Két évig bírta a rakpart lépcsősorának „új ruhája”

2017. szeptember 14., csütörtök · 6 hozzászólás

A partfalrekonstrukció után 18 millió forintot csoportosítottak át a büdzséből a környezetgazdáknak arra, hogy rendbe tegyék és lepingálják a rakpart lépcsősorát. A végeredmény mutatós lett, ám korántsem tartós, két év eltelte után egyre több helyen jön le a festék a felületről. Tovább »

Folytatják a két éve megtorpant fasor rekonstrukciót Alsóvároson

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

szentharomsag_utca03_gs

Negyvenmilliót költenek idén fásításra Szegeden, és ennek keretében a Szentháromság utcára is kerülnek gesztenyék – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén. Arról is döntöttek, hogy a Reök-palota földszintjén lévő üzlethelyiség bérleti díját mérsékelnék, a tapasztalatok szerint ugyanis lehetetlen kitermelni ott havonta nettó 680 ezer forintot. Tovább »

Játékokkal, játékosan válnak környezetvédővé a gyermekek + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

fold_napja009kf

Idén is a Füvészkertben ünnepelte meg a Föld napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – immáron 23. alkalommal. 10 és 16 óra között számtalan programmal készülnek a különböző játékokon keresztül a bábszínházi előadásokig. Tovább »

Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

Virágosítással hangol a tavaszra Szeged, ugyanakkor elindult a fűnyírás is

2017. március 29., szerda · Hozzászólok

kht_virag_szeged08_gs

Új virágágyást alakítanak ki az Aradi vértanúk terén, illetve a Kiskundorozsmai körforgalom növényállománya újul meg – tudtuk meg Makrai Lászlótól. Mint elmondta, új egynyári fajok is fognak pompázni a virágágyásokban, és áprilistól gyönyörködhetünk az ősszel elültetett tulipánokban is. Tovább »

Szegeden nem 60 perc, hanem egész estés a Föld Órája

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

reok05_gs

Szeged idén is csatlakozik Föld Órája mozgalomhoz, de nem 60 perces sötétségre mondanak igent a napfény városában, hanem a megadott helyszíneken egész este nem kapcsolják fel a díszvilágítást – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Tovább »

Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát

2017. március 14., kedd · 2 hozzászólás

zaszlo001kf

Nemzeti színű, európai uniós, illetve Szeged város címerével ellátott zászlók jelzik városszerte a március 15-i ünnep közeledtét. Évente tíz alkalommal lobogózzák fel a környezetgazdálkodási cég munkatársai Szegedet, ezúttal 864 zászlót helyeztek ki. Tovább »

Jeges árhullám miatt lezárják a szegedi rakpartot – vigyék el az autójukat!

2017. február 10., péntek · Egy hozzászólás

rakpart01kf

Azonnali hatállyal lezárja a Huszár Mátyás rakpartot a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Tiszán levonuló jég miatt. Az ott parkoló autók tulajdonosait arra kérik, hogy minél hamarabb vigyék el onnan járműveiket. Tovább »

Szemétből csinálnak pénzt Szegeden – válogatóüzem épül és a hőt is hasznosítanák

2017. február 2., csütörtök · 13 hozzászólás

biogaz18kf

Egy modern hulladékválogató üzem épül a Sándorfalvi úton a környezetgazdák nyertes pályázata révén, ami jövőre kezdi meg működését – tudtuk meg Makrai Lászlótól. A cégvezető jövőbeni terveikkel kapcsolatban azt is elmondta a SZEGEDma.hu-nak, hogy a hőszolgáltatóval közös projektet terveznek, amelynek révén a biogázerőműben keletkező hulladékhőt használati melegvíz melegítésére használnák fel az Északi Fűtőműben. Tovább »

A magyar Gaudí nevét viseli a Reök-palota előtti tér + FOTÓK

2017. január 31., kedd · 2 hozzászólás

magyar_ede_ter008kf

Magyar Ede tér az új neve a szegediek között lófaraként ismert területrésznek. A fiatalon elhunyt építész emlékét Szeged-szerte őrzik épületek, most viszont már az általa tervezett Reök-palota utcanévtábláján is találkozhatnak az idelátogatók a szecesszió mesterének nevével. Tovább »

Rendet vágtak a Kolozsvári téren – Makrai: Nem legalizálhatjuk az illegális szemétlerakást Szegeden!

