Beteg gyermekeken segítenek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai + FOTÓK

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Közösségben alkotott saját készítésű díszeket, játékokat adott át a L.É.T. Egyesület kézimunka köre az Őrzők Alapítvány képviselőinek, akik ezt adományért cserébe adják tovább. A befolyó összeget a fővárosi Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeire fordítják. Tovább »

Közösségben búcsúztatták a nyarat a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

A zenének, a táncnak és a jó hangulatú beszélgetésnek adott teret Szegeden, a Csongor téri Közösségi Ház, ahol a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai tartották nyárbúcsúztató közösségi programjukat. Tovább »

Az 1848-as forradalomra emlékeztek a Csongor téren + FOTÓK

2017. március 14., kedd · Egy hozzászólás

csongor_ter_marcius15_053kf

Ma is érvényesek a Márciusi Ifjak legfőbb céljai, mint a szabadság, az egymásért való felelősségvállalás, a nemzetközösség kohéziójának megerősítése –mondta Kothencz János a L.É.T önkéntes mozgalom életre hívója. Az ünnepségen több korosztály fellépett a fiatal diákoktól a nyugdíjas táncosokig, versszavalókig. Tovább »

Legyünk egymás ajándékai – hetedik alkalommal karácsonyoztak a L.É.T. nyugdíjasklubjai + FOTÓK

2016. december 19., hétfő · Hozzászólok

let_karacsony_hetfo05_gs

Pál apostol szeretethimnuszával és az idei év programjainak felidézésével ünnepeltek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai a Csongor téri kulturális és közösségi központban. Tovább »

A L.É.T. Karácsonya is megmutatta: épül a közösség Tarjánban + FOTÓK

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

let_karacsony35_gs

Jókedvű összetartozásról, a gondos egymásra figyelésről szólt ezúttal is a Karácsony köszöntése Tarjánban. A L.É.T. Egyesület, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása immár hetedik alkalommal hívta együtt ünnepelni a városrész lakóit és a felsővárosiakat, hogy kiszakadva a hétköznapok rohanásából, a szeretetben megújulva hangolódhasson mindenki Jézus születésének ünnepére. A Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ elé mintegy kétszázan jöttek el, a vendégeket az egyesület önkéntesei meleg teával, forralt borral és ajándékokkal várták. Tovább »

Dalos találkozót tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai + FOTÓK

2016. október 21., péntek · Egy hozzászólás

let_oktober48_gsIsmerkedtek, beszélgettek, vidáman szórakoztak a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai az év egyik utolsó összejövetelén. A rendezvényre közel százan látogattak el, ezúttal vendégeik között köszöntötték a petőfitelepieket is.
Tovább »

Fontos vagy, és az is, amit csinálsz! – közösséggé formálódott a L.É.T. kézimunka köre

2016. október 14., péntek · Hozzászólok

let_kezimunka_kor_16-10-13003

Egy kisközösséget a közös cselekvés hozhat össze, de a megélt örömök, az élmények tartják egyben. Kothencz János, a LÉT életre hívójának szándéka szerint ilyen örömteli kisközösséggé formálódott tavasz óta az egyesület keretein belül működő kézimunka kör. Egyre többen fedezik fel maguknak nemcsak a kézimunkázást, hanem azt is, jó tartozni valahová. Tovább »

Telt házas Dalos Találkozó a L.É.T. mozgalom szervezésében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő · 2 hozzászólás

IMG_0340

Közel 300 szépkorú vendége volt az idei Dalos Találkozónak, melyet immár hagyományosan minden év őszén rendez a L.É.T. mozgalom. Kiváló produkciók és fergeteges hangulat várta ezúttal is az érdeklődőket. Tovább »

Ismerkedési napra hívta a gútai nyugdíjasokat a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

2016. szeptember 10., szombat · Hozzászólok

BC5K0720Határon túli magyar barátaikat köszöntötték a L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjai szombaton Szegeden. Az ismerkedéssel és városnézéssel töltött nap viszonzása volt a gútaiaknál töltött tavalyi vendégségnek, mely alkalmat adott arra is, hogy a nyugdíjas csoportok még inkább elmélyítsék kapcsolataikat, s az egyszeri látogatásból hagyományt teremtsenek.
Tovább »

Panelsovinizmus kontra idiotizmus – Kothencz János védelmébe veszi a lakótelepeken élőket

