Közélet

Százak ropták a L.É.T. nyugdíjas tagozatok találkozóján + FOTÓK

Százak ropták a L.É.T. nyugdíjas tagozatok találkozóján + FOTÓK

2016. április 16., szombat
Százak ropták a L.É.T. nyugdíjas tagozatok találkozóján + FOTÓK
let_talalkozo09_gs

Több mint száz érdeklődőt hoztak össze a L.É.T. nyugdíjas tagozatok egy zenés délutánra pénteken, hogy a klubtagok ismerkedhessenek, beszélgethessenek és legfőképpen, vidáman szórakozhassanak.

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása önkéntes mozgalom, számtalan programja mellett megkülönböztetett figyelmet szentel az időseknek is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Szeged szerte már közel hét éve működtet nyugdíjas korú emberek számára olyan klubokat, ahol valamennyien közösségi élményben részesülhetnek, kikapcsolódhatnak, szórakozhatnak. Pénteken egy vidám dalos mulatságra került sor a Csongor téri épületben, ahol a tarjáni és felsővárosi klubok mellett ezúttal a kecskési és petőfitelepi nyugdíjas klubok tagjait is köszöntötték.

Kothencz János

, az önkéntes mozgalom alapítója nagy örömmel az összejövetelen jelentette be: egy harmadik klubbal bővült a társasági élet, hiszen olyan csatlakoztak hozzájuk, hogy a jelenlegi kettő nem győzte tovább a koordinációs feladatokat. Az alapító megjegyezte, az elmúlt évek alatt, főleg a nyugdíjas klubok rendezvényeinek köszönhetően, valódi közösség kovácsolódott a L.É.T.-en belül, melynek keretében ma már többek között számítógépes és angol tanfolyamokat, énekköröket, kézműves délutánokat, valamint gerincjóga tanfolyamokat szerveznek az időseknek. Kothencz János elmondta, a klubok természetesen nyitottak, szívesen fogadják az új érdeklődőket, és természetesen a fiatalabb korosztályból is várják vendégeiket, hiszen a L.É.T. céljai között szerepel a generációk közötti szakadék átívelése.

let_talalkozo41_gs

Kecskeméti Józsefné

, az úgynevezett Fehér nyugdíjas klub vezetője alá 38 tag tartozik, ő felel többek között a rendezvények szervezéséért, lebonyolításáért. "Havonta legalább egyszer tartunk zenés összejövetelt, de kirándulni is járunk, ezt általában a többi klubtaggal együtt tesszük. Ha egy-egy napos eseményt szervezünk, akkor általában városnézést iktatunk be. Szeretjük egymást, jól elvagyunk!" - mondta érdeklődésünkre a klubvezető. Kecskeméti Józsefnének, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Icukának

Huszár Istvánné

segít a szervezésben. Ő csak úgy fogalmaz, ő a klubvezető jobbkeze.

Molnár Józsefné

a Lila klub vezetője, a L.É.T. alakulása óta aktív tagja a csapatnak, hiszen vezetői minőségén felül egyesületi tag is. Terike (a legtöbben így hívják) felel a nagyobb klubesemények szervezéséért, az ő munkáját dicséri a minden évben több mint kétszáz főt vendégül látó nyugdíjas találkozó a Rákóczi téri étteremben. Emellett kirándulásokat is szervez, legközelebb Szarvas lesz az úti cél, de voltak már Sopronban is, szeptemberben pedig a szlovák nyugdíjas csoportot fogadják majd. "Eddig én vezettem a számítógépes tanfolyamot, ezt a feladatot most átveszik tőlem. Mindenkivel alkalmanként egy órát foglalkoztam, s az ismeretüknek megfelelően tanítottam őket." A nyugdíjas klubok legközelebbi várva várt eseménye a férfinap lesz, amikor is a nőnaphoz hasonló módon kisebb meglepetéssel készülnek a férfiaknak. Terikének is van ám segítője, mellette a szintén alakuláskor csatlakozott Gregor Andrásné Piroska segédkezik a szervezésben. "Én próbálom elindítani a harmadik csoportot. Hagyományokra, valamint Icu és Terike segítségére, és az itteni jó programokra támaszkodva szervezem majd a programokat" - mondta

Kiss Sándorné

, a legújabb, a Zöld nevet viselő nyugdíjas klub vezetője. Kiss Sándorné ötlete volt bő fél évvel ezelőtt az angol nyelvű tanfolyam beindítása, hiszen többen is jelezték, szeretnének legalább alapszinten megtanulni angolul, mivel gyermekeik, unokáik munkavállalás miatt külföldre költöztek. Megtudtuk, szép számmal járnak a nyelvtanulók, s már felmerült az igény egy német nyelvű tanfolyamra is. A nyugdíjas klubok összetartója, a pénztári feladatokért felel Bakra Jenőné, aki ugyancsak az alapítás óta aktív tagja a közösségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.