2017. január 21., szombat · 16 hozzászólás

kolozsvari_ter002kf

Cikkünk megjelenése után megrendelte a környezetgazdáktól a Kolozsvári téri illegális hulladékkupac felszámolását a körzet képviselője, így eltűnt a több tucatnyi zsák Móravárosból. Az kérdés persze, hogy mikorra termelődik újra, de ahogy Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a SZEGEDma.hu-nak leszögezte: az illegális hulladéklerakás jogszabályokba ütköző cselekedet, pont azért építették ki a városban a hulladékudvarok rendszerét, hogy a lakosság ott leadhassa a szelektált, nem kommunális és zöld hulladékát. Tovább »

Folyamatosan ellenőrzik a lefagyásveszélyes helyeket a környezetgazdák

2017. január 13., péntek · 5 hozzászólás

2014_havazas33_gs

Folyamatosan vizsgálja Szeged útjait a környezetgazdák egy munkagépe az éjjeli időszakban a lefagyásveszélyes helyeket ellenőrizve, és szükség esetén be is avatkozik. A járdák síkosságmentesítése egy környezetkímélő anyaggal történik, ennek fehér kristályait látjuk városszerte. Tovább »

Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

karacsonyi_fenyek12_gs

Az adventi időszakban Szegeden az utcákat és hidakat több kilométernyi fényfüzér díszíti, idén is új elemekkel bővült az ünnepi díszkivilágítás, de a legnépszerűbb továbbra is a Dugonics téren pompázó csodaszarvas, mely a napfény városának szelfipontjává vált. Tovább »

Kerámia plakettekkel díjazták a legvirágosabb kerteket + FOTÓK

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

viragos_szeged02_gs

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is díjazta a legszebb közösségi kerteket. A Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyének eredményhirdetésen nemcsak díjaztak, hanem képekkel és szóbeli jellemzéssel be is mutatták a kiemelkedő példákat. Ezen felül országosan három szegedi konyhakertet ismertek el a legjobbnak. Tovább »

Felgyúltak a karácsonyi fények Szegeden + FOTÓK

2016. november 25., péntek · 4 hozzászólás

karacsonyi_fenyek13_gs

Megindult a Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozata, változatos adventi programokkal, a Dél-Alföld legnagyobb szalmalabirintusával, kézműves vásárral és jótékonysági programmal is várják a vendégeket a következő hetekben. Tovább »

Jövő péntektől indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek

2016. november 16., szerda · 14 hozzászólás

karacsonyi_vasar_sajttaj001kf

November 25-étől december 24-ig tartanak a Szegedi Karácsonyi Hetek, ahogy azt már megszokhattuk, a tradicionális Széchenyi téri advent mellett a megújult Dóm téri kézművesvásár, és a Dugonics téri gasztro helyszín teszi teljessé az ünnepi heteket. Tovább »

November utolsó péntekjén ölt ünnepi díszruhát Szeged + FOTÓK

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

diszkivilagitas06_gs

Szerelik a karácsonyi díszkivilágítás elemeit a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei. Idén két helyen, a nagypostánál és az Anna kútnál lesznek új díszek, amelyeket november 25-étől csodálhatunk meg. Tovább »

Őszi nagyüzem a környezetgazdáknál – virágültetés és komposztálás

2016. október 20., csütörtök · Egy hozzászólás

viragok001kf

Virágültetés is tartozik a környezetgazdák őszi munkáinak sorába, a dísztereket új növényekkel ékesítik, és egészen tavaszig gyűjtik a lehullott leveleket is. Tovább »

Félmillióból tervezték, további 15,7 millióból bontják a garázssort az Etelka soron

2016. október 19., szerda · 21 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Csaknem 600 négyzetméter alapterületű az Etelka sori, boltokat is magában foglaló garázssor, amelynek a bontását novemberben kezdik, terveztetéssel együtt összesen több mint 16 millió forintot költ erre a város – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Tovább »

3000 tonnát mozgattak meg – Két óra alatt igazították a helyére a Belvárosi hidat

2016. október 19., szerda · 4 hozzászólás

belvarosi-hid002kf

Nyolc, egyenként ötven tonna teherbírású hidraulikus munkahenger és hétszáz bar nyomású hidraulikus rendszer emelte meg október 13-án éjjel a Belvárosi hidat ahhoz, hogy öntöttacél sarunál el tudják végezni a szükséges javításokat. A kivitelező csapat két óra alatt, problémamentesen igazította helyére a kimozdult szerkezetet. Tovább »

Őszi komposzt-nyereményjátékot hirdetett a környzetgazdálkodás

2016. október 18., kedd · Hozzászólok

komposzt_biohulladekHáromszor egy tonna komposztot sorsol ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Facebook-követői között. Akik gyönyörű virágoskerttel szeretnék lenyűgözni szomszédaikat, vagy egyszerűen csak élvezni szeretnék a csodaszép növények tompáját, nincs más dolguk, mint hogy helyes választ adjanak egyetlen kérdésre.
Tovább »

Október közepén megemelik a Belvárosi hidat

2016. október 4., kedd · 13 hozzászólás

belvarosi-hid004kf

Megújítják a Belvárosi híd sarurendszerét is az idei rekonstrukciós munkák keretében, ami azzal jár, hogy október közepén meg is kell emelni a hídszerkezet egy részét. A járdák peremeit még a nyár folyamán leszigetelték, a híd pilléreit ipari alpinisták fugázták, impregnálták, utolsóként következnek a saruknál a lemezmunkák. Tovább »