2016. június 11., szombat · Panelsovinizmus kontra idiotizmus – Kothencz János védelmébe veszi a lakótelepeken élőket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

kozgyules_varosi45_gs

A L.É.T. Egyesület alapító-vezetője hangsúlyozza, minden szegedi egyformán értékes, függetlenül attól, hová született és hol él. Tovább »

Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK

2016. június 2., csütörtök · Zöldségakcióval kedveskedett a lakótelepieknek a L.É.T. + FOTÓK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

adomanyosztas14_gs

Újabb jótékonysági akcióval várták a szegedi lakótelepeken élőket csütörtökön a L.É.T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása) Egyesület önkéntesei. Tovább »

Több száz doboz süteményt osztottak Tarjánban + FOTÓK

2016. április 11., hétfő · 25 hozzászólás

let_tet_elelmiszer15_gs

Több száz dobozos süteményt és kekszet osztott szét a L.É.T. önkéntes mozgalom Tarjánban. Az adományok ezúttal támogatásként érkeztek a Te Életed a Tiéd Alapítványtól.
Tovább »

A L.É.T. mozgalom tovább őrzi a hagyományt + FOTÓK

2016. március 13., vasárnap · A L.É.T. mozgalom tovább őrzi a hagyományt + FOTÓK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

let_gyugdijas_dalkor29_gs

Nőnappal összekötve rendezték meg a L.É.T. – Lakótelepi Emberekért Érdekképviseleti Társulás – egyesületének nyugdíjastalálkozóját a Megyeháza éttermében. Tovább »

Telt házas pótszilvesztert tartottak a tarjáni nyugdíjasok + FOTÓK

2016. január 16., szombat · 3 hozzászólás

let_potszilveszter38_gs

Nagyszerű hangulatban tartották meg a L.É.T. Önkéntes Mozgalom nyugdíjas klubjai pótszilveszteri mulatságukat pénteken a Tarjáni Kulturális és Közösségi Centrumban.
Tovább »

L.É.T.-karácsony a Csongor téren a valahova tartozás jegyében + FOTÓK

2015. december 21., hétfő · 3 hozzászólás

let_karacsony60_gs

Egy emberként, valódi közösségben ünnepelt Tarján apraja-nagyja, idősek és fiatalok találkoztak és beszélgettek a a L.É.T. karácsonyi lakossági közösségi rendezvényén. Teával és forralt borral várták a lakosságot vasárnap délután a Csongor téren, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Lakossági Mozgalom, azaz a L.É.T. nem titkolt célja, hogy az emberek között hidat építsenek, közösséget építsenek. Tovább »

Kothencz: A közösségi kiskertek az összefogást is segítik

2015. április 15., szerda · 2 hozzászólás

DSCN0910_XXL_kj2

Tarján városrészben is megkezdődött az immár hagyományosnak tekinthető közösségi kiskertek megújítása. A korábbiakhoz képest még szélesebb körben igényelték a lakótelepeken élők a virágföldet és palántákat.
Tovább »

Dalokkal is összefogta a nyugdíjasklubokat a L.É.T. mozgalom + FOTÓK

2015. március 16., hétfő · 6 hozzászólás

dalos_talalkozo69_gs

Újra megrendezték a L.É.T. – Lakótelepi Emberekért Érdekképviseleti Társulás – egyesületének nyugdíjas Dalos találkozóját. Múlt szombaton ennek keretében több száz szép korú énekelt együtt, és ismerkedhetett meg egymással. Tovább »

Kothencz János: Az embernek kell formálnia a politikát

2015. február 23., hétfő · 117 hozzászólás

kothencz_janos02_gs

Tarjánban és más lakótelepi városnegyedekben is egyre komolyabb aktivitást valósít meg a L.É.T., vagyis a lakótelepi emberekért tevékenykedő önkéntes mozgalom. A L.É.T. mozgalom életre hívóját és vezetőjét, Tarján II. városrész önkormányzati képviselőjét, Kothencz Jánost kérdeztük a Szegedet érintő aktualitásokról. Tovább »

