Énekszó és pörgő szoknya a L.É.T. Egyesület Dalos Találkozóján + FOTÓK

2017. október 21., szombat · Hozzászólok

Énekeltek, táncoltak, színészkedtek, de elsősorban jól érezték magukat a nyugdíjasok – immáron kilencedik alkalommal szervezte meg nagy sikerű Dalos Találkozóját a L.É.T. Egyesület Szegeden. Tovább »

A cél életre szóló esélyt adni – hangzott el a szegedi gyermekvédelmi konferencián

2017. október 19., csütörtök · Hozzászólok

Czibere Károly államtitkár Szegeden elmondta, egy gyermeket sem hagyhatnak magára. A magyar gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából tartottak regionális konferenciát a Csongor téri közösségi házban. Tovább »

Szegeden ismertették a szociálterápiás szerepjáték hatékonyságát + FOTÓK

2017. október 16., hétfő · Hozzászólok

Széles körben alkalmazható, terápiás csoportmódszerrel ismerkedtek szakemberek Szegeden, a Magyarországi Szociálterápiás Szerepjáték Egyesület (MSZTSZJE) húsz éves jubileumi konferenciájának adott otthont a Csongor téri közösségi ház. Elhangzott, a szociálterápiás szerepjáték a személyiség utóérlelésének szelíd módszere. Tovább »

Elengedés nélkül nincs újrakezdés

2017. október 14., szombat · Hozzászólok

„A remény üzenete: elengedés-újrakezdés” címmel rendezte a IV. Hírvivők konferenciát a Gál Ferenc Főiskola pénteken. Három érdekes előadást ismerhetnek meg, ha cikkünket elolvassák: az első a konferencia mottóját veszi górcső alá, a második a gyermek- és ifjúságvédelem területére kalauzol, a harmadik pedig a súlyos börtönbüntetésből szabadulók társadalomba visszailleszkedését mutatja be újabb aspektusokból. Tartsanak velünk! Tovább »

Tarjáni zenei estek a Csongor téri közösségi házban + FOTÓK

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

Komolyzenei klasszikusokkal, illetve népszerű filmzenei slágerekkel nyújtott zenei élményt a Kosztándi vonónégyes a Csongor téri közösségi ház közönségének vasárnap. Tovább »

Életre szóló esélyt adnak a felújított lakásotthonok + FOTÓK

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

Bácsalmáson, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekotthona felújított lakásotthonainak átadási ünnepségén Czibere Károly államtitkár elmondta, kiemelt feladatuk segíteni a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok traumáinak feldolgozását, mély sebeinek begyógyítását, továbbá életre szóló esélyt adni a számukra. Tovább »

Közösségben búcsúztatták a nyarat a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

A zenének, a táncnak és a jó hangulatú beszélgetésnek adott teret Szegeden, a Csongor téri Közösségi Ház, ahol a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai tartották nyárbúcsúztató közösségi programjukat. Tovább »

Örömtánccal a testi és lelki egészségért + FOTÓK

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Négy évtizede népszerű Európában a szeniortánc, Magyarországon és Szegeden azonban csak nemrégiben indult hódító útjára. A tánccal többet tehetnek az idősek a szellemi demencia ellen, mint a rejtvényfejtéssel. Legközelebb két hét múlva folytatják az órát. Tovább »

Több mint ötezren álltak ki a bűnmegelőzésért a Zápor-tónál + FOTÓK

2017. szeptember 9., szombat · 2 hozzászólás

Regionális bűnmegelőzési fesztivált tartottak Tarjánvárosban. A legfiatalabbaktól a nyugdíjasokig sokan látogattak ki, hogy ismeretek szerezhessenek. A fesztiválozók megtudhattak sok információt a rendőrség munkájáról, korosztályuknak megfelelő hasznos tippeket kaphattak. Volt, akit meséken keresztül fogtak meg, másokat érdekes eszközök bemutatásával. A felnőtteket és a tinédzsereket a rendőri hivatás szépségeiről kívánták meggyőzni. Kothencz János az évtizedes munkájukat eredményesnek tartja, több pártfogoltjuk ma már rendőr, vagy annak tanul. Tovább »

Vonósnégyes varázsolt a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Kulturális programnak adott otthont a Csongor téri Közösségi Ház vasárnap este: a Kosztándi vonósnégyes adott jó hangulatú komolyzenei koncertet a tarjániaknak. Tovább »

