Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

Virágosítással hangol a tavaszra Szeged, ugyanakkor elindult a fűnyírás is

2017. március 29., szerda · Hozzászólok

kht_virag_szeged08_gs

Új virágágyást alakítanak ki az Aradi vértanúk terén, illetve a Kiskundorozsmai körforgalom növényállománya újul meg – tudtuk meg Makrai Lászlótól. Mint elmondta, új egynyári fajok is fognak pompázni a virágágyásokban, és áprilistól gyönyörködhetünk az ősszel elültetett tulipánokban is. Tovább »

Szegeden nem 60 perc, hanem egész estés a Föld Órája

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

reok05_gs

Szeged idén is csatlakozik Föld Órája mozgalomhoz, de nem 60 perces sötétségre mondanak igent a napfény városában, hanem a megadott helyszíneken egész este nem kapcsolják fel a díszvilágítást – tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Tovább »

Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát

2017. március 14., kedd · 2 hozzászólás

zaszlo001kf

Nemzeti színű, európai uniós, illetve Szeged város címerével ellátott zászlók jelzik városszerte a március 15-i ünnep közeledtét. Évente tíz alkalommal lobogózzák fel a környezetgazdálkodási cég munkatársai Szegedet, ezúttal 864 zászlót helyeztek ki. Tovább »

Szemétből csinálnak pénzt Szegeden – válogatóüzem épül és a hőt is hasznosítanák

2017. február 2., csütörtök · 13 hozzászólás

biogaz18kf

Egy modern hulladékválogató üzem épül a Sándorfalvi úton a környezetgazdák nyertes pályázata révén, ami jövőre kezdi meg működését – tudtuk meg Makrai Lászlótól. A cégvezető jövőbeni terveikkel kapcsolatban azt is elmondta a SZEGEDma.hu-nak, hogy a hőszolgáltatóval közös projektet terveznek, amelynek révén a biogázerőműben keletkező hulladékhőt használati melegvíz melegítésére használnák fel az Északi Fűtőműben. Tovább »

Folyamatosan ellenőrzik a lefagyásveszélyes helyeket a környezetgazdák

2017. január 13., péntek · 5 hozzászólás

2014_havazas33_gs

Folyamatosan vizsgálja Szeged útjait a környezetgazdák egy munkagépe az éjjeli időszakban a lefagyásveszélyes helyeket ellenőrizve, és szükség esetén be is avatkozik. A járdák síkosságmentesítése egy környezetkímélő anyaggal történik, ennek fehér kristályait látjuk városszerte. Tovább »

Több mint 500 tonna papírt gyűjtöttek a Csongrád megyei gyerekek + FOTÓK

2017. január 12., csütörtök · Egy hozzászólás

papirgyujtes_eredmenyhirdetes007kfKözel 100 intézmény tanulói, iskolások és óvodások egyaránt csatlakoztak a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. közös papírgyűjtési felhívásához. Az 542 tonna papírral a gyerekek közel 6500 fa életét mentették meg a kivágástól.
Tovább »

Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

karacsonyi_fenyek12_gs

Az adventi időszakban Szegeden az utcákat és hidakat több kilométernyi fényfüzér díszíti, idén is új elemekkel bővült az ünnepi díszkivilágítás, de a legnépszerűbb továbbra is a Dugonics téren pompázó csodaszarvas, mely a napfény városának szelfipontjává vált. Tovább »

Következő oldal »