Kothencz: Az emberek érdekei mentén kell szolgálni

2015. január 4., vasárnap · 163 hozzászólás

kozgyules54_gs

A Fidesz-L.É.T. frakció integrációban gondolkodik, és minden olyan kezdeményezést támogat, mely a szegediek érdekeit képviseli. Kothencz János frakcióvezető, a tarjáni városrész önkormányzati képviselője, a L.É.T. önkéntes mozgalom vezetője úgy látja, a vérre menő politikai csaták egyáltalán nem az emberek érdekeit szolgálják. Tovább »

Elindult a L.É.T. mozgalom hagyományos Mikulás-akciója + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 6., szombat · 29 hozzászólás

let_mikulas14_gs

Ahogyan már évek óta megszokhatták a lakótelepiek, úgy az idén is útjukra indultak a L.É.T. Egyesület és önkéntes mozgalom mikulásai a tarjáni és felsővárosi lakótelepeken. Ezzel párhuzamosan a L.É.T. nyugdíjasklubjainak Mikulás-báljait is egyre többen látogatják. Tovább »

Szlovákiából is érkeztek nyugdíjasok a L.É.T. népdal találkozójára + FOTÓK

2014. október 11., szombat · Egy hozzászólás

szepkoruak_talalkozoja22_gs

Szlovákiából is érkeztek szépkorúak a L.É.T. népdal találkozójára szombat délelőtt. A megyeházában több száz idős embert vártak dalokkal, tombolával és ajándékokkal a szervezők. Tovább »

“Meg kell adnunk a lehetőséget egy jobb élethez” – L.É.T. élelmiszer-adományozás a Klapka téren

2014. október 3., péntek · Hozzászólok

haágkrumpli

Haág Zalán és a L.É.T. Egyesület csapata Öregrókus egyik terén osztott élelmet a rászorulóknak, akik nagy örömmel fogadták az adományt, ami egyeseknek a napi betevőt jelenti. Tovább »

Szőkéné emberközpontú terveket valósítana meg Újrókusban

2014. szeptember 3., szerda · 4 hozzászólás

szokene02_gs

Újrókus városrész idős lakóinak kíván segítséget nyújtani a körzet kormánypárti és L.É.T.-es képviselőjelöltje, többek közt nyugdíjasklubok létrehozásával és egy egészségház kialakításával, ahol a különböző testi és lelki problémákkal küzdő környékbeliek nyugalomra lelhetnek. Tovább »

Rendőrőrssel és közösségi házzal a tarjániakért + FOTÓK

2014. szeptember 3., szerda · 28 hozzászólás

kothencz_janos_tarjan02_gs

Hamarosan megnyitja kapuit Tarján első közösségi háza – jelentette be Kothencz János, aki kedden azt a választókörzetet látogatta meg, ahol egyéni képviselőjelöltként is indul. A közterek rendbehozatala mellett egy rendőrőrs kialakítását is szorgalmazza a polgármesterjelölt, hogy a városrészben helyreálljon a közbiztonság. Tovább »

Újszegedi panaszok: lakásszövetkezet, te drága

2014. szeptember 1., hétfő · 20 hozzászólás

ujszegedi_lakasok01_gs

Újszegeden – akárcsak az IKV-s bérházakkal – a lakásszövetkezet által kezelt épületekkel kapcsolatban is számtalan problémáról számolnak be a környékbeliek. Német Ferenc képviselőjelölt úgy látja, olykor logikátlannak tűnik, mi alapján történnek rekonstrukciók, s azok költségeit mi alapján határozzák meg. Tovább »

A legfontosabb a közbiztonság helyreállítása Makkosházán

2014. augusztus 31., vasárnap · 3 hozzászólás

garzo_mark_dsz01_gs

A Lomnici utcát járva beszélgettünk Garzó Márkkal, a 8-as körzet, Makkosháza Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltjével. A L.É.T. közösségi koordinátorának szinte kivétel nélkül mindenki a parkoló autók és a garázssor melletti szeméttárolók hiányáról panaszkodott. Tovább »

Játszótéri gondnokságot alakítanának ki Fodorkerten

2014. augusztus 30., szombat · 5 hozzászólás

bejaras07_gs

Áldatlan állapotok fogadják a családokat a Murányi utcában lévő játszótéren, melyet éjszakánként italozó csoportok és hajléktalanok vesznek birtokukba. Varga Róbert Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelölt, a L.É.T. Egyesület közösségi koordinátora gondnokságot alakítana ki a közösségi terek gondozására, a játékok rendbe tételére. Tovább »