Kutyafuttatóval gazdagodott Tarján + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek · Egy hozzászólás

kutafuttato_tarjan29_gs

Kothencz János saját pénzével is hozzájárult képviselői alapja mellett a Zápor-tónál található kutyafuttató létrehozásához. A tarjániak már évek óta vártak egy agility pályára, ahol szabadon engedhetik az ebeiket. A pincsitől a pitbullig minden négylábú kikapcsolódhat játékosan gazdáival. Tovább »

Jövőkép, terápiás téma, Ki mit tud? eredményhirdetés és táborzáró a szeretethimnusszal az ÁGOTA országos tábor tizedik napján + FOTÓK

2017. július 31., hétfő · 2 hozzászólás

agota_tabor_vasarnap_eredmenyhirdetes122_gs

Lezárult a XXI. ÁGOTA-tábor Doboz-Szanazugban, a gyermekek hazamennek, de a lelkükben mind visznek haza valamit. Tovább »

Nyári mikulás, bajnoki döntők és esti koncert a XXI. ÁGOTA Országos Tábor nyolcadik napján + FOTÓK

2017. július 29., szombat · Hozzászólok

agota_tabor_pentek_nyarimikulas29_gs

Fél tonna csokoládét, cukorkát és nyalókát osztottak szét a táborozók számára pénteken. A nyolcadik nap is kiváló hangulatban telt Doboz-Szanazugon. Tovább »

Csocsó, futballbajnokság és ÁGOTA-bál az országos ÁGOTA-tábor hatodik napján + FOTÓK

2017. július 27., csütörtök · Egy hozzászólás

agota_tabor_szerda07_gs

A sport és a báli kultúra jegyében telt a szerdai nap az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborban Doboz-Szanazugon. Tovább »

Szentmise, Toldi-verseny és filmvetítés az országos ÁGOTA-tábor ötödik napján + FOTÓK

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

agota_tabor_kedd_toldi59_gs

A tábor ötödik napján Podmaniczki Imre plébános látogatott az országos ÁGOTA-táborba, ahol szentmisét tartott a gyerekeknek. A napot Toldi-verseny és filmklub zárta. Tovább »

Lovasprogram, palacsintaparti és strand az ÁGOTA országos tábor harmadik napján + FOTÓK

2017. július 24., hétfő · Hozzászólok

agota_tabor_vasarnap_lovas17_gs

Lovakkal ismerkedhettek, vízben csobbanhattak, majd palacsintával tömhették a hasukat az XXI. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Tábor résztvevői Doboz-Szanazugon. Tovább »

Ismerkedési vetélkedők, zumba és vendégek az ÁGOTA-táborban (2. nap) + FOTÓK

2017. július 23., vasárnap · Hozzászólok

agota_tabor_szombat_delutan_viz_foci33_gs

Aktívan telt a nap Doboz-Szanazugon, a XXI. ÁGOTA Országos Táborban, folytatódott az ismerkedés, különleges vendégekkel zajlott a hivatalos megnyitó, valamint vízi parádé is várta a gyermekeket. Tovább »

Valós esély a teljes és boldog élethez + FOTÓK

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

agota_tabor_szombat_megnyito123_gs

A hazai gyermekvédelem nem működhet személyre szabott törődés nélkül – hangzott el szombat délután a XXI. ÁGOTA Országos Tábor megnyitóján, Doboz-Szanazugon. Tovább »

Elstartolt a XXI. ÁGOTA Országos Tábor (1. nap) + FOTÓK

2017. július 22., szombat · Egy hozzászólás

agota_tabor_pentek_delutan03_gs

Az ország minden megyéjéből érkeztek gyerekek a XXI. ÁGOTA Országos Táborba Doboz-Szanazugra, hogy a következő szűk két az önfeledt szórakozás kerüljön az életük középpontjába. Tovább »

Új homokozót kaptak a Gyík utcai gyerekek Kothencz János segítségével + FOTÓK

2017. július 3., hétfő · Hozzászólok

gik_utca_jatszoter12_gs

Közösségi összefogás nyomán mérleghintával és homokozóval gazdagodott Szegeden a Gyík utca és a Csaba utca, illetve a töltés által határolt zöldterület. Kothencz János képviselői keretből és saját forrásból segítette a kezdeményezést. Tovább »

Félévzáró rendezvényt tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

2017. június 27., kedd · Egy hozzászólás

let_talalkozo44_gs

Pénteken gyűltek össze a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) Egyesület nyugdíjas klubjainak tagjai, hogy megünnepeljék a mozgalmas, sok érdekes programot magáénak tudható félévet, és köszöntsék születésnaposaikat. Tovább »