Légvezeték alá gömbkoronájú, szűk utcába oszlopos fa való

2016. szeptember 29., csütörtök · Hozzászólok

folg_napja_kht05_gsAz ültetéstől, a korona kialakításán át egészen az öntözésig a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik az utcai sorfákról és a parkba telepített fákról. Az újonnan ültetett csemeték esetében arra is figyelnek, hogy a terület adottságainak megfelelő fajú növények kerüljenek a szegedi közterekre.
Tovább »

Virágos Szeged: október elsejéig tart a közönségszavazás a beérkezett pályázatokra

2016. szeptember 26., hétfő · Hozzászólok

MOLINO.indd

Október elsejéig várja a közönség voksait a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalomra beérkezett pályázatokra a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofi Kft.
Tovább »

Virágos Szeged: október elsejéig tart a közönségszavazás a beérkezett pályázatokra

2016. szeptember 12., hétfő · Hozzászólok

MOLINO.indd

Október elsejéig várja a közönség voksait a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalomra beérkezett pályázatokra a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofi Kft.
Tovább »

Két hétre önjáró trolik váltják a 77A buszait

2016. szeptember 8., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gsEgy időre önjáró trolibuszok váltják ki a 77A néhány járatát. Erre a szegedi közlekedési társaság és az egyetem közös felmérése miatt van szükség, melynek keretében azt vizsgálják: alkalmas lehet-e a vonal az új típusú troliknak.
Tovább »

Nincs integrált játszótere Szegednek

2016. szeptember 7., szerda · Hozzászólok

kerekesszek_sportTöbb mint száz játszótere van Szegednek önkormányzati fenntartásban, de ezek közül egyik sem integrált játszótér, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyerekek együtt tölthetnék el szabadidejüket. A Liget-projekt kapcsán szóba került egy ilyen kialakítása, egyelőre zajlanak az egyeztetések, de konkrétumokról még nincs döntés.
Tovább »

Sok volt az eső, már hatodjára kaszálják Szeged zöldfelületeit

2016. augusztus 15., hétfő · 20 hozzászólás

gaz002kf

A meleg időt rendszeresen megszakító hidegfront és az azt kísérő csapadék kellő utánpótlást biztosít a fű növekedéséhez, amitől már csak a lucerna és kakaslábfű-féle gyomfajok nőnek gyorsabban. Emiatt Szegeden már most többször kaszáltak a környezetgazdák, mint egy átlagos esztendőben. Tovább »

Jó ütemben halad a Belvárosi híd rekonstrukciója, megszűnik a forgalomkorlátozás

2016. augusztus 12., péntek · Egy hozzászólás

SZS20160812_hidfelujitas_001

Jó hír a gyalogosoknak és a biciklivel közlekedőknek, hogy várhatóan szombattól ismét a megszokott rend szerint közlekedhetnek a Belvárosi hídon. Ezzel a felújítási munkák kisebb értéket képviselő, de a forgalmat érintő része elkészül az augusztus 20-i határidő előtt egy héttel. Tovább »

Lakossági hulladékszállítással, közszolgáltatással kapcsolatban a hulladékgazdálkodókat lehet keresni

2016. augusztus 7., vasárnap · Hozzászólok

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 193/2016. (V.27.) Kgy. sz. és a Cégbíróság határozata alapján július 31-től a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-ből kiválás útján létrejött a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., amely feladatkörébe tartozik ezen időponttól a hulladékszállítási közszolgáltatási tevékenység ellátása.
Tovább »

Szabó Sándor: Káosz uralkodik a szemétszállítás körül (FRISSÍTVE)

2016. július 28., csütörtök · 18 hozzászólás

szabo_sandor_sajttaj003kfOrszágszerte káosz uralkodik a szemétszállítás háza táján, s nem mentesül a bajoktól az önkormányzati tulajdonú Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. sem – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Sándor. A szegedi céggel 61 millió forintot akar kifizettetni az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség, amit ha 8 napon nem tesz meg, behajtja rajta az összeget.
Tovább »

Cigicsikk a fuga között és a virágágyásban – így dohányoznak a szegediek

2016. július 4., hétfő · 2 hozzászólás

csikk004kfSopron belvárosából kitiltják a dohányosokat, csak a kijelölt helyeken lehet majd rágyújtani. Szegeden, ha lenne hasonló rendelet, az megkönnyítené a közterület tisztaságáért felelős cég munkáját: a díszburkolat fugája közé szorult és virágágyásokba dobált cigarettavégek ugyanis megkeserítik a takaríts. Dohányzó és nem dohányzó szegedieket faggattunk arról, mit szólnának egy sopronihoz hasonló szabályhoz a Tisza-parti városban.
Tovább »

Következő oldal »