hogy a városvezetés valódi egyeztetéseket folytasson a polgárokkal! + SZAVAZÁS

2016. július 19., kedd · 75 hozzászólás

teniszpalya0_gs

Péter Szilveszter szerint a teniszpálya eldózerolása a Ligetben csak egy folyamat része, a városvezetés nem egyeztet megfelelő mélységben a lakossággal a beruházások ügyében. Az egyesületi elnök más civilekkel együttműködve változtatna ezen. Tovább »

A klub tárgyalna az újszegedi teniszpályák megmaradásáért, az önkormányzat bontani akar + VIDEÓ

2016. július 15., péntek · 68 hozzászólás

teniszpalya_sajtaj_szabo_balint03_gs

Akár területrészeket, végső esetben egy teniszpályát is átengedne a városnak a Szegedi Kinizsi Húsos Sport Klub, céljuk az egyeztetés, ők ugyanis nem akarnak a Liget-projekt akadályai lenni, de a létesítmény megmaradásáért harcolnak. A városvezetés másként látja, szerintük 20-30 „privilegizált helyzetű teniszező” áll szemben a Liget megújításával, és elbontanák az „oda nem illő, elavult” épületet is, amit egyébként Klebelsberg Kunó és Pick Jenő építtetett. Tovább »

Jogi úton folytatódik az újszegedi teniszpályák ügye

2016. június 29., szerda · 5 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A tekintélyes múltra visszatekintő újszegedi teniszpályák sorsa augusztus végén megpecsételődhet: az önkormányzat nem enged, a létesítményt saját költségén működtető sportegyesület azonban válaszok híján a bíróságon vívná ki igazát, és jogi útra tereli az ügyet. Tovább »

Mégis elbontanák az újszegedi teniszpályákat – a futópályával több embernek biztosítanának mozgást (FRISSÍTVE)

2016. június 14., kedd · 31 hozzászólás

teniszpalya05_gs

Bár a májusi akciótervben hangsúlyozottan szerepelt, hogy a Temesvári körút felőli oldalán elhelyezkedő teniszpálya-együttest nem érinti a Liget-projekt felújítása, az önkormányzat azonban mégis hozzányúlna a területhez. Tovább »

Tenisz: top 100-as játékos is adogat a Naturtex Womens Openen + VIDEÓ

2016. június 10., péntek · Hozzászólok

tenisz_sajttaj01_gs

Szombaton a selejtezők, hétfőtől a főtábla küzdelmei zajlanak a Gellért Szabadidőközpontban az 50 ezer dollár összdíjazású Naturtex Womens Openen, amelyen a világranglista első száz helyezésén belüli versenyző is rajthoz áll. Tovább »

Tenisz: a Szedeák mestere bízik Djokovic további sikereiben

2016. június 9., csütörtök · Hozzászólok

djokovic_roland_garros

Történelmet írt a Roland Garroson aratott győzelmével Novak Djokovic: a szerb teniszező ezzel megcsinálta a karrier Grand Slamet, azaz mind a négy nagy tornát meg tudta nyerni, ráadásul jelenleg mindegyiknek ő a címvédője is. A világelső játékért minden meccsen izgul a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője, Nikola Lazic, akit Djokovic sikeréről kérdeztünk. Tovább »

Következő oldal »