Szegednek és környezetének munkahelyekre van szüksége

2014. augusztus 28., csütörtök · 8 hozzászólás

sipos_attila_gs

A lakótelepek belső állapota és a szabadidőparkok lehetőségének megvitatása után Sipos Attila, az Északi városrész kettes számú választókörzetének Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje a munkahelyteremtés problémájával foglalkozik. Tovább »

Kothencz: A lakosok érdekeiért kell kiállni az Északi városrészben is! + FOTÓK

2014. augusztus 25., hétfő · 17 hozzászólás

bejaras_sipos_attila30_gs

Szót kell tudni érteni a lakossággal, akiket az ember képviselni hivatott – szögezte le Kothencz János polgármesterjelölt az Északi városrészben, ahol a társasházak közös képviseleti rendszerének felülvizsgálatát is szorgalmazta. Tovább »

Tiszta játszótereket, élhető köztereket Tarjánba! + FOTÓK

2014. augusztus 24., vasárnap · 45 hozzászólás

bejaras_kothencz_pagerne06_gs

Kiszorítják az őstermelőket az Olajbányász téri piacról, az Olajos és a Sólyom utca járdái pedig tarthatatlan állapotban vannak – állapította meg Kothencz János polgármesterjelölt, aki ezúttal Tarján városrész lakóival egyeztetett megoldásra váró problémáikról. Tovább »

Odessza városrészben adományozott a L.É.T. + FOTÓK

2014. augusztus 22., péntek · 22 hozzászólás

elelmiszer_ujszeged06_gs

Újszegeden, Odessza városrész lakótelepén folytatta karitatív akcióját a L.É.T. egyesület. Aktivistáik krumplit és hagymát osztottak a rászoruló családoknak, a nagy hőségben pedig egy pohár limonádéval hűthették le magukat. Tovább »

Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén

2014. augusztus 21., csütörtök · Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

juhaszgyula2_gsNem a sajtóból értesült Juhász Gyula arról, hogy nem ő lesz a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Tápén – írja közleményében a kereszténydemokrata néppárt. A körzetben a kormánypártok Kohári Nándort indítják a képviselőségért. Tovább »

A megsebzett ünnep – felháborodtak a civilek a szegedi városvezetés arrogáns kommunikációján

2014. augusztus 20., szerda · 72 hozzászólás

csillag_ter_karacsony11_gs

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület, a Tarjáni Önkéntes Kör és a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz, reagálva a szegedi önkormányzat augusztus 20-i ünnepségén elhangzott polgármesteri beszédre. Tovább »

„Az emberek rosszabbul élnek, mint gondolnánk” – L.É.T. élelmiszerosztás Felsővárosban + FOTÓK

2014. augusztus 18., hétfő · 10 hozzászólás

bohacs_manga03_gs

A felsővárosi Molnár utcában osztott hétfőn hagymát és burgonyát a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület, mely munkában Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltek, Bohács Zsolt és Manga Ákos is részt vett. Tovább »

Garzó Márk: Élhetőbb és biztonságosabb Makkosházát!

2014. augusztus 18., hétfő · 22 hozzászólás

garzo_mark03_gs

A Gyöngyvirág utcában élő emberek a közvilágításra, a 2-es villamos végállomásának megközelíthetetlenségére és Makkosháza közbiztonságára panaszkodnak Garzó Márknak, a L.É.T. közösségi koordinátorának, aki folyamatosan járja a területet, és gyűjti a lakosok észrevételeit, kéréseit. Tovább »

Az Olajbányász téren várja a lakosságot a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök · 2 hozzászólás

olajbanyasz_ter10_gs

A több panelházas városrészre kiterjesztett karitatív akciója keretében a L.É.T. Egyesület önkéntesei csütörtökön és pénteken az Olajbányász téren osztanak krumplit és hagymát a szegedieknek. Tovább »

Elhanyagolt közterületek és koszos utcák Tarjánban

2014. augusztus 13., szerda · 15 hozzászólás

pager_belane02

Számos problémával találkoznak a társasházak lakói, ha kilépnek otthonuk ajtaján: a járdák siralmas állapotával, a szemetesek és nyilvános illemhelyek hiányával, valamint a nyugalmat nyújtó zöld területek gondozatlansága fogadja a Retek utcán és környékén sétálókat. Tovább »

Következő oldal »