Közélet

„Ez a gaztett ráég Szeged arcára!” - Biztosan elpusztul a megrongált hársfa

„Ez a gaztett ráég Szeged arcára!” - Biztosan elpusztul a megrongált hársfa

2016. május 4., szerda
„Ez a gaztett ráég Szeged arcára!” - Biztosan elpusztul a megrongált hársfa
harsfa01_gs

„Ez a gaztett ráég Szeged arcára!” – olvasható a Móra-múzeum mellett megrongált fára kötött fekete színű szalagra tűzve. A fiatal hársfa biztosan nem éli túl a vandalizmust, kérge nélkül életképtelen, akárcsak az ember bőre nélkül – mondja Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. A társaság feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettes ellen.

A napokban lehántották egy fiatal hársfa kérgét a Móra-múzeum melletti sétánynál, gyakorlatilag módszeresen meghámozták a fát késsel vagy egy annál nagyobb eszközzel. A vandálok ezzel halálra ítélték a növényt, hiszen kérge nélkül életképtelen, mint ahogy az ember vagy egy állat sem képes bőre nélkül létezi – mondja

Makrai László

. „Feljelentést tettünk a rendőrségen, mert egy ilyen fa ültetése, előtte a talajcsere, a csemete ára, illetve gondozása, nevelése 100 000 forintos nagyságrend” – tette hozzá a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Megtudtuk, szinte hetente történnek hasonló esetek Szegeden, általában a forgalmasabb helyeken, például a Mars tér környékén, illetve lakótelepeken. A vandálok miatt elpusztult fák pótlására pedig több millió forintot költ a társaság évente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.