6-7000-ren az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2017. június 3., szombat · 3 hozzászólás

agota_integracios_nap103_gs

Fagylalt, vattacukor, csokoládé – többek között ezekkel a finomságokkal várták az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi, közösségi és integrációs napjának résztvevőit a Zápor tónál. A trambulin, a kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők ezúttal is ezreket vonzottak a rendezvényre, amelynek a célja az önfeledt kikapcsolódáson túl az is volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra. Tovább »

Milliárdok jutnak új bölcsődékre, bölcsődék felújítására + FOTÓK

2017. május 30., kedd · 2 hozzászólás

cof

Átalakul a bölcsődei ellátás rendszere az idei évtől, a folyamat 2018 végén zárul. Az uniós források mellett hazaiak is jutnak, akár új, kisebb közösségeknek előnyös, bölcsődék kialakítására. A miniszteri biztos szerint szakítani kell azzal a nézettel, hogy csupán szociális kérdésről van szó, hiszen elsősorban szülők munkavállalását segíti az elhelyezés. Tovább »

Középpontban a gyermek boldogulása – V. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

agota_orszagos_konferencia25_gs

Bármilyen jogszabályi háttér is van, ettől független, hogy a családjukból kikerült gyermekek felé szeretettel kell fordulni ahhoz, hogy a gyógyulás útján elindulhassanak – hangzott el az V. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencián az IH Rendezvényközpontban. Tovább »

Bűnmegelőzési nap a Csongor téri Közösségi Házban az ÁGOTA fiataljainak

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

bunmegelozes04_gs

A bűnmegelőzés témakörében szerveztek előadást az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban. A rendezvény nemcsak a fiatalokat, hanem a középkorúakat és az időseket is megszólította, így csökkentve a generációk közötti szakadékot. Ősszel bűnmegelőzési fesztivált is tart a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány. Tovább »

Hajvágással, frizurakészítéssel jótékonykodtak + FOTÓK

2017. április 9., vasárnap · Hozzászólok

jotekonysagi_hajvagas37_gs

Kétszázötven gyerek haját vágta le huszonhét fodrász a Csongor téri Közösségi Házban az immár ötödjére megtartott jótékonysági hajvágás keretében, amit a Komárom-Esztergom megyei Segítő Jóbarátok csapata szervezett. Tovább »

Önfeledt hangulatban telt a L.É.T. Egyesület nyolcadik Dalos Találkozója + FOTÓK

2017. április 2., vasárnap · 3 hozzászólás

BC5K2341

A kikapcsolódás, a feltöltődés, az egymásra találás, a közös élménykeresés jegyében találkoztak a nyugdíjas népdalkörök szombaton Szegeden. Tovább »

Komolyzenei sorozatot indított a Csongor téri Közösségi Ház

2017. március 29., szerda · Egy hozzászólás

zenei_est11_gs

Új kezdeményezés bontakozott ki a Csongor téri Közösségi Házban, komolyzenei programsorozatot indítottak. A cél, hogy népszerűsítsék a kultúrát, és minél több szegedivel megismertessék a komolyzene szépségét. Tovább »

Az 1848-as forradalomra emlékeztek a Csongor téren + FOTÓK

2017. március 14., kedd · Egy hozzászólás

csongor_ter_marcius15_053kf

Ma is érvényesek a Márciusi Ifjak legfőbb céljai, mint a szabadság, az egymásért való felelősségvállalás, a nemzetközösség kohéziójának megerősítése –mondta Kothencz János a L.É.T önkéntes mozgalom életre hívója. Az ünnepségen több korosztály fellépett a fiatal diákoktól a nyugdíjas táncosokig, versszavalókig. Tovább »

Szavalóversenyre várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Tarjánban az 1848-as forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi ház. Ebből az alkalomból a reformkor hazafias verseiből hirdettek szavalóversenyt. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

2017-ben is közösséget épít az ÁGOTA Játszóház

2017. január 15., vasárnap · 3 hozzászólás

agota_jatszohaz_17-01-13

Színes, változatos programokkal, korrepetálási lehetőséggel várja az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza 2017–ben is a gyermekeket, családokat. A játszóház nyitva tartása változatlan, hétköznaponként 15 órától 19 óráig várják a játszani, tanulni vágyó gyerekeket és családjaikat. Programjaik ingyenesek! Kothencz János alapítót az ÁGOTA Játszóházról kérdeztünk. Tovább »

Következő